Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
10 Şubat 2017 Cuma - 08:14

?Taş Ocağı İSTEMİYORUZ?

Çaltı mahalle girişine taş ocağı yapımına karşı çıkarak hukuki süreci başlatan Çaltı Muhtarı Gürol Kaplan´a Menemen´deki diğer muhtarlardan da destek geldi.

?Taş Ocağı İSTEMİYORUZ?

Konu hakkında gazetemize gelerek açıklamada bulunan Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan, ?Çaltı Köyü girişine taş ocağı yapmak üzere eylül-ekim gibi muhtarlığa başvuru yapan firmaya öncelikle izin vermedim. Çünkü köyün rızası olmadan köyün merasına öyle bir şey yapılamaz. ÇED Raporu lazım, 3 km. alanda zeytin ağacı varsa yapılamaz deniyor. Ayrıca 5-600 metre yakımızda taş ocağı var, taş ocağının yakınında bir taş ocağı daha olamaz. Öyle bir yapılanma bizleri rahatsız edeceği için en çokta meranın talanı anlamında taş ocağına karşıyız. Ben kendilerine izin vermeyince daha sonra fotokopi bir belge ile izin aldık diyerek tekrar bana geldiler. Kaymakamımızın imzalı yazısında izin belgesi ilişikte gönderilmiştir deniyor.  Bu fotokopi belge iki dakikada yapılır. Aslı var mı yok mu belli değil. Bu belgede mera hariç olmak üzere deniyor. Oysa ilişikte ekteki krokide de görüldüğü gibi mera hariç denilen alan aslında mera. Bu bir Çaltı köyü merası. İzin verildiği varsayılan alan Bağcılar´da deniyor oysa meranın olduğu yer Çaltı. Ki Bağcılar Muhtarı da karşı ve imzası var. Bağcılar Muhtarı ile birlikte Menemen´in bütün muhtarları da burada taş ocağına yapılmasına karşı. Çaltı Köyü Yörükler Derneği ve konfederasyonu da dahil olmak üzere bu konuda kenetlendik, taş ocağının burada yapılmasına karşıyız. Kısaca hem mera değil diyor, hem Bağcılar diyor hem de fotokopi belge ile geliyor. Bizi aşamayınca bu yönteme başvurdular diye düşünüyorum. Köylülerimizin de bu konuya rızası yok. Bu konuda muhtarlarımızın imzası ile dilekçemizi yazdık. Valilik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 6 Şubat 2017 pazartesi günü bu dilekçe ile başvurdum. Çevreci avukatlarımız bu işe el attı. Hukuksal süreç başlatarak mahkeme ile bu işin birinci ayağını attık. Ayrıca o alanda Roma dönemine ait arkeolojik bulgularımız da var. 2 nolu Kültür ve Anıtlar Müdürlüğüne de orasını tescil ettirmek için başvuruda bulunduk? diye ifade etti.

?Sonuna kadar mücadele edeceğiz?

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakmak adına bu mücadeleyi başlattığını belirten Kaplan, ?Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği açısından oradaki doğal yaşamın korunması için hukuki mücadeleyi başlattık. Sivil toplumun bu duyarlılıkla bizim yanımızda olmasını diliyoruz. Tabii ki Belediye Başkanımızın da bu konuda bize destek vereceğini umuyoruz. Bu bizim geleceğimiz. Doğayı korumazsak doğa bizden bunun intikamını mutlaka alıyor. Bunu örnekleri dolu. İstediğimiz tek şey doğanın olduğu gibi kalması. Üç kişi para kazanacak diye kimseye doğamızı tahrip ettirmeyiz? dedi.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 

Foto2:  Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan, kendisi ile birlikte sekiz muhtarın da imzaladığı dilekçeyi Valilik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletti.

 

Foto3: İzin belgesi olarak sunulan belge  

 
MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ
 
Türkelli Arena´da Kıran Kırana Mücadele?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ
MENEMEN´İN MUHTARLARI DERNEKLEŞTİ
En Genç Kent Konseyi Başkanı
En Genç Kent Konseyi Başkanı
Gazilere Yeni Başkan
Gazilere Yeni Başkan
Genel Kurul yarın yapılacak
Genel Kurul yarın yapılacak
Ayşe Tanrıverdi Dualarla Uğurlandı
Ayşe Tanrıverdi Dualarla Uğurlandı
Sevgililer Günü Tepe´de Kutlanır
Sevgililer Günü Tepe´de Kutlanır
Menemen´de Cinayet:  1 ölü 1 yaralı
Menemen´de Cinayet: 1 ölü 1 yaralı
AYVACIK KÖYÜMÜZE 50 YIL ÖNCE PİYANGO VURMUŞTU?
AYVACIK KÖYÜMÜZE 50 YIL ÖNCE PİYANGO VURMUŞTU?
VATAN İÇİN?
VATAN İÇİN?
Yangın Korkuttu
Yangın Korkuttu
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın