Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
13 Ocak 2015 Salı - 09:20

MENEMEN'DE DEVE GÜREŞİ HEYECANI

Menemen Belediyesi tarafından 3'üncüsü yapılan Geleneksel Deve Güreşleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 120 devenin katıldığı Türkelli Arenasındaki güreşler soğuğa mola verildiği güneşli bir havada karnaval havasında geçti.

MENEMEN DE DEVE GÜREŞİ HEYECANI

Menemen Belediyesi tarafından 3’üncüsü yapılan Geleneksel Deve Güreşleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 120 devenin katıldığı Türkelli Arenasındaki güreşler soğuğa mola verildiği güneşli bir havada karnaval havasında geçti. Güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 5 bin kişi mangal ve semaverleriyle keyif yaptı. Güreşlere çok sayıda bayan ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Örf ve adetlerimizi yaşatmak, geleneksel sporlarımıza ve kültürümüze sahip çıkmak amacıyla Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlçe Müftüsü İsa Solmaz, Jandarma Komutanı İbrahim Karakulak, Belediye Meclis Üyeleri, Ziraat Odası Başkan Yrd. Veli Kan, muhtarlar, çevre il ve ilçelerden gelen konuklar,

Torbalı Efem Derneği, çok sayıda vatandaş ile deve sahipleri ve yakınları katıldı.

Etkinlik köşe yazarımız Bahri Ar’ın Çanakkale şiirini okuması ve Torbalı Zeybek yöresi halk oyunları gösterisiyle sürdü. Bu arada güreşe katılacak güreş develeri birer birer sahaya inmeye başladı.

“Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere sahaya gelen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ülkemizde birlik ve beraberliğin gelişmesi adına sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiğini söyleyerek, “Bizler yerel yönetimler olarak yol yaparız, suyu getiririz, ulaşımı sağlarız, daha nice görevler yaparız yaşadığımız yerleşkeye. Ancak tüm bunların yanında eğer sosyal belediyecilik yapmazsanız; Belediye, Belediye olmaktan çıkar. Her şey olabilirsiniz. Doktor, mühendis, milletvekili yada belediye başkanı olabilirsiniz ama sosyal olamazsanız hiçbirimiz hiçbir şeye yaramayız. Ne kadar çok sosyalleşebilirsek, birlik ve beraberliğimiz de o ölçüde artar düşüncesindeyim. Bu birlik ve beraberliği fazlasıyla önemsiyorum” dedi.

Osmanlı’dan bugüne ülkemizin iç ve dış güçler tarafından bölünmek istendiğine dikkat çeken Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Osmanlı’dan beri verdiğimiz mücadele, 19 Mayıs 1919`da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ümüzün Samsun`a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığı günden 9 Eylül 1922`de düşmanı denize dökene kadar verdiğimiz şehitler ve gaziler unutulmamalıdır. Bu ülkeyi o günden bu tarafa bölmek isteyenler, içte ve dışta ister Irak, ister ABD ya da PKK terörü olsun, bunların karşısında bir tek güç var, onun panzehiri birlik ve beraberlikten geçer. Dil, din, ırk, mezhep, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Boşnak, Arnavut hiç kimseyi ayırmadan bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ancak ne yazık ki son zamanlarda bu ülkeyi öyle yada böyle bölmek isteyenlere karşı buradan cevabımız şu olacaktır. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü herkese bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu vatan tek vatandır, bu millet tek millettir ve o milletin adı da Türk Milletinden başkası değildir.”

Vatandaşların coşkulu alkışları eşliğinde konuşmasını sürdüren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü ile konuşmasını bitirdi.

Güreşler kıran kırana geçti

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İsa Solmaz’ın duası eşliğinde kurban kesimine geçildi. Rengarek süslü develer Türkeli Güreş Alanı’na indi ve develerin kıran kırana mücadelesi başlatıldı. Rakiplerini eleyen develer izleyenlere güreş heyecanı yaşattı. Yaklaşık 120 devenin kapıştığı deve güreşlerinde kazanan deve sahiplerine kupaları verildi.

İzmir Ulucak’tan güreşlere katılan Türkiye’nin en büyük güreş devesi ‘Çılgın Özer’ izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Özellikle baş develerin güreşleri hem seyircilere hem de deve sahiplerine büyük heyecan yaşattı. Urgancılar, güreşen develerden bazılarını ayırmakta zorlandılar.

Haber: Ali Rıza KEMER-Mehmet COŞGUN

 

 

 

 

 
İZBAN Hattında feci kaza: 1 ölü
 
Usumu'dan gazetemize ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'de Deve Güreşleri Başlıyor
Menemen'de Deve Güreşleri Başlıyor
Tülüler Türkelli Arenasına İniyor
Tülüler Türkelli Arenasına İniyor
Mehmet Akif'i Anma ve Anlama Programı
Mehmet Akif'i Anma ve Anlama Programı
MENBADER'den okur yazar buluşması
MENBADER'den okur yazar buluşması
 Egeli tiyatrocular  Karşıyaka'da buluştu
Egeli tiyatrocular Karşıyaka'da buluştu
Harmandalı Zeybek ateşi Hatundere'de yandı
Harmandalı Zeybek ateşi Hatundere'de yandı
Öğrenciler Opera İle Tanıştı
Öğrenciler Opera İle Tanıştı
Kubilay Okul Aile Birliği Kermesi Yoğun İlgi Gördü
Kubilay Okul Aile Birliği Kermesi Yoğun İlgi Gördü
15. Yılda 15. Plakaya Turne Yaptılar
15. Yılda 15. Plakaya Turne Yaptılar
Gediz Nehrinde tarihi eser
Gediz Nehrinde tarihi eser
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın