Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
25 Aralık 2015 Cuma - 08:00

Kubilay Kültür Merkezi´nin Temeli Törenle Atıldı

Menemen´in İstasyon mevkiinde eski itfaiye binası, soğuk hava deposu ve belediye tamirhanesinin bulunduğu bin 600 m2 alana Kubilay Kültür Merkezi´nin temeli törenle atıldı.

Kubilay Kültür Merkezi´nin Temeli Törenle Atıldı

Kubilay Kültür Merkezi´nin Temeli Törenle Atıldı

 

Menemen´in İstasyon mevkiinde eski itfaiye binası, soğuk hava deposu ve belediye tamirhanesinin bulunduğu bin 600 m2 alana Kubilay Kültür Merkezi´nin temeli törenle atıldı.

 

Tren garı karşısındaki eski binalar yıkılarak yerine ilçeye yakışacak Kubilay Anısına bir Kültür Merkezi Projesi´nin hayata geçirilmesi dolayısıyla 23 Aralık Çarşamba günü Kubilay´ı andıktan sonra Kubilay Kültür Merkezinin temel atma törenine geçildi. Temel atma törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, milletvekilleri, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve yoğun bir kalabalığın katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

İnadına Barış ve Kardeşlik

 

 

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

 ?Bugün burada 23 Aralık 1930 yılında Atatürk İlke ve Devrimleri uğruna, gözlerini kırpmadan canını veren Devrim Şehidimiz Yedek Subay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay´ın adını verdiğimiz Kubilay Kültür Merkezimizin temelini atmak için toplandık.

1991 yılından bu tarafa Yıldız Tepe´de Devrim Şehitlerimizi anma töreninde Menemen Halkını temsilen konuştum. Bu konuşmalarım törene katılan siz değerli yurtseverler tarafından desteklendi ve bize güç verdi. Fakat bu yıl her ne hikmetse bizim konuşmalarımız çok fazla ideolojik bulunarak bu yıl konuşma yapmamamız istenmiş. Böyle bir kararı son derece yanlış bulduğumu söylememe rağmen ne yazık ki yetkilileri bu kararlarından geri döndüremedik...

Bu karar; yanlış olduğu kadar aynı zamanda Demokrasiye vurulan bir darbedir. Ben Atatürkçüyüm, ben laikim diyen, ben demokrasiye inanıyorum diyenler bu kararı tasvip edemez etmemelidirler. Bu yasak sadece Belediye Başkanının konuşmama kararı değildir. Biz sizlerle birlikte laiklik adına yaptığımız yürüyüşleri ve konuşmaları gerçekleştirirken bu oyunun bir Menemen Olayı olmadığını bu oyunun gericiler olayı olduğunu anlattık ve bunu başardık da. İşte esas olan rahatsızlık burada bu hadise Menemen Olayından çıkıp gericiler tarafından yapıldığı ispatlanınca birileri rahatsızlık duymaya başladı. Bu kararda Devrim Şehitlerimizi biz Atatürkçülere unutturmaya çalışıyorlar ancak kimse unutmasın ki Devrim Şehitlerimizi bizlere hiçbir güç unutturamaz... Benim Atatürkçü düşüncemi çağdaş kimliğimle yüreğimden geçenleri ifade etmeme hiç kimse engel olamaz.

Değerli Atatürkçü Dostlarım, Atatürk İlke ve Devrimleri uğruna verdiğimiz şehitlerimizi ve onları şehit eden olayları tezgahlayanları; günümüzdeki o anlayışın uzantılarını, temsilcilerini her fırsatta seslendireceğimizi ve bu konuda üç maymunu oynatmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini tüm dünyaya haykırıyoruz, bu böyle biline...

 

1930 ve 2015 yılına kadar baktığımızda Şahin ülkemiz aydınlıklarının katledildiği dönemleri özetleyerek sözlerini şöyle tamamladı: Atatürk bizim için; adalettir, dostluktur, ahlaktır, yücelik ve yükseliştir, doğal ve tarihsel tüm varlıklarımızın, değerlerimizin simgesidir. Biz fazla bir şey söylemiyoruz sadece ve sadece inadına barış, inadına barış ve kardeşlik diyoruz. Kubilay Kültür Merkezimizin Büyükşehir Belediyemizce yaptırılıp ilçe belediyemize armağan etmesini diliyoruz.? diyerek sözü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´ na devretti.

 

Aziz Başkan´dan Kubilay Kültür Merkezi İçin Destek Sözü

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında:

Kurtuluş günleri ve  anma günleri yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilir. Sahibi yerel yönetimlerdir ve kurtuluş günlerinde, anma günlerinde belediye başkanları konuşur kural budur, gelenek budur. İlk defa bu yıl 23 Aralık´ ta yıllardır konuşan 17 yıldır belediye başkanlığı yapıp o kürsüde konuşan Tahir Şahin´in sesi kesildi, konuşmasına izin verilmedi. Değerli hemşeriler nereye gidiyoruz? Tahir Şahin mutlaka ve mutlaka yine Kubilay anmasında o kürsüye çıkıp konuşak. Türkiye´ yi belirli noktalara götürmek isteyen belirli yönlere evirmek isteyen belirli zihniyetler ülkemizde var. Bu zihniyetle mücadele ediyoruz, edeceğiz. Ey ilericiler, ey aydınlar, ey Atatürkçüler, ey cumhuriyetçiler birlik olma birlikte hareket etme zamanıdır. Türkiye güney doğuda yaşanan olaylarla, Suriye´de yaşanan olaylarla, terörle ve komşularıyla olan ilişkilerinde, iç politikası ve dış politikasında, sınır güvenliği ve içeride can güvenliği ile maalesef çok büyük sıkıntıya girmiştir. Bunu aşmak ise Türkiye Büyük Millet Meclisinin, siyasi partilerin, siyasi liderlerin, milletvekillerinin, yerel yönetimlerin, bunu aşmak bu milletin, hepimizin görevidir. Biz bu görevi yapmak zorundayız. Kan gölüne dönmüş bir ülkeyi dışarda ve içerde yönetilemez hale gelen bir ülkeyi çocuklarımıza gelecek kuşaklarımıza nasıl teslim edeceğiz? Gün onurlu, namuslu, erdemli yaşam mücadelesi verme günüdür.

Değerli hemşerilerim burada Tahir Başkanı kutluyorum. Böyle bir günde Kubilay Kültür Merkezi´nin temel atma törenindeyiz o kadar anlamlı, o kadar güzel, o kadar anlayana ders ki bu temel atma töreni, kendisini canı gönülden kutluyorum hayırlı olmasını diliyorum. Destek konusuna geldiğimiz de ise değerli arkadaşlarım, biz Menemen´de  üç büyük projeye destek verdik ben de tekrardan arkadaşlarımla konuşup elimden gelen desteği meclise sunacağımızı buradan duyuruyorum. Bu Kubilay Kültür Merkezin´de çocuklarımız Kubilay´ı öğrensin, cumhuriyeti öğrensin, Atatürk´ ü öğrensin aydınlansın ve sahip çıksın.  İnsanlara, insan haklarına,  kadın haklarına,  çocuk haklarına, barışa sahip çıksın. Hepinize bu duygularla bu tesisin Menemenimize hayırlı olmasını diliyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

Deniz GÜL 

 
Türkiye Kent Konseyleri Platformu ANKARA´DA TOPLANDI
 
Kubilay İçin Yürüdüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Türkiye Kent Konseyleri Platformu  ANKARA´DA TOPLANDI
Türkiye Kent Konseyleri Platformu ANKARA´DA TOPLANDI
Kubilay Olayı Tarihinden Kareler
Kubilay Olayı Tarihinden Kareler
?Kubilay´a Mektup Yarışması´nda  ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
?Kubilay´a Mektup Yarışması´nda ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
?İŞİMİZ KONFOR?
?İŞİMİZ KONFOR?
?Ülke genelinde ilk 20 içindeyiz?
?Ülke genelinde ilk 20 içindeyiz?
En büyük sorunumuz:  İMAR UYGULAMASI
En büyük sorunumuz: İMAR UYGULAMASI
Menemen Devlet Hastanesi´nde Eskiye Bakış
Menemen Devlet Hastanesi´nde Eskiye Bakış
4 kafadar okulu soydu
4 kafadar okulu soydu
Kubilay Menemen´de Anılıyor
Kubilay Menemen´de Anılıyor
Muhtarlıklara su indirimi
Muhtarlıklara su indirimi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın