Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Şubat 2017 Cuma - 08:13

MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ

65 Mahallesi bulunan Menemen´in muhtarlarını bir çatı altında toplamak adına 31 Ekim 2016 tarihinde kurulan Menemen Muhtarlar Derneği, 1´inci Olağan Genel Kurul Toplantısı´nı yaptı.

MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ

65 Mahallesi bulunan Menemen´in muhtarlarını bir çatı altında toplamak adına 31 Ekim 2016 tarihinde kurulan Menemen Muhtarlar Derneği, 1´inci Olağan Genel Kurul Toplantısı´nı geçtiğimiz cumartesi günü yaptı.

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri´nde verilen kahvaltının ardından gerçekleştirilen Menemen Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı´na muhtarların yanı sıra, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´in, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve Sivil Toplum Örgütleri Başkanları da katıldı.

TBMM´nin geçtiğimiz yıl 19 Ekim´i Muhtarlar Günü olarak kabul ettiğini hatırlatan Menemen Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı ve Esatpaşa Mahalle Muhtarı Rahmi Arslan; ?Biz muhtarlar, arkasında hiçbir siyasi parti olmaksınız, kendi irademizle aday olup, halk tarafından seçilen insanlarız. Bu yüzdendir ki muhtarlık makamı çok onur ve gurur verici bir makamdır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün muhtarlara hitap ettiği gibi, muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır? dedi.

Konuşmasının sonunda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkür plaketi sunan Rahmi Arslan şunları ifade etti; ?Bürosu, içerisinin tüm malzemesi ve sekreteri ile derneğimizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Tahir Şahin´e şahsım ve siz değerli mesai arkadaşlarım adına sonsuz teşekkür ederim.?

 ?Sivil Toplum Örgütlerimize ve Muhtarlarımıza hep güvendim??

Sivil Toplum Örgütlerine ve muhtarlarla her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ve güven duyduğunu açıklayan Menemen Belediye başkanı Tahir Şahin konuşmasında; ?Bugün burada Türkiye demokrasisi adına çok önemli bir hadiseyi gerçekleştiriyoruz. Sivil Toplum Örgütlerine inanmayan ve güvenmeyen bir bireyseniz, toplum sizden bir şey bekleyemez. 1999 yılından bu tarafa görev yaptığım bu anlamlı Belediye Başkanlığı makamımda, Sivil Toplum Örgütlerimize hep güvendim, hala da güveniyorum.  Çünkü seçilmiş insanlar olarak baktığınızda, bu topluma güvenmezseniz sizden de bir şey olmaz. Güvendiğiniz zaman, karşıdan da güven alırsınız. Ben Sivil Toplum Örgütlerimize ve muhtarlarımıza inanılmaz bir şekilde güven duydum. Sizlerle birlikte çalışmak benim için çok önemli bir ayrıcalıktır. Özellikle muhtarlarımı hep ?can dostum´ olarak değerlendirmeye çalışmışımdır?dedi.

Belediye hizmetlerinin yürütülmesinde muhtarların da önemli katkısı olduğunu ifade eden Başkan Şahin, ?Bir yerde iş yapacaksak, mutlaka muhtarımıza ?sen ne diyorsun? derim. Eğer yöneticiyseniz, muhtarı dinleyeceksiniz. Aslında muhtar bize yardımcı olup, eksiklerimizi kapatıyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır?dedi.

Toplantıya katılan herkese Atatürk´ün resminin hediye edilmesini de çok anlamlı bulduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; ?Eğer bu yüce insan Kurtuluş Savaşı´nı başlatmasaydı bugün ne Türkiye Cumhuriyeti, ne siz, ne de Tahir Şahin olurdu burada. Biz hep Atatürkçü düşüncenin peşinden gitmeye devam ediyoruz? diye konuştu.

 ?Ben değil, biz demeliyiz?

Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliğine ilişkin referandum ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Tahir Şahin;?Hep ?Biz´ demeliyiz. Eğer ?Ben´ demeye başladıysam, bu Tahir Şahin´in bittiğinin resmidir. Eğer siz de evinizde ?Ben´ demeye başladığınız an, ailenizin çöktüğünün resmidir bu. Ne yazık ki Türkiye´de son zamanlarda artık ?Ben´ demeye başlanan bir süreç geliyor. O sürece hepimizin ?Dur´ demesi gerektiğinin altını çizmek isterim. O sürece ?Dur´ dediğimiz anda inanın Türkiye kazanacak. Madem ortak yöneteceğiz diyoruz, madem ?Biz´ diyoruz. O zaman inşallah önümüzdeki süreçlerde ?Biz´ diyecek ve inşallah biz kazanacağız. Bir gün tek adamlık çok kötü birisinin eline geçerse bu ülkenin hali ne olacak. Hep ?Biz´ ile yönetilmek zorundayız. Bu birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti gittiği sürece,  kardeşlik olduğu sürece, Kürdü, Türkü, Alevisi, Boşnağı, Çerkezi, Lazı bir olduğu sürece iri olacağız, diri olacağız ve sonuçta Türkiye kazanacak?diye konuştu.

Yönetim ve Denetim Kurulu oy birliği ile seçildi

Divan Başkanlığı´nı Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Divan Katipliklerini Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl ve Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal´ın yürüttüğü Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı´nda; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, yönetim kurulu faaliyet raporu Zafer Mahalle Muhtarı Ergun Özer tarafından okunarak oylandı.

Açık oylama usulü ile yapılan Yönetim ve Denetim Kurulu seçimlerinde, Başkanlık Divanı´na sunulan tek liste oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu Üyeliğine Rahmi Arslan, Nurgül Uysal, Fatih Altay, Yücel Uysal, Metin Koçak, Zekai Baş, Davut Duman, Seyhan Dönmez ve Selahattin Acar, Denetim kurulu Üyeliği´ne ise Nevzat Güven, Yakup Evgi ve Şevket Türköz seçildiler.

Haber: S.Derya BOSUT

 
En Genç Kent Konseyi Başkanı
 
?Taş Ocağı İSTEMİYORUZ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
En Genç Kent Konseyi Başkanı
En Genç Kent Konseyi Başkanı
Gazilere Yeni Başkan
Gazilere Yeni Başkan
Genel Kurul yarın yapılacak
Genel Kurul yarın yapılacak
Ayşe Tanrıverdi Dualarla Uğurlandı
Ayşe Tanrıverdi Dualarla Uğurlandı
Sevgililer Günü Tepe´de Kutlanır
Sevgililer Günü Tepe´de Kutlanır
Menemen´de Cinayet:  1 ölü 1 yaralı
Menemen´de Cinayet: 1 ölü 1 yaralı
AYVACIK KÖYÜMÜZE 50 YIL ÖNCE PİYANGO VURMUŞTU?
AYVACIK KÖYÜMÜZE 50 YIL ÖNCE PİYANGO VURMUŞTU?
VATAN İÇİN?
VATAN İÇİN?
Yangın Korkuttu
Yangın Korkuttu
?Dilek Temenniler Haddini Aşmış?
?Dilek Temenniler Haddini Aşmış?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın