Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:51

İki Hobiden Bir Sanat Yarattı

İki Hobiden Bir Sanat Yarattı

İzmir’in Foça İlçesi’nde hobileri olan ahşap işleme ve etamini aynı eserlerde birleştiren Gonca Akkaya yeni bir sanat yarattı. Gonca Akkaya evde ürettiklerini her yıl açtığı sergilerle beğeniye sunarken, aile bütçesine de katkı yapıyor.

Gonca Akkaya; 39 yaşında, evli ve iki çocuk annesi. İyi kullanılırsa zaman her şeye yeter diyerek resim çizmeye, ahşap ve etamin işlemeye başladı. İlk sergisini resimleriyle açtı. Daha sonra eşiyle birlikte merak saldıkları ahşap işlemeyi geliştirdi. Yaptıkları ilgi görünce bir diğer hobisi olan etamin ile ahşabı birleştirmek istedi. Görenlerin çok beğendiği ahşap etamin bileşimi özgün eserler üretti. Özel siparişler aldı. Hobilerinden yeni bir sanat yaratırken aile bütçesine de katkı yapmaya başladı.

AHŞAP ETAMİN EŞİMLE ORTAK FİKRİMİZ

Ahşap işlerine bir süre önce merak sardığını, el işlerini ise yıllardır yaptığını belirten Gonca Akkaya bu tür işlerle uğraşmayı başta kadınlar olmak üzere herkese tavsiye ettiğini söyledi. Gonca Akkaya; “ Etamin işlemeye can sıkıntısından başladım. Eski etaminlere bakarak etamine daha farklı bir boyut getirmek istedim. Daha ince kumaşlar kullanarak etaminden çok, boyaya benzer işlemeler yaptım. Sonra eşimle konuşurken, acaba ahşap ile etamini birleştirsek nasıl olur dedik. Başladık. Ortaya çok güzel şeyler çıktı. Tütsülükler, mumluklar, çocuk odalarına panolar, üç boyutlu objeler, aynalar, anahtarlıklar ürettik. Yeni ev alan, ya da evini yeniden döşemek isteyen arkadaşlarımız geldi. Biz istediklerimizi söylesek yaparmısınız dediler. Yaptık. Çok beğenildi. Böylece siparişler almaya başladık. Bunların dışında ürettiğim 65 parça ile Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sergi açtık. Çoğu sergi bitmeden satıldı. Aile bütçesine de önemli bir katkı oluyor bu işler. Herkese özellikle kadınlara tavsiye ediyorum. Hem gün boş geçmiyor, hem kafa dinleniyor. Çokta eğlenceli bir iş. “ dedi.

Seyfi GÜL / Foça

 

 
Türk Kızılay’ı Menemen Şubesinden Aşure Hayrı
 
Menemen’de 30 Ağustos Zafer Bayramı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Foça’dan Kızılay’a 56 Ünite Kan Bağışı
Foça’dan Kızılay’a 56 Ünite Kan Bağışı
FOÇA’DA NEFES NEFESE SEÇİM
FOÇA’DA NEFES NEFESE SEÇİM
Foçadaki Su Sorunu Vatandaşı Canından Bezdirdi
Foçadaki Su Sorunu Vatandaşı Canından Bezdirdi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın