Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
7 Nisan 2017 Cuma - 08:02

EMEKLİ OKUL MÜDÜRÜNDEN SELAM VAR

Menemen´in köklü okullarından olan ve dünyaya açılan penceresi olarak bilinen Kız Teknik Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi devlet okulu olarak öğrencilerine ...

EMEKLİ OKUL MÜDÜRÜNDEN SELAM VAR

Menemen´in köklü okullarından olan ve dünyaya açılan penceresi olarak bilinen Kız Teknik Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi devlet okulu olarak öğrencilerine Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, ailesini, vatanını ve milletini seven hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına saygılı eğitim sisteminin uygulandığı eğitim kurumudur.

Menemen´de ulusal ve yerel gazetelerde muhabirlik yaptığım dönemlerde arşivimde bulunan resimlere baktığımda 2000 ve 2010 yıllarına ait Kız Meslek Lisesinin eğitim çalışmalarına önemli hizmetleri bulunan ve anılan okulda 2000-2010 yılları arasında okul müdürlüğü görevini sürdüren Melek Balseven ile resimlere bakarak fikirlerimi, hatıralarımı ortaya koydum.

Uşak ili Kız Meslek Müdür Yardımcılığı görevinde çalışırken 2000 yılında İzmir-Menemen ilçesi Kız Teknik Anadolu Meslek ve Meslek Lisesine Okul Müdürü olarak atandı. 10 yıl başarılı okul müdürlüğü görevini sürdüren emekli eğitimci müdür Melek Balseven, uluslararasında okulun eğitimini işbirliği ile güçlendirdi.

Neler Yaptı:

Revizyon yaparak okulun çehresini değiştirdi. Planladığı projelerle hedefe ulaştı. Okulda eğitim öğretim alan öğrencilerin eğitimle ilgili önemli bir boşluğu doldurdu. Bu arada sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun eksikliklerinin tamamlanması amacıyla ve restorasyonun yapılabilmesi için hayırseverler bularak Sezai-Gönül Akdağ Anaokulu ile işadamlarımızdan hayırsever Ekrem Sarıgöl okulun boya badanasının yanı sıra okula ek derslikler kazandırarak ismini ölümsüzleştirdi. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Bölge içerisinde uyguladığı Çevre Dostu okul olarak ödüllere layık görüldü. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım´ın da okula ziyaretinde teşekkür ve takdir belgesiyle onurlandırıldı. Müdür Balseven, ilçede o yıllar eğitim neferi olarak yer aldı.

Mezun ettiği öğrencileriyle görüştüğümde, O´nun bir sevgi insanı olduğunu dile getirerek ?İdarecilik döneminde öğretmen-öğrenci arasında dostluk ve arkadaşlık, sevgi ortamı bozulmasın diye çaba gösteriyordu. O sosyal hayatı çok iyi bilen bir Okul Müdürü´ydü? ifadesini kullandılar.

Emekli Olsa da Unutmak Mümkün mü?

Melek Balseven emekli olduktan sonra Menemen´de Zirve İş Merkezi´nde kızı Sıla Kocabay´la ofis açmak suretiyle güçlü bir eğitim kadrosu eşliğinde danışmanlık ofisini faaliyete geçirdi. Danışmanlık ofisinde kendisini ziyaret ederek, Menemen´de 2000 ve 2010 yılları arasında görev aldığı eğitim çalışmaları hakkında şu bilgileri tazeledi:

?2000-2010 yılları arasında okul müdürü olarak görev yaptığım o zamanki adıyla Menemen Kız Teknik Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Milli Eğitim Temel İlkeleri doğrultusunda, mesleki eğitim veren ve vizyonu ?Dünya vatandaşı yetiştirmek´ olan bir devlet okulu. Misyonu ve vizyonu doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında sadece kadrolu çalışanları ile değil gönüllü emeklerini ve imkanlarını esirgemeyen adlarını saymakla bitiremeyeceğim dostlarımız ve yol arkadaşlarımızla birçok ilke ve başarıya imza atmıştır. Öncelikle o dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, desteğini esirgemeyen eğitim gönüllülerine, çocuklarım saydığım sevgili öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Buradaki birkaç fotoğraf değil ciltler dolusu albüm olacak hatıralardan birkaçı ile minik bir dokunuş yapmak isteyen Ali Baba´ya teşekkürler. Birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma, mezun ettiğim öğrencilerime ve tüm desteğini esirgemeyen eğitim gönüllülerine selamlarımı ve en iyi dileklerimi sunarım?

 

Resim altı yazılar:

 

Foto1: Melek Balseven´i unutmak mümkün mü?

Foto2: Kız Teknik Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi´nde eğitim sonunda yapılan etkinlikler protokol ve velilerle renklendi

 

Foto3: Müdür odası proje üssü

 

Foto4: İzmir´in dönemin valisi tarafından Kız Meslek Lisesi çevreci okul birincisi olarak ödüle layık görüldü.

 

Foto5:  FB Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve hayırsever Ekrem Sarıgöl Okulu ziyaret etti.

 

Foto6: Mezunlarla kep töreninden..

 

Foto7:  Okulun öğrencilerinin bilgilerini geliştirmek amacıyla uyguladığı projelerle dünyayı dolaştırdı, gezdirdi. Birçok ülkeden öğretmen ve öğrencileri ülkemize getirdi.

 

Foto8: Litvanya´da Gençlik Projesi Final Töreni

 

Foto9: Kız Meslek Lisesi´nden mezun olanlar okulu ziyaret ettiler.

 

Foto10: Kız Meslek Lisesi´nde Anaokulu Yılsonu etkinliğinden bir sahne

 
İzmir´de Tarımsal Nüfus Genç Üreticilerle Yeniden Hayat Buluyor
 
79 YIL ÖNCE ALAYIMIZA SANCAK TÖRENİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İzmir´de Tarımsal Nüfus Genç Üreticilerle Yeniden Hayat Buluyor
İzmir´de Tarımsal Nüfus Genç Üreticilerle Yeniden Hayat Buluyor
HANGİ ŞEHİRDE YAŞAMALISIN?
HANGİ ŞEHİRDE YAŞAMALISIN?
DİŞ ETİ İLTİHABI
DİŞ ETİ İLTİHABI
BÜYÜK DEDEM BİR ÇANAKKALE KAHRAMANIYDI
BÜYÜK DEDEM BİR ÇANAKKALE KAHRAMANIYDI
NAMLIDIR NAMLI
NAMLIDIR NAMLI
Bakan İşadamlarıyla Bir Araya Geldi
Bakan İşadamlarıyla Bir Araya Geldi
?Türkiye Şampiyonası´na Gidiyorlar
?Türkiye Şampiyonası´na Gidiyorlar
HASTANEDE 3 BİRİM AÇILDI
HASTANEDE 3 BİRİM AÇILDI
 Türkü Keyfi Yaşandı
Türkü Keyfi Yaşandı
Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın