Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Kasım 2015 Pazartesi - 08:00

HIZLA BÜYÜYORUZ

Bu gidişle Menemen´in en büyük mahallesi olacağız

HIZLA BÜYÜYORUZ

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Kaya´yı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

M.A.K: 1965 Tunceli doğumluyum. Lise mezunuyum. 24 yıldır Menemen´deyim. Asıl mesleğim şantiyeci, boru-kaynak işlerini yapıyordum. 2009 yılında rahatsızlandım ve karaciğer nakli oldum. Malulen emekliyim. Mahalle sakinlerimin de desteği ile muhtarlığı seçtim.

 

S.D.B: Kaç dönemdir muhtarlık görevini yürütüyorsunuz? Bu işi seviyor musunuz?

M.A.K: İlk dönemim. Elimden geldiği kadarıyla halkıma hizmet edeceğim. Muhtarlığı çok severek yapıyorum. Şantiye hayatımda da öyleydi. Sevgi olduğu için başarı da geliyor.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

M.A.K: Yaklaşık 28 bin-30 bin arası nüfusumuz var. Çok aşırı büyüyen bir mahalleyiz. Sadece geçen aydan bu aya 300 kişi mahallemize eklendi. Nüfus Müdürlüğü´nden her ay gelen D formu 200´den aşağıya düşmüyor. Kasımpaşa, 30 Ağustos Mahallelerinin ardından  şu anda nüfus olarak 3´üncü sıradayız. Ama bu hızla Menemen´in en büyük mahallesi olacağız gibi geliyor.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

M.A.K: Mahalledeki sıkıntılarımız diğer yerlerde de olduğu gibi köpek sorunu. Tüm  muhtarlar başıboş köpeklerden şikayetçi. Vatandaşlar rahatsız oluyor ve bize geliyor. Bu konuda en mağdur olanlar muhtarlar. Çünkü yapacak bir şeyimiz yok. Biz sadece bir köprüyüz. Sorunları iletmekle mükellefiz. O duruma geldik artık. Bir de en büyük sorunumuz, bu konuda başvurmadığım makam kalmadı. Şu an İzban´ın orada mevcut olan alt geçit yok mu? Manisa´ya giden karayolunda 20-30 metre bir yeşil alan var o alt geçidin devam edip karşıdan çıkması. Günlük oradan en az 10 bin insan metroya ve Menemen´e gidip geliyor. O kadar tehlikeli ki. Yolu geçmeyip alttan geçecekler. Yeşil alanda çıkış yapılacak. Büyükşehir´e ve karayollarına müracaatım var ama Kasımpaşa´ya çalışan dönemeçli bir üst geçidi bana engel gösterdiler. Oysa çok kullanışsız. Cevabında gelin bakın bir günde bu üst geçitten geçen sayısı 5 kişiyi geçmez. Berbat bir şey. Ayrıca metroyla bir bağlantısı da yok. Benim derdim metro oysa.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler neler?

M.A.K: Mahalle sakinlerimiz en çok demin de dediğim gibi başıboş köpek sorununu bize iletiyor. Ayrıca büyükşehirin süt projesinin de mahallemize gelmesini istiyorlar. Asarlık´a kadar geldi. Bizim tarafta da akrabası olanlar var. İç içe geçmiş durumdayız. Biz niye almıyoruz diyorlar. O konuda da aşırı derece de rahatsızız. Günde en az 50 bayan süt konusunda muhtarlığın kapısını çalıyor. En az on dilekçem var büyükşehire bu konuda ilettiğim. Büyükşehir kapsam içine aldık, vereceğiz diyor. Bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

M.A.K: Çocuklara ayrılmış parklar yeterince olmasa da var.  Bakıma da, sayısının artmasına da ihtiyaç var. Mahallemiz çok büyüdüğü için çocuklara yeterli gelmiyor. Daha arttırılabilir.

 

S.D.B: Kentsel dönüşüm konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

M.A.K: Yeni yerleşim alanı olduğu için bizim mahallemiz kentsel dönüşüme uygun değil. Ama merkezde çok ihtiyacı olan yerler var. İyi olur. Uzun zamandır bekliyorlar.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

M.A.K: İyidir, bir sıkıntımız yok. İstediğimiz zaman rahatlıkla görüşebiliyoruz. Ufak tefek şeyler olur. Menemen çok genişlediği için bazı konulara yetişemiyorlar son derece normal.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

M.A.K: Çevreyi daha dikkatli bir şekilde temiz tutarlarsa daha güzel olur. Çevre temizliği konusunda biraz daha özen bekliyoruz.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

M.A.K: Büyükşehir Belediyesinden süt bekliyoruz. Bu konuda sürekli Büyükşehir´i rahatsız ediyorum, en son bundan 4-5 gün önce muhtarlar masasına bildirdim. Kapsam içine alınmıştır olacak diyorlar. Ama bir tarih veremiyorlar.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

M.A.K: Mahalle sakinlerimiz genellikle bizim gibi şantiyecidir. İnşaat ağırlıklı şu anda. 20-25 tane müteahhit var. Emekliler çok. Orta gelir seviyesinden insanlar yaşamaktadır.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

M.A.K: Spor kulübümüz yok. Ama yeni bir gölet projesi Menemen Belediyesi tarafından yapılıyor. Çalışmaları devam ediyor. Orada spor tesisi yapılacak.

 

S.D.B: Mahallenizde dernek var mı?

M.A.K: Özel dernekler var.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı ya da hastane (Özel-Devlet) var mı? Sağlık ile ilgili sorunlarınızı nasıl gideriyorsunuz?

M.A.K: Sağlık ocağımız yok. İsmet İnönü Mahallesi´ndeki sağlık ocağını kullanıyoruz. Aslında olması lazım. Doktorlar  da yoğunluktan bunaldı. Her doktorda şu anda 5 bin hasta var. Sağlık ocağı için Uğur Mumcu Mahallesi olarak talepte bulundum. Hatta hayırsever bir vatandaş bana geldi ve yer tespit et ben binayı yapayım dedi. Menemen Belediyesine yer konusunda başvurdum. Yer yok denildi. 6-7 ay önce bire bir başkanla görüşmüştüm. Binayı yapacak olan var ama maalesef yer yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumları (Özel-Devlet) var mı?

M.A.K: Eğitim kurumu da zayıf. Bir tane eğitim kurumu var Miyase İnceer ilkokulu ve ortaokul olarak. Bir tane daha okula ihtiyaç var. Sınıflar çok kalabalık.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunlarınız var mı?

M.A.K: Ulaşım konusunda bir sıkıntımız yok. 

 

S.D.B: Mahallenizin alt yapı üst yapı talebi var mı?

M.A.K: Alt yapıda zayıflık var. Ufak bir yağmurda kanalizasyon olduğu gibi dışarı veriyor. Altyapı da yeni yapıldı anca 7-8 yıl olmuştur. O zamanki altyapı borularını gördüm. 100´lük  200´lük borular taktılar. Yeterli gelmiyor işte. Mahallenin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediler. Altyapının değişmesi lazım. Bu konuda İZSU´ya başvurdum. Bir cevap daha gelmedi.

 

S.D.B: Mahallenizde sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor mu? Kültür sanat alanında bir üretiminiz söz konusu mu?

M.A.K: Olmuyor.

 

S.D.B: İlk döneminiz ama bu kısa dönemde yaptığınız çalışmalar neler desek?

M.A.K: Bu kısa dönemde bir park yaptırdık. Gaffar Okan Caddesinde. Devam ediyor şu an çalışması. Mini güzel bir park olacak. 1265 sokakta aydınlatma direği için Tedaş´a müracaat ettik. Onlar yapıldı. Elektrik sokak lambaları yer altına alınıyor.

 

S.D.B: Mahalleden gelen talepleri ne ölçüde karşılayabiliyorsunuz?

M.A.K: Sorunlar karşısında artık yapacak fazla bir şeyimiz yok. Sadece ilgili makamlara sorunu iletiyorum. Artık muhtarlar köprü görevi görüyor. Ben isterim ki, muhtarlara bir bütçe ayrılsın ve o bütçe çerçevesinde mahalleyi yönetsin. Keşke öyle olsa. Eskisi gibi. O zaman çalışan çalışmayan da, parayı yiyen de ortaya çıkar. Bu şartlarda bile vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyorum.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

M.A.K: Yetmiyor. Sosyal güvence yoktur. Ben malulen emekliyim, o da gelmese halim harap. Gençlerin sosyal güvencesi yok. Bunlar büyük bir sorun. Eski dönemlerdeki yetkinin olduğu muhtarlık daha iyiydi. Yaşlı, gariban insanlara anlatamıyorsun. Mesele kömür için yaşlılar hala bize geliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na gideceksiniz, bizde yetki yok, kendiniz başvuracaksın diyorum. Ama bir türlü anlatamıyorum. O konuda muhtarlar olarak rahatsızız. Eskiden veriliyordu diyorlar.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

M.A.K: Sorunlarımızı dile getirirseniz memnun oluruz.

 

 

Günde en az 50 bayan süt konusunda kapımızı çalıyor. Büyükşehir kapsam içine aldık, vereceğiz diyor. Bekliyoruz.

 

 

Sağlık Ocağı yapacak olan var ama maalesef yer yok.

 
Genç Aşçılar Foça´nın Gururu Oldu
 
ISPANAKTA BÜYÜK DÜŞÜŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Genç Aşçılar Foça´nın Gururu Oldu
Genç Aşçılar Foça´nın Gururu Oldu
Genç yönetmen ödüle doymuyor
Genç yönetmen ödüle doymuyor
Tire´de zabıtadan sahte deterjan operasyonu
Tire´de zabıtadan sahte deterjan operasyonu
Testici Ustası  Remzi Yüksel´i Kaybettik
Testici Ustası Remzi Yüksel´i Kaybettik
Bir Ömür Mutluluğa ?Evet?
Bir Ömür Mutluluğa ?Evet?
İzmir´de Kent Ekmek Fabrikası işçileri greve başladı
İzmir´de Kent Ekmek Fabrikası işçileri greve başladı
İzmir´de otomobilin çarptığı kadın öldü
İzmir´de otomobilin çarptığı kadın öldü
CEM EVİNDE AŞURE BULUŞMASI
CEM EVİNDE AŞURE BULUŞMASI
Ömür Boyu Mutluluklar
Ömür Boyu Mutluluklar
MENBADER´den Aşure Yarışması
MENBADER´den Aşure Yarışması
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın