Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 15:24

İYİ’ler Katliamı Unutmadı

5 Temmuz 2009’da Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da, Uygur Türklerinin acımasızca katledildiği Urumçi katliamının 12. yıl dönümünde şehitleri anmak ve katliamı kınamak için İyi Parti Menemen İlçe Başkanlığı tarafından bir basın toplantısı düzenledi.

İYİ’ler Katliamı Unutmadı

İyi Parti Menemen İlçe Başkanlığında yapılan basın toplantısına İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz  Karslı ve Yönetimi, İyi Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Halil Akbulut, Koray Yücel ve partililer katıldı.

İyi Parti Menemen İlçe Başkanlığı adına basın açıklamasını gerçekleştiren Uluslar Arası Politikaları, Türk Dünyası, Yurt Dışı Türkleri ve Orta Doğu Politikalar Başkanı Hüsnü Okumuş “İyi Parti Türk Dünyası ve Dış Türkler başkanlığı olarak Urumçi Katliamının 12. Yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bir kez daha Uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyor, Birleşmiş Milletleri bu şiddete son vermek için zaman geçirmeden gerekeni yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde ifade etti.
Okumuş’un basın açıklaması şu şekildedir ;
“2009 yılının 5 Temmuz günü Komünist Çin Yönetimi Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizi bir katliama daha maruz bıraktı.

İlk olay, Uygurların 26 Haziran’da Guangdong eyaletindeki bir oyuncak fabrikasında meydana geldi. Bu olayda 2 Uygur Türk’ü katledilmişti.

Olay üzerine 5 Temmuz günü Uygurlu Müslümanlara yönelik baskıya, ayrımcılığa, fabrikalarda zorla çalıştırılmalara; faili meçhullere, katliama sessiz kalmayan üniversite öğrencilerine Urumçi’de barışçıl protesto gösterisi düzenlendi. Ancak barışçıl eylemleri ‘otoriteye başkaldırı’ ve ‘isyan’ olarak değerlendiren Çin Komünist Partisi ve hükümet güçleri, gösterilere çok sert müdahalede bulundu ve üç gün boyunca katliam yaptı. Katliam öncesinde uluslararası medya temsilcileri kentten çıkarıldı, internet ağının kesilmesiyle Urumçi’nin dünya ile bağı kesildi.

‘Urumçi Katliamı’ olarak tarihe geçen bu kanlı olayda binlerce Doğu Türkistanlı Müslüman şehit edildi. Tutuklanan gençlerimiz, kendilerine savunma hakkı dahi tanınmadan Çin mahkemeleri tarafından sözde yargılanarak gruplar halinde seri bir şekilde idam edildiler. Urumçi katliamında kaybolan aileleri sormak için gittiklerinde, emniyet güçleri tarafından tehdit edildiler. Yakınlarının akıbetini bilmek isteyen insanların eşlerinin, oğullarının ve kızlarının durumunu sormalarına izin dahi vermediler.

Urumçi katliamının 12. Yıl dönümünde bugün hala Doğu Türkistan’daki hak ve hukuk ihlalleri artarak devam etmektedir. Doğu Türkistan’da başta yaşam hakkına yönelik ihlaller olmak üzere; mahkumların üzerinden organ ticareti, gösteri ve toplanma hakkına yönelik ihlaller, basın ve ifade özgürlüğü alanındaki sınırlamalar, zorunlu iş göçü ile sosyal ve kültürel alanda yaşanan baskıların yanında sözde eğitim kamplarında “terbiye” etmek, kızları Çinlilerle evlenmeye zorlamak, kadınları kısırlaştırmak, sanatçı ve bilim adamlarını hapislere doldurmak gibi insanlık dışı muamelelerle sindirmeye çalışmaktadırlar.

Doğu Türkistan’da 1950’li yıllarda %4 olan Çinli oranının günümüzde %50 seviyesine ulaştığını biliyoruz. Kızıl Çin şu an hala Doğu Türkistan’da her gün yeni operasyonlar ve katliamlar gerçekleştirmekte, uygulamalarına karşı çıkanları idam cezasına çarptırmaktadır. Her yıl 6.000’den fazla idam cezası verilmektedir. Çin’deki idamların %80’i ise Doğu Türkistan’da gerçekleşmektedir.

Başta genel başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere başkanlık divanımız ve İyi Parti Teşkilatları olarak bizler; Doğu Türkistan Türklüğünün korunması ve varlığının devamı, topraklarının bekası için bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bütün Türk devletlerini, İslam alemini ve dünyayı bu yaşanan insanlık dramına karşı gerekli adımları atmaya, Çin’e karşı gerekli diplomatik girişimleri uygulama davet ediyoruz.

İyi Parti Türk Dünyası ve Dış Türkler başkanlığı olarak Urumçi Katliamının 12. Yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bir kez daha Uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyor, Birleşmiş Milletleri bu şiddete son vermek için zaman geçirmeden gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Yaşasın Doğu Türkistan!”

Haber Erhan ÖZALP

 
“Ankara’yı Mesken Tutacağım”
 
Ali ATAALP - Mahalle Mahalle Menemen
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Kubilay 4/F Sınıfı Öğrencilerinin Mezuniyet Gecesi
Kubilay 4/F Sınıfı Öğrencilerinin Mezuniyet Gecesi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yeni Başkanını Seçti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yeni Başkanını Seçti
Özel Mavişehir Koleji Açıldı
Özel Mavişehir Koleji Açıldı
Şehit Kaymakam Kemal Bey Anıldı
Şehit Kaymakam Kemal Bey Anıldı
KIZILAYDAN VEKALETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI
KIZILAYDAN VEKALETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI
Elitaş’a Ziyaret
Elitaş’a Ziyaret
Türk Kızılay’ı 153 yaşında
Türk Kızılay’ı 153 yaşında
İki Grup Arasında Çıkan Kavgada 2 Kişi Öldü
İki Grup Arasında Çıkan Kavgada 2 Kişi Öldü
‘Yoğun Servis Denetimi’ Yapıldı
‘Yoğun Servis Denetimi’ Yapıldı
Tahir Şahin Memleket Partisi’ne Katılma Sürecini Anlattı
Tahir Şahin Memleket Partisi’ne Katılma Sürecini Anlattı
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın