Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Ağustos 2016 Salı - 13:41

İzmir gençlerle güzel

Sosyal projeler ve toplum yararına gerçekleştirilen tüm etkinliklerde ön planda yer alan İzmirli gençler, Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarında da önemli rol oynuyor.

İzmir gençlerle güzel

İzmir gençlerle güzel

 

Sosyal projeler ve toplum yararına gerçekleştirilen tüm etkinliklerde ön planda yer alan İzmirli gençler, Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarında da önemli rol oynuyor. ?Abla-Ağabey-Kardeş?, ?Gençler-Yaşlılar El Ele?, ?İzmir Gençlere Kucak Açıyor? ve ?Havagazı Gençlik Merkezi? gibi örnek projelerde görev alan gençler, hem kentteki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun öncülüğünü üstleniyor hem de birlik ve beraberlik bilincini geliştiriyor.

 

Dayanışma, yardımlaşma ve sorumluluk duygusunu öne çıkarmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projelerinde en büyük desteği gençlerden görüyor. ?Gençler, Yaşlılar El Ele?, ?Abla, Ağabey, Kardeş?, ?Havagazı Gençlik Merkezi? ve ?İzmir Gençlere Kucak Açıyor? gibi projelere destek veren on binlerce genç, İzmir´deki ?birlikte yaşama? kültürünün gelişmesine de çok önemli katkılar sağlıyor.

 

Tarihi Havagazı Fabrikası´na ?gençlik aşısı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kişisel yeteneklerini ilerletme, iletişim becerilerini geliştirme ve kültürel, sosyal ilişkilerini güçlendirmek adına, Tarihi Havagazı  Fabrikası´na adeta ?gençlik aşısı? yaptı. Origami´den yogaya 23 farklı branşta kurs ve atölye çalışmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, iki yılda 3 bin 540 İzmirli gence kucak açtı.  Kültürel, kişisel ve sosyal gelişime katkı sağlamak amacıyla eğitim gören gençler, hem farklılıkları bilgi zenginliğine çevirdi, hem de çevreye, doğaya duyarlı bir biçimde kendilerini geliştirdi.

 

İzmir´in dayanışma kalesi: ?Gönüllü Takımı?

İzmir Gönüllü Takımı, ?Abla-Ağabey-Kardeş? ve ?Gençler-Yaşlılar El Ele? projeleriyle Türkiye´ye örnek olmaya devam ediyor. İzmir´deki kültürel ve uzlaşma bağının güçlenmesinde önemli rol oynayan ?Gönüllü Takımı? son bir yıl içerisinde bin 414 genç ile İzmir´in dayanışma kalesini oluşturdu.

?Abla-Ağabey-Kardeş? projesinde sosyal ve ekonomik olarak kısıtlı ilk ve ortaokul çocuklarına yönelik etkileşim çalışmaları yapılırken, ?Gençler- Yaşlılar El Ele? projesinde ise 60 yaş üstü yaşlılarla gençler buluşturularak nesiller arası bağlar güçlendiriliyor.

 

Kente ilk adımda ?İzmir usulü? karşılama

İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin gönüllü kuruluşlar ve ilçe belediyelerle birlikte yürüttüğü ?İzmir Gençlere Kucak Açıyor? projesi, tam olarak gençlik dayanışması örneği. Üniversitelere kayıt yaptırmak için İzmir´e gelen gençlere, yabancı oldukları kente ilişkin endişelerini azaltmak ve destek olmak, üniversitelerin kayıt noktalarına ulaştırmak, danışmanlık yapmak, kayıt dönemi süresince genç ve yakınlarına kısa süreli barınma olanakları sunmak amacıyla kentte bir ailelerinin olduğunu hissettiren proje, 7 yıldır 10 binlerce gence kucak açtı.

Proje çerçevesinde üniversiteyi kazanıp İzmir´e gelen öğrenciler, şehirlerarası otobüs terminalinde proje gönüllülerince karşılanıp İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ?sıcak çorba? ikramından sonra, araçlarla ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırılıyor.

 
Oybirliğiyle..
 
İnadına demokrasi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Oybirliğiyle..
Oybirliğiyle..
BU GÖRÜNTÜLER HER AÇIDAN SORUN!
BU GÖRÜNTÜLER HER AÇIDAN SORUN!
BİR ÖMÜR MUTLULUĞA ?EVET?
BİR ÖMÜR MUTLULUĞA ?EVET?
Yeni Foça´da Menemen Düğünü
Yeni Foça´da Menemen Düğünü
?İzmir´in emrindeyiz?
?İzmir´in emrindeyiz?
?Elbirliğiyle atlatacağız?
?Elbirliğiyle atlatacağız?
Medyaya 15 Temmuz teşekkürü
Medyaya 15 Temmuz teşekkürü
201 Asker Gözaltına Alındı
201 Asker Gözaltına Alındı
İyi ki varsınız çocuklar!
İyi ki varsınız çocuklar!
İzmir için ele ele
İzmir için ele ele
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın