Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
19 Şubat 2016 Cuma - 08:00

KAPALI ALANDA Sigaraya Sıkı Denetim

Menemen´de kapalı mekanlarda sigara yasağı denetimleri taviz vermeden sürüyor. İlçemizde 1 yılda 28 bin 862 TL. ceza kesildi.

KAPALI ALANDA  Sigaraya Sıkı Denetim

KAPALI ALANDA

Sigaraya Sıkı Denetim

Menemen´de 1 yılda 28 bin 862 TL ceza kesildi

Menemen´de kapalı mekanlarda sigara yasağı denetimleri taviz vermeden sürüyor. Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, her geçen gün ihlallere daha az rastlar hale gelindiğini, artık kanunun kurallarının benimsendiğini, kanunlara sahip çıkıldığını belirterek, vatandaşa ve iş yerine ceza kesmek değil, sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlara destek verdiklerini ifade etti.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi ve içirilmemesi hususunda tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Yiğit, ?Ayrıca vatandaşlarımızın sigarayı bırakmak istemeleri halinde Sağlık Bakanlığımızın 171 nolu sigara bırakma hattı ile en yakın sigara bırakma polikliniklerine yönlendirilerek destek sağlanacaktır? dedi.

Öte yandan Menemen Kaymakamlığına bağlı ekipler kanunun verdiği esaslara göre ilçede denetim yapılarak 1 yılda toplam 28 bin 862 TL ceza kesildi ve 1 işletmeye 10 gün kapatma cezası ile 8 vatandaşa da dumansız hava sahasının ihlali nedeniyle idari para cezası işlemi uygulandı.

Kaymakamlık makamından alınan bilgilere göre, ilçemizde 4207 Sayılı Kanun kapsamında Dumansız Hava Sahası ile ilgili denetimler, Toplum Sağlığı Merkezi-ilçe Emniyet Müdürlüğü-ilçe Jandarma Komutanlığı-Menemen Belediye Zabıta Amirliğine bağlı ekiplerce koordineli olarak 2009 yılından beri devam etmektedir.

2015 yılı ilk 10 ay içerisinde bölgemizde bulunan işyerlerine 4 bin 285 denetim yapılmış, bunlardan 18 işletmeye (toplam 28 bin 862 TL) (1 işletmeye de 10 gün kapatma cezası) kapalı alanlarda Dumansız Hava Sahası İhlali nedeniyle Menemen Kaymakamlığı´nca 4207 sayılı kanun kapsamında belirtilen idari para cezaları uygulanmıştır.

İlk 10 aylık dilimde 8 vatandaşımıza Dumansız Hava Sahası İhlali nedeniyle emniyet birimlerince idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Sigara İçilmesi Yasak Alanlar: (İkamete mahsus konutlar hariç olmak üzere kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında/hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında,/Okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve ortaöğretim kurumları, dershaneler, kültür ve sosyal    hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında/spor, kültür, sanat, eğlence vs. faaliyetlerin yapıldığı açık alanlar ve bunların seyir yerleri ile yaşlı bakım evleri, ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri, cezaevleri, şehirlerarası ve uluslar arası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütün tüketimine mahsus ayrılmış alanlar dışında/otelcilik hizmeti verilen işletmelerde, tütün ürünleri kullanan müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalar dışındaki kapalı alanlarda tütün ürünleri kullanımı yasaktır)

Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın topluma örnek teşkil edecek şekilde kendilerine ait açık alanlarının yalnızca belirlenmiş yerlerinde sigara içilmesine müsaade etmeleri, bu alanların toplam açık alanlarına oranının %30´dan fazla olmaması ve giriş kapısından en az 10 metre uzaklık mesafesinde olmasına riayet edilerek Dumansız Kampüs uygulamalarının yaygınlaştırılması kanunlaştırılmıştır.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi yasağına uyulmaması durumunda vatandaşların ihbarlarını 155-156-184 nolu telefonlara bildirmeleri halinde söz konusu işletmeler derhal oluşturulan denetim ekibi tarafından kontrolü yapılacak ve şikayet değerlendirmeye alınacaktır.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

Foto2: Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit

 
SON TARİH 25 Mayıs 2016
 
TIBBİ ATIK YARGIYA TAŞINDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
SON TARİH  25 Mayıs 2016
SON TARİH 25 Mayıs 2016
Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor
Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor
En kısa zaman,  NE ZAMAN?
En kısa zaman, NE ZAMAN?
İlk Cemre YARIN düşüyor
İlk Cemre YARIN düşüyor
GUİNNES´E ADAYLAR
GUİNNES´E ADAYLAR
?Sosyal Proje´de buluştular
?Sosyal Proje´de buluştular
Kararlar Oybirliğiyle
Kararlar Oybirliğiyle
Şehitlerimiz için?
Şehitlerimiz için?
SIKINTIMIZ:  Yağmur Kanalı ve ESHOT
SIKINTIMIZ: Yağmur Kanalı ve ESHOT
Çöp´e 60 milyon frank
Çöp´e 60 milyon frank
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın