Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Haziran 2015 Çarşamba - 09:30

MASALSI ZAMANLARINIZ İÇİN…

Düğün sezonu açıldı. Menemen'in Sesi olarak biz de ‘Serapla Moda Evinde'ydik. Keyifli bir sohbet havasında geçen görüşmemizde moda evi sahibi Serap hanım sezonun moda trendleri hakkında evleneceklere önerilerde bulundu.

MASALSI ZAMANLARINIZ İÇİN…

Düğün sezonu açıldı. Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Hoş geldiniz öncelikle. s2008 yılında başladım bu mesleğe. Garajın karşısındaydık daha önce. Daha düz olsun diye mağazamızı taşıdık. Gelinlik, nişanlık, damatlık, bindallı üzerine satış yapıyoruz. Özel sipariş şeklinde çalışıyoruz.  Gelinlikler  kendi imalatımız.

Model olarak her çeşit model bulunuyor,  müşterinin istediğine göre çalışıyoruz. En son modeller, yeni trendler neyse o şekilde çalışıyoruz.  Artık müşteri, modeli kendisi getiriyor, bize bırakmıyorlar zaten.  Eskisi gibi değil. Tüm düğün ihtiyaçları, veda geceleri, sünnet anneleri için kıyafetler, tüm ihtiyaçları karşılıyoruz.. Tamamen  Fransız dantel ağırlık çalışıyoruz. Uzun kuyruklar çok moda, uzun kuyrukluda da dantel çok moda, uzun duvaklar… Arkada artık fiyonklar çalışıyoruz, rengarenk fiyonklar tercih ediliyor.  Eski gelinliklerden eser kalmadı.

Gelinliklerin sadeleştiğini düşünüyorum. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?

Evet sadeleşti ama şöyle bir şey;  eskiden gelinliklerde üzerinde  görsel oynamalar çok yapılırdı, şu an aksesuarlar da yapılıyor. Taçlar için çok özel çalışıyoruz.  El buketleri aynı şekilde.  Müşterimin istediği renk tonlamalarına göre ayakkabılarını seçtiriyorum. Ayakkabı rengine göre de el buketini hazırlıyorum. Mesela çoğu gelinimin ayakkabılarını kendim süslüyorum özel olarak. Farklılıklar artık değişti, gelinliklerden çıkıp aksesuarlara yöneldi. Çok şık şeyler hazırlıyoruz. Eğer müşterim isterse dış çekim için şemsiyeler hazırlıyoruz mesela. Artık değiştik yani:)

Tasarım açısından kendinize özel tasarımınız var mı yoksa müşteriye göre mi hazırlıyorsunuz?

Kendi tasarımımızı şöyle sunuyoruz müşteriye; genelde dediğim gibi kendi istedikleri modelleri getiriyorlar fakat muhakkak oynama oluyor, tasarlamayı o saatten sonra biz giriyoruz. Yani bir şeyler görsel olarak gelinimizin kafasında oturmuyor fakat ne yapacağını da bilemiyor. Biz o andan sonra birbiriyle bütünleşmesi, fiziğine, boyuna, yüz şekline, omuz yapısına göre üzerinde nasıl duracağını biz tasarlıyoruz. Özel tasarımlar artık sadece her yıl Şubat ayında yapılan fuarlarda çıkarıyorlar. Görsel olarak kendi halkımızın istediği şeyler sabit, genelde dantel ağırlıklı tercih ediliyor. Mesela bir gelinim vardı, çok şık bir üst beğenmiş kendisi. Ben o gelinlikte bir eksiklik gördüm. Çok hoşuma giden bir şey geldi aklıma, gelinimiz de kabul ettikten sonra yaptım. Arkada 3 kat dantel kuyruk yaptım ve 4 metre uzunluğunda yine ucu dantel olan bir duvak çalıştık. Çok şık ve çok güzel durdu. Değişiklikler güzel oluyor.

Her müşterim benim için çok özel”

Meslek hayatınızda unutamadığınız özel bir anınız var mı?

Aslında bütün müşterilerim benim için çok özel. Yani hepsiyle müşteri ilişkisinden çok abla- kardeş  ilişkisine geçtik. Hepsiyle hala görüşüyorum. Dostluklarımız çok oldu. İlginç şeyler oluyor tabi. Mesela bir gelinim vardı. Özel sipariş haricinde giyemeyecek kadar büyük beden bir gelinimiz vardı. Bir tane de gelinliğim vardı, kalça kısmı biraz geniş. Onu giydiği zaman üzerine bir şekilde giydirdik ve o kadar şaşırdı ki kendi de beklemiyordu üzerinde olacağını. Ve tamam ben dedi başka gelinlik bakmıyorum. Böyle bir anda karar vermişti. Bir anım daha var onu hiç unutamıyorum. Gelinliğimizi teslim etmiştik. Gelin düğüne çıkarken konfetilerin yanında o maytap şeklinde patlatılan ışıklar gelinliğinin yan tarafını komple yakıyor. Ertesi gün gelin beni arıyor. Ablacığım dedi gelinliğim yandı. Abla o kadar emek verdin ki ona dedi, senin ne kadar emek verdiğini gördüm çok üzüldüm dedi. Ben de çok üzülmüştüm.

Gelinleri hazırlarken ki süreci bize biraz anlatır mısınız?

Gelinlerin son provasında nasıl oturması gerektiğini, damat yanına yaklaştığında yürüyecekleri zaman ya da dans edecekleri zaman gelinin neler yapması gerektiğini söylüyorum. Bazı püf noktalarını söylüyorum. Yürüyüşleri, damadın yaklaşımı, oturma şekli, son rütuşlarımı yapıyorum. Bu konuda çok hassas davranıyorum. Gelinlerime de söylüyorum düğün salonuna çıkana kadar benim mesuliyetimdesin. O gelinliği ben diktim. Duvağına, tacına, gelinliğe bir şey oldu mu yapılabilecek ne olursa olsun düğüne çıkana kadar her türlü beni arayacaksınız. O gelin o düğüne çıkana kadar arkasında olmak zorundayım. Ve o gece de en şık görünen kişi gelin.

Kiralık gelinlik veriyor musunuz, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Biz kiralık gelinlik vermiyoruz ve ben buna karşıyım. Bir gelin hayatında bir kez yaşıyor ve bu doğum kadar önemli bir şey. Herkes kendi gelinliğini giymeli bana göre. O yüzden ikinci el diye bir şey olmaması lazım. Elimizden geldiği kadar da satışları uygun tutmaya çalışıyoruz. Satış fiyatlarımız genel olarak değişiyor, 1000-3000 arası fiyat aralığı modele göre değişiyor.

İşimi zevkle ve severek yapıyorum”

Sezonun yoğunluğu arasında bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederken son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben işimi çok severek yapıyorum. Benim amacım gerçekten insanlara biraz da hizmet etmek her şey para değil bana göre. Bunlar çok maliyetli şeyler. Cebimizden gerçekten büyük maliyetler çıkıyor. Ama insanlar için de büyük bir külfet. Bunu elimden geldiğince düşürmeye çalışıyorum fakat asla malzemeden bu zamana kadar kısmadım ve malzemenin en iyisini kullanırım. Bunu hiçbir piyasa yapmıyor. Benim çalıştığım şekilde kimse yapmıyor. Özel siparişte yüzde yüz garanti veren tek firmayım diyebilirim. Model çalışırken birebir müşterimin aynısını yapmaya çalışıyorum. Kafama göre yapmıyorum. Benim için güven çok önemli. İşine saygı duymak çok önemli. Bunlar benim içimden gelen şeyler. Çok severek ve de zevkle yapıyorum işimi. Müşteri memnuniyetiyle geri dönüyorum ben. Müşteri memnun ben daha memnun:))

 

 

 

 

 
MENEMEN'DE ESKİ DOSTLAR
 
VAKIFBANK'TAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMEN'DE ESKİ DOSTLAR
MENEMEN'DE ESKİ DOSTLAR
SİYASETTE YENİ DENGELER
SİYASETTE YENİ DENGELER
Ege Tarımsal'da Arı Projesi
Ege Tarımsal'da Arı Projesi
Menemen'de Camlar Kumbaraya Atılacak
Menemen'de Camlar Kumbaraya Atılacak
Menemen'de 2 bin yıllık tarihi eser
Menemen'de 2 bin yıllık tarihi eser
Menemen'de satılık Maserati
Menemen'de satılık Maserati
Gençler İçin Elele Verdiler
Gençler İçin Elele Verdiler
Menemen Şoförler Odası Tarih Yazdı
Menemen Şoförler Odası Tarih Yazdı
SAĞLIKÇILAR SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI
SAĞLIKÇILAR SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI
Cevizoğlu'ndan  Vatan” Mesaisi
Cevizoğlu'ndan Vatan” Mesaisi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın