Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Ağustos 2016 Salı - 13:43

İnadına demokrasi!

İzmir´de tarihi gün

İnadına demokrasi!

İzmir´de tarihi gün

İnadına demokrasi!

 

İzmirliler 15 Temmuz Darbe Girişimi´ni Gündoğdu Meydanı´nda düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun da katıldığı "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingiyle kınadı. 15 Temmuz´daki girişimin Cumhuriyet´e ve parlamenter sisteme karşı yapıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Her türlü darbe ve diktaya karşı çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

15 Temmuz Darbe Girişimi´nin ardından alanlara inen Cumhuriyet Halk Partisi´nin, İzmir Gündoğdu Meydanı´nda düzenlediği "Cumhuriyet ve Demokrasi´ mitingine on binlerce İzmirli katıldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran katılımcılar, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mustafa Kemal´in askerleriyiz" sloganları eşliğinde cumhuriyete ve demokrasiye olan bağlılıklarını dile getirdi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de destek verdiği mitingi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican´ın yanı sıra AKP ve CHP´li milletvekilleri ile birlikte izledi. 

 

Hedef cumhuriyet ve parlamenter sistem

Mitingde coşkulu bir topluluğa seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu darbe girişimi Cumhuriyet´e ve parlamenter sisteme karşı yapılmıştır. Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir" diye konuştu. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Gündoğdu Meydanı´nda toplanan İzmirlilere şöyle seslendi:

"Hiç kimse unutmasın, TBMM´nin temeli salonlarda atılmamıştır. Cephelerde atılmıştır. O nedenle Kurtuluş Savaşı´nın yöneten Meclis´imize Gazi Meclis unvanı verilmiştir. Cumhuriyeti acıyla, gözyaşıyla, gazilerimizle, şehitlerimizle kurduk. Kanımız, canımız var temellerinde... Ordunun içinde yuvalanan bir grup, demokrasiye kast edecek, ilk duyduğumuz andan itibaren karşı çıktık. Her türlü darbe ve diktaya karşı çıkmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet´in farkında olmalıyız. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Gazi Mustafa Kemal boşuna söylemiyor, Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz birilerinin kölesi, kulu değiliz, Türkiye Cumhuriyeti´nin özgür bireyleriyiz.  Cumhuriyetimizi kuranlar sağlam temeller üzerine modern bir ülke kurdular. Kurucu değerlerle oynanmamalı. Adliye, cami ve kışlaya siyaset asla sokulmamalı. Buralara siyaset girmeyecek. Devlette yükselmenin yolu bir cemaate veya bir partiye üye olmaktan geçmemelidir. Bilgiden, birikimden ve tecrübeden geçmelidir. Bu darbe girişimi bize medya özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu da öğretti. FETÖ devlete sızmadı, adım adım devlete yerleştirildi. Siyaset kurumu mutlaka özeleştiri yapmak zorunda. Bana dokunduğu zaman müdahale ederim anlayışından çıkıp herkesin hakkını savunacak duruma gelmemiz lazım.
OHAL kanunlarını kimse kişisel amaçları için kullanmamalı. Ordunun saygınlığı korunmalı. Meclis devre dışı bırakılarak devlet inşa edilemez."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Meydanı´ndaki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi´nde okuduğu 10 maddelik manifestoyu Gündoğdu Meydanı´nda da tekrarladı. 

 

Yüksel: 78 milyona umut olalım! 

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise alandakilere "Yiğit, cesur İzmirliler hoş geldiniz. Altı gündür İzmir´e çağrıda bulunduk. Gündoğdu Meydanında buluşalım özgürlüklerimizi konuşalım dedik. İzmirliler yine halkın özgürlük meydanına akın akın geldiler. Şimdi ses vereceğiz. Özgürlük, barış, adalet, hukukun üstünlüğünü, darbelere karşı olduğumuzu faşizme geçit vermeyeceğimizi, cumhuriyeti, laikliği haykıracağız. Laiklikten özgürlükten yana umut olsun diye şehit düşenlere umut olsun diye Gündoğdu Meydanı´ndan da ışık salalım. 78 milyona umut olalım" diye seslendi.

 

Sanatçılardan tam destek

Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine aynı zamanda CHP Hatay Milletvekili olan Hilmi Yarayıcı, Selçuk Balcı, Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Yusuf Benli, Faruk Demir, Hüseyin Turan şarkıları, Tuğrul Keskin ve Ataol Berhamoğlu ise şiirleriyle destek verdi.

 
İzmir gençlerle güzel
 
İki fotoğraf arasındaki "30 bin" fark!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İzmir gençlerle güzel
İzmir gençlerle güzel
Oybirliğiyle..
Oybirliğiyle..
BU GÖRÜNTÜLER HER AÇIDAN SORUN!
BU GÖRÜNTÜLER HER AÇIDAN SORUN!
BİR ÖMÜR MUTLULUĞA ?EVET?
BİR ÖMÜR MUTLULUĞA ?EVET?
Yeni Foça´da Menemen Düğünü
Yeni Foça´da Menemen Düğünü
?İzmir´in emrindeyiz?
?İzmir´in emrindeyiz?
?Elbirliğiyle atlatacağız?
?Elbirliğiyle atlatacağız?
Medyaya 15 Temmuz teşekkürü
Medyaya 15 Temmuz teşekkürü
201 Asker Gözaltına Alındı
201 Asker Gözaltına Alındı
İyi ki varsınız çocuklar!
İyi ki varsınız çocuklar!
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın