Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
22 Eylül 2015 Salı - 08:00

DERİ TOPLAMAYA YETKİLİ KURULUŞ: THK

Türk Hava Kurumu (THK)´nun 2860 sayılı yasa ile deri toplamaya yetkili kuruluş olduğunu belirten Menemen THK Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu, deri bağışı yapmak isteyenlerin bağışlarını, THK kimlik kartı bulunan kişilere mutlaka makbuz (T

DERİ TOPLAMAYA YETKİLİ KURULUŞ: THK

 

 Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan Türk Hava Kurumu Menemen Şubesi, deri makbuzlarını muhtarlara ve belediye personeline teslim etti.

Cumhuriyet´le Yaşıt Kuruluş

Türk Hava Kurumu(THK) Menemen Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu kurban derisi toplama faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Türk Hava Kurumu´nun 2860 sayılı yasa ile deri toplamaya yetkili kuruluş olduğunu ifade eden Kurtoğlu; ?Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925´te Yüce Önder Atatürk´ün ?İstikbal Göklerdedir´ öngörüsüyle kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen ücretsiz havacılık kursları, orman yangın söndürme uçaklarımızla yangınlara müdahale, organ, hasta ve yaralı nakli için hava desteği ve THK Üniversitesi ile eğitime destek her yıl artarak devam etmektedir. Dolayısıyla, Türk Hava Kurumu´nun halkımızın bağışlarıyla ülkemize yaptığı katkılar çok önemlidir. Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması amacı ile öncelikle THK Havacılık Vakfı ardından vakıf bünyesinde, Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurulmuştur. Dolayısıyla kurumumuz hem eğitim sistemimize hem de havacılık sektörüne istihdam imkanı sağlamaktadır. Yetiştirmiş olduğu pilot ve paraşütçülerle Kapadokya ve İzmir Efes başta olmak üzere ülke turizmine katkıda bulunmaktadır. Kısacası Türk Hava Kurumu yaptığı faaliyetler ile gençlerimizin; milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır.  Türk Hava Kurumu bugüne kadar 1 milyondan fazla vatandaşımıza havacılık eğitimi vermiştir. Her yıl 20 binden fazla gencimize parasız havacılık eğitimi vermektedir. THK bugüne kadar on bin pilot yetiştirmiştir. Her yıl 100 pilot yetiştirerek hava yolu şirketlerine gönderilmektedir. 1985 yılında Türkiye´de ilk defa havadan orman yangınları söndürmeye başlamış ve bugüne kadar sayısız orman yangını söndürmüştür. Daha büyük ve gelişmiş yangın söndürme uçağı almaya çalışmaktadır. Türk Hava Kurumu´na bağışlanan bir deri bir orman, bir bağış bir uçak, bir fitre bir can anlamına gelmektedir. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını dileriz.? açıklamasında bulundu.

 

Bayram Süresince Açık

Türk Hava Kurumu(THK) Menemen Şubesi´nin bayram süresince açık kalacağını da belirten Hilmi Kurtoğlu; ?Kurban derilerini kurumumuza bağışlamak isteyen vatandaşlar, bağışlarını kapılarına kadar gelecek olan ekiplerimize verebilecekleri gibi, THK şubesine ve kesim yerler içinde oluşturulacak toplama merkezine de makbuz karşılığı bağışlarını yapabilirler. Bu vesile ile tüm halkımızın kurban bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim? dedi.

Haber: Zeynep Kavaklı 

 
Menemen Pazar´da altın buldu: 1-3
 
Protokolle Bayramlaşma
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dalan 14 Ocak 2023 Cumartesi 13:31

Hep beraber yaptık ne mutlu bize

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Son Gün 30 Eylül
Son Gün 30 Eylül
Tarla Gününe Yoğun İlgi
Tarla Gününe Yoğun İlgi
?Bu bir bayrak yarışıdır?
?Bu bir bayrak yarışıdır?
Tek Satış Noktası
Tek Satış Noktası
Foça Deniz Seferlerine Devam
Foça Deniz Seferlerine Devam
Aliağa´nın Tanıtımında Kullanılacak
Aliağa´nın Tanıtımında Kullanılacak
Ankara´daki mitinge İzmir´den destek
Ankara´daki mitinge İzmir´den destek
Menemen Belediye Bandosunun Anıları
Menemen Belediye Bandosunun Anıları
Devlet ile vatandaş arasında postacı olduk
Devlet ile vatandaş arasında postacı olduk
FOÇA´NIN 93. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ
FOÇA´NIN 93. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın