Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
20 Kasım 2015 Cuma - 08:00

En Büyük Sıkıntımız: Üst Geçit ve Sinyalizasyon

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Kasımpaşa Mahalle Muhtarı Ergun Erkan´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

En Büyük Sıkıntımız:  Üst Geçit ve Sinyalizasyon

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Kasımpaşa Mahalle Muhtarı Ergun Erkan´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

E.E: 1960 Menemen doğumluyum. İlk-orta ve lise öğrenimimi Menemen´de yaptım. Daha önceleri ticaretle uğraşıyordum. 1999 yılında belediyede işe başladım. 2014 yerel seçimlerinde de muhtarlığa aday oldum ve kazandım. 26 senedir Kasımpaşa´da oturuyorum.

 

S.D.B: Kaç dönemdir muhtarlık görevini yürütüyorsunuz? Bu işi seviyor musunuz?

E.E: Muhtarlıkta ilk dönemim. Yaklaşık 1,5 yıl oldu sanırım. Hem belediye de hem muhtarlık da çalışıyorum. İnsanlara hizmet etmeyi, yardım etmeyi zaten severim. Bu benim yapım. Eşim ve çocuklarım bu konuda bana gereğinden fazla yardımcı oluyor.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

E.E: 2014 seçimlerinde aldığım verilere göre, 14 bin 431´di. Bunun 7 bin 158´i erkek, 7 bin 273´ü  bayan. Dengeler aşağı yukarı eşit. Seçmen sayımız 10 bin 764´dü. 80´den sonra mahallemiz hızla büyüdü artık büyüyecek yerimiz de kalmadı. Demiryolu ile DSİ kanalı bölmese daha da büyüyecek.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

E.E: Benim en büyük problemim yaya üst geçidi. Bildiğiniz gibi Kültür Merkezi önündeki mevcut (yanlış hatırlamıyorsam 1984´de İzmir varyanttan sökülen) üst geçit bizim için büyük sorun. En çokta o konuda şikayet alıyorum. Kışın soğukta kayıyor, özellikle bayanlar çok şikayetçi o konuda. Karayollarına durumu tespit eden fotoğraf ekli dilekçe yazdım. Fakat olumsuz cevap geldi. Karayolları Büyükşehir´e havale etti. Büyükşehir´e yazı yazdım. Büyükşehir de yerin karayollarına ait olduğunu belirtti. Karayollarının yer tahsisi yapılması konusunda beklentimiz vardı. Henüz bir cevap çıkmadı. Ayrıca İkizler Restoran önünde özellikle Perşembe günü bayanların karşıdan karşıya geçmesi büyük tehlike. Burası için 5 bin kadar imza topladık. Buraya da üst-altgeçit veya sinyalizasyon yapılabilir. 100-150 metre ilerde üst geçit olması ve garajın ışıklarından dolayı ona da cevap olumsuz geldi. Bir de jandarmanın orada özellikle okul zamanı büyük sıkıntı yaşanıyor. Orası için de 5 bin imzayla birlikte hem karayollarına hem de Büyükşehir´e müracaatımız var. Üst geçit ve sinyalizasyon istiyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler neler?

E.E: Vatandaşlardan en yoğun talep üst geçit ve sinyalizasyon konularında geliyor. Ayrıca anons cihazlarında büyük sıkıntı var. Onu da başkanımızla görüştük, ihaleye verildiğini en yakın zamanda çözüleceğini belirtti. Kasımpaşa´ya her iki tarafa da mobesa kameralarının konması isteniyor hırsızlık olaylarına karşı.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

E.E: Var. Mahallemizde 5 tane park var. Yeşil alan ve oyun grupları var içinde. Şu an yeterli geliyor.

 

S.D.B: Kentsel dönüşüm konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

E.E: Bizim mahalle yeni yapılardan oluştuğu için böyle bir çalışma bize gerekmiyor. İlerde düşünülebilir. Ahıhıdır, Kazımpaşa ve Tülbentli Mahalleleri bekliyor kentsel dönüşümü.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

E.E: Kendim de belediyeci olduğum için gayet iyi. Bize her konuda destek oluyor.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

E.E: Anons sistemi ve mobese kameraları en büyük sıkıntımız. Anons sistemi eksik olan ve çalışmayan yerler var mahallemizde.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

E.E: Bizzat üst geçitler için Aziz Başkan´la da görüştüm. Bir an önce yapılmalı. Hele mevcut üst geçidimiz büyük sıkıntı yaratıyor. Ben kendim bile düştüm geçerken. İmzalarla birlikte dosyayı sundum. Kanal konusundaki sıkıntıları da buradaki İZSU´daki arkadaşlarla çözüyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

E.E: Genelde memur kesimi, orta gelir grubu. Çok az sayıda hayvancılık yapan da var. Büyük bir mahalle olduğu için kozmopolit. Emekli de bulunmakta.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

E.E: Spor kulübümüz yok. Basketbol sahamız ve parklarda jimnastik aletleri var.

 

S.D.B: Mahallenizde dernek var mı?

E.E: Dernek de yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı ya da hastane (Özel-Devlet) var mı? Sağlık ile ilgili sorunlarınızı nasıl gideriyorsunuz?

E.E: 1 ve 2 nolu olmak üzere iki tane sağlık ocağımız var. 1 nolu sağlık ocağında 6 doktor ve hemşire, diğer çarşı tarafındaki 2 nolu da ise 9 doktor 9 ebe bulunmakta. Ayrıca çarşıdaki sağlık ocağında Suriyelilere ait bir poliklinikte var. Diş hastanesi de bizim mahallemizde.  Şu an bir sıkıntı yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumları (Özel-Devlet) var mı?

E.E: 9 Eylül okulumuzda 150 anasınıfı öğrencisi, 800 ortaokul öğrencisi, 900 ilkokul öğrencisi var. 2 bin civarında öğrencimiz var. Çıraklık eğitim bizim mahallemizde. Mahallemizde bulunan Gözde Anaokulu da yeni yapılanma içinde. Bu şekilde yeterli geleceğini sanıyorum.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunlarınız var mı?

E.E: Seçimlerden önce bayanlardan Perşembe pazarına araç tahsisi konusunda talep gelmişti. Sadece perşembe günleri sabah 9´dan akşam 5´e kadar çok cüzi bir fiyatla 5-6 ay çalıştı. Bayanlardan nedense bir rağbet gelmedi. Otobüs istediler ama kullanmadılar. 5-6 ay boş çalıştı. Verim alamadık. Sonra da maliyet nedeniyle kaldırıldı. Onun dışında zaman zaman hastaneye ulaşım isteniyor. Hastaneye de yerel seçim sonrası Devlet Demiryolları altına hemzemin geçit yapıldı. Büyük oranda sıkıntıyı ortadan kaldırdı. Yaşlıların yine de hastaneye ulaşım talebi oluyor.

S.D.B: Mahallenizde alt ve üstyapı talepleri var mı? Varsa nelerdir?

E.E: Alt yapıda 1008 sokakta her yağmurda şikayet alıyorum. Yağmur suyundan dolayı birinci katları su basıyor. Çıraklık eğitimin her iki tarafındaki sokaklarda da (1028/5 ile 1032) hem altyapı hem üstyapı sorunu var. Seviye düşük yağmur suyu sıkıntı yaratıyor. Müracaatlarımızı yaptık Başkanım da en yakın zamanda yardımcı olacağının sözünü verdi.

 

S.D.B: Mahallenizde sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor mu? Kültür sanat alanında bir üretiminiz söz konusu mu?

E.E: Belediyeye ait kurs yerimiz var okulun yanında. Bayanlara yönelik bu kurs dışında sosyal faaliyetimiz yok. Bayanlardan gelen her hangi bir talebi karşılamaya hazırız.

 

S.D.B: İlk döneminiz ama bu kısa dönemde unutamadığınız bir talep geldi mi vatandaştan?

E.E: Her konuda talep geliyor. Eş bile istiyorlar. Ufak tefek aile sorunlarını anlatırlar.

 

S.D.B: Mahallenizde eski meslekler ve o mesleklerin ustaları var mı?

E.E: Berber Bahtiyar abimiz bizim mahallemizde oturmakta. Adını anmadan geçemem. Ekoldür. Menemen´in ustası. Semerci bir amcamız var.

 

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

E.E: Sosyal güvence olarak benim bir sıkıtım yok ben sigortalıyım. Ayrıca ben bu işe maddiyat için girmedim. Yetki anlamında eskiden daha iyiydi. Sorunları yetkililere iletmek tek görevimiz oldu artık. Geçmişte muhtarlık daha iyiydi şimdi sadece aracılık yapıyoruz. Bir bütçesi vardı. Hz. Ali´nin bir sözünü okumuştum insanların en hayırlısı insanlara yardım ve hizmet edendir diye. Ben de o sözü örnek alıyorum. Her şeye rağmen elimden geldiği kadarıyla insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

E.E: Bize her konuda destek olmaya çalışıyorsunuz. Bu imkanı bize verdiğiniz için size teşekkür ederiz. Devamını bekleriz.

 

 

Mevcut üst geçit ömrünü tamamladı. Artık hizmet veremiyor. Bu konuda Karayollarından cevap bekliyoruz.  

 
Teknolojik Yenilikleri Yerinde Gördüler
 
Atilla Sertel´den Teşekkür Ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Teknolojik Yenilikleri Yerinde Gördüler
Teknolojik Yenilikleri Yerinde Gördüler
Menemen´e Yeni Kebap Evi
Menemen´e Yeni Kebap Evi
Hey Gidi Günler...
Hey Gidi Günler...
Ekmek Zamlandı
Ekmek Zamlandı
İŞKUR İŞ ARAYANLARA ?UMUT? OLDU
İŞKUR İŞ ARAYANLARA ?UMUT? OLDU
YEŞİLLİK ÜRETİCİLERİ SORUNLARINI KONUŞUYOR
YEŞİLLİK ÜRETİCİLERİ SORUNLARINI KONUŞUYOR
ANIYOR, ARIYORUZ?
ANIYOR, ARIYORUZ?
SAYGI VE ÖZLEMLE?
SAYGI VE ÖZLEMLE?
SPOR SAHASININ ANILARI
SPOR SAHASININ ANILARI
?Sonsuza Kadar Emanetlerinin Bekçisiyiz?
?Sonsuza Kadar Emanetlerinin Bekçisiyiz?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın