Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
21 Eylül 2015 Pazartesi - 08:00

GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Türk tarihinde Şehitlik ve Gazilik ulaşılacak en kutsal makam olarak kabul edilerek bu kapsamda Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de gururla kutlandı.

GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI

19 Eylül gaziler günü ilçemizde de gururla kutlandı

?Şehit ve Gazi, Toprağı Vatan, İnsanı Ulus Yapan Yüce Değerlerdir?

Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal rütbesiyle Gazi unvanının verildiği gün 19 Eylül her yıl Gaziler günü olarak İlçemizde ve tüm Türkiye´de kutlanmakta.

Gaziler günü kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleşti. Gazileri yalnız bırakmayan katılanların arasında Kaymakam Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Mustafa Sevinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulnasır Şimşek, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, Oda Başkanları, Belediye Birim ve Amirleri, Şehit Aileleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.  Menemen Anadolu Lisesi Öğretmeni Reşat Aslan´ın sunuculuğunu üstlendiği gün çelenk sunuşu ile başladı.

Menemen Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Menemen Şubesi tarafından Atatürk Anıtına sunulan çelenk sonrasında saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.

?Türkiye Cumhuriyetinin Her Satırı Binlerce Şehidin Kanı İle Yazılmış?

Sonrasında günün anlam ve önemini anlatmak için kürsüye Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi Başkanı emekli Öğretmen Murat Gürçayır gelerek, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin aziz vatana canını adayan gazilerine verdiği değerin ifadesi olan bu kahramanları anma gününde; tarihimizde şehitlik ve gaziliğin onur vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları, için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların ulusun, her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Bunun en güzel örneği de ya istiklal ya ölüm diyerek Atatürk´ün önderliğinde kurtuluş savaşında yaşanmıştır. Örf ve adetlerimizde, bir kurbanlık Koç´a, bir evlenen genç Kız´a kına yakan analar, bir de vatan hizmetine gönderdiği Mehmetçik´e vatana kurban olsun diye kına yakmaktadır. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Gaziler vatanın bağımsızlığı, milletin ve devletin bekası için bedeninden yaşamından fedakarlık yapan kahramanlardır. Vatan ve bayrak uğruna hayatlarını feda etmeye daima hazırdır. Geride ise sadece kendi hatıralarını bırakırlar. Gazilik şanını kullanarak kendisine menfaat sağlamaya çalışmaz kimseden bir şey istemez, kimseye el açmaz, yalvarmaz.? diye ifade etti.

İlk Ziyaret Kaymakam´a 

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında bir dizi ziyarette bulunan Menemenli Muharip Gazilerin ilk durağı Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit oldu. Kaymakam Yiğit, makamında ağırladığı gazilere şükranlarını ve teşekkürlerini sundu.  Son olarak Gaziler gününü kutladı.

İkinci Ziyaret Belediye Başkanlığına

?Yaptıklarınızı Bu Vatan´da Yaşayan Kimse Unutmaz?

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e yaptıkları ziyarette Gazilere minnet ve saygı duyduğunu söyleyen Şahin ?Vatan topraklarında Gazilerin emekleri asla göz ardı edilemez. Kurtuluş savaşındaki şehitlerimiz gazilerimiz olmasaydı burada bu konuşmaları yapamazdık, bağımsız olamazdık? diyerek sözlerini devam ettiren Şahin konuşmalarının ardından ziyaretleri için Gazilere teşekkürlerini sundu.

Son durak şehitlik

Sonrasında gaziler Kubilay Anıtı´nın da  içinde bulunduğu şehitliğe bir ziyarette bulunarak burada ebediyete ulaşmış şehitlerimizin ruhlarına dua okudular.

Çekilen hatıra fotoğrafları sonrasında ziyaretler son buldu.  Haber: Gökhan Kaner

 
ONURSAL BAŞKAN TAHİR ŞAHİN´DEN KONGRE MÜJDESİ
 
Acil çözüm ekibi Menemen´e şart
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Devlet Baba Yardım Elini Uzattı
Devlet Baba Yardım Elini Uzattı
Kuduz şüphesi bulunan Suriyelinin hemşireyi darbetmesi
Kuduz şüphesi bulunan Suriyelinin hemşireyi darbetmesi
İzmir´de otomobilin çarptığı kişi öldü
İzmir´de otomobilin çarptığı kişi öldü
Görece ve Süleymanlı Köylerine Mobese
Görece ve Süleymanlı Köylerine Mobese
İzmir´de Bayram ulaşımı  yüzde 50 indirimli
İzmir´de Bayram ulaşımı yüzde 50 indirimli
ŞEHİTLERİMİZİN HAYRINA
ŞEHİTLERİMİZİN HAYRINA
?Milletin efendisi?ne en büyük destek
?Milletin efendisi?ne en büyük destek
 Çarşı esnafından şehitlere lokma
Çarşı esnafından şehitlere lokma
Piyade er Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı
Piyade er Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı
Sürücü Kurslarında Yoğunluk
Sürücü Kurslarında Yoğunluk
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın