Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Haziran 2021 Çarşamba - 14:29

Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu eTwinning Rüzgarı

Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu eTwinning Rüzgarı

Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu, eTwinning projeleriyle hem farkındalık yaratıyor, hem de uluslararası projelerle uzaktan eğitime destek olmaya çalışıyor.
Okul Müdürü Mehmet Kocabaş’ın önderliğinde başlatılan, Müdür Yardımcısı İngilizce Öğretmeni Dilek Erğun’un kuruculuğunu ve koordinatörlüğünü üstlendiği eTwinning projelerinde öğrenciler uzaktan eğitimle hem öğreniyor, hem eğleniyor, hem de bilinçleniyor.
Bu süreçte Fen Bilimleri Öğretmeni Binali Özdemir’in de Koordinatörlüğünde Türkiye, Litvanya ve Romanya ortaklı ‘Don’t Worry! Here We Have’ projesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un başlattığı ‘Merak Etmeyin Burası Bizde’ ruhunu uluslararası alana taşımayı başararak, uzaktan eğitimin emin ellerde olduğunu göstermiştir. 
Pandemi ve uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere, eğitici-eğlendirici etkinliklerle psikolojik ve akademik açıdan destek olmayı amaçlayan bu anlamlı Projede; öğrenciler, yabancı arkadaşlarına yeni yıl kartı göndermiş, birlikte hikaye yazmış, eğlenceli karikatürler çizmiş, geri dönüşüm çalışmaları yapmış, pandemi konulu seminere katılarak sloganlar oluşturmuş ve bu süreçteki anılarını kitap haline getirmişlerdir. ‘Don’t Worry! Here We Have’ projesinde Litvanya ve Romanya ortaklarının yanı sıra; Ordu, Şanlıurfa, Eskişehir gibi illerden ve Bülent Okan İlkokulu, Toki Ahıska Kent Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ilçemiz okullarından öğretmen ve öğrenciler de yer alarak tüm ortaklar arasında güçlü bir bağ oluşturmuştur.

Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu‘e-Twinning’de…

1) Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher Çalışkan Kurucusu olduğu ve Okul Müdür Yardımcısı İngilizce Öğretmeni Dilek Erğun’un da Koordinatörlüğü’nde ‘Evde kalıyoruz Etkinlik Yapıyoruz’ projesi Türkiye ve Azerbaycan ortaklığı ile başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Projede ülkemizi ve dünyayı etkileyen covid-19 salgın hastalığı nedeniyle okullarda yapılması gereken eğitim öğretimin uzaktan yapıldığı ve öğrencilerimizin evde daha uzun vakit geçirdiği bu zamanı daha etkili ve verimli kullanmaları adına el sanatlarımızın içinde yer aldığı çeşitli yaratıcı aktiviteler yapılmıştır.

2) Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher Çalışkan kurucusu olduğu ‘Şehrimin Güzellikleri’ adlı projesinde ise bulunduğumuzun şehirlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini tanıtmayı amaçlamış ve bu doğrultuda İzmir ilimizi Menemen ilçemizi Türkiye ve Azerbaycanlı ortaklara başarılı bir şekilde tanıtmıştır.

3) Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher Çalışkan’ın Koordinatörlüğü’nde ‘Masallarla Güzel Davranışları Öğreniyoruz’ projesinde her katılımcı, masallar aracılığıyla sunulan güzel davranış örneklerini kavramsallaştırma, somutlaştırma, inceleme-araştırma, analiz etme imkânı bulmuş ve böylece katılımcılar hem kendi davranışlarını fark edip onları daha da güzelleştirmeye hem de diğer insanlarla etkileşim kurarak onları daha iyiye ve doğruya yönlendirmeye çalışmıştır.

eTwinning Nedir ?

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Haber Gökay ÖZALP



 
Nevim SEVİNÇ - Mahalle Mahalle Menemen
 
Çorba içti, bereket diledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
CHP’den Kan Bağış Kampanyası
CHP’den Kan Bağış Kampanyası
Görev Yapan İnsanların Yolunu Aydınlatır
Görev Yapan İnsanların Yolunu Aydınlatır
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Kademeli Normalleşme Genelgesi
Kademeli Normalleşme Genelgesi
Kazaya Karışan Araçtan Uyuşturucu Çıktı
Kazaya Karışan Araçtan Uyuşturucu Çıktı
Trafik Haftası Kutlanıyor
Trafik Haftası Kutlanıyor
Fitre  Zekat Toplama Faaliyetleri Başladı
Fitre Zekat Toplama Faaliyetleri Başladı
TAM KAPANMA KARARI ALINDI
TAM KAPANMA KARARI ALINDI
CHP Menemen’e Geçici Görev
CHP Menemen’e Geçici Görev
İzmir'de hayata geçirecekleri 35 projeyi açıkladı
İzmir'de hayata geçirecekleri 35 projeyi açıkladı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın