Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
15 Ocak 2016 Cuma - 08:00

METRO DURAĞI İSTİYORUZ

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Asarlık Irmak Mahalle Muhtarı Metin Koçak´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

METRO DURAĞI İSTİYORUZ

METRO DURAĞI İSTİYORUZ

 

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Asarlık Irmak Mahalle Muhtarı Metin Koçak´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

M.K: Metin Koçak, 1974 doğumluyum. Erzurumluyum. 77´den beri Menemen´de Asarlık-Irmak Mahallesinde ikamet ediyorum. Burada 40 yıllık bir sürecim var. Artık diyebilirim ki Menemenliyim. Asıl mesleğim esnaflık. İnşaat sektörüyle uğraşıyor, kafeterya, halı saha işletiyorum. 1997 yılında Avrupa sürecim oldu. 11 yıllık zamanda inşaat sektörü ile alakadar Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya´da çalıştım. Avrupa kültürünü de yaşadım. Sonra da Menemen´e döndüm.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Bu işi seviyor musunuz?

M.K: İlk dönemim daha. Asarlık´ta 40 yıllık bir geçmişe dayanaraktan, çocukluğum burada geçti, baktım ki gerçekten çok büyük bir kopukluk var. Asarlık´a sahip çıkabilmek düşüncesiyle dedim ki en mantıklısı alt tabanda muhtarlıktır. Bu bölgeye ve Menemen´e faydalı olmak adına muhtar olmaya karar verdim. İyi ki de olmuşum diye düşünüyorum. İşimi özveriyle severek yapıyorum.  Amacım Asarlık´a bir şeyler yapmak. Bunun için de hiçbir parti gözetmeksizin her kapıyı çalıyorum.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

M.K: 15 bine yakın.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

M.K: Halkın istek ve talepleri bitmez. Ondan ziyade Asarlık´ın da ciddi sorunları var. Altyapısından tut, yollarından tut, her şey bir yana imar planı yok. Geçmiş belediyelerin kesinlikle çok eksik çalışmaları olmuş. Diğer muhtar arkadaşlarımın da eksikleri kat be kat çok fazla. Dikili ağaçları yok. Asarlık´ın genelinde 20-25-30 yıl muhtarlık yapan ağabeylerimiz var. Asarlık´ın genelinde imar planı yok. Altyapıda çok ciddi bir sıkıntı var. Bölgemiz ciddi, özverili bir çalışma istiyor.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler neler?

M.K: Halkın isteği ulaşım ve altyapıdır. Bu konularda sıkıntılarını iletiyorlar.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

M.K: 15 bin nüfuslu Irmak Mahallesi´nde bir çocuk oyun grubu yok. Benim muhtarlık çocukların okul yolu üzerinde olduğu için muhtar amca nerede parkımız diyor. Park yapılacak alanımız var ama yapım yok. Üç yer buldum. 9527 sokağa park yapımı için büyükşehire başvurdum. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çiğdem hanım onayladı. Ağaç dikilen alanda bin 700 metre bir boşluk bırakmıştım. Projesi de tamamlandı. Basket sahası, spor aletleri, çocuk oyun grubu en kısa zamanda yapılacak. Büyükşehir´den bunun sözünü aldık.

 

S.D.B: Kentsel dönüşüm konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

M.K: Biraz önce bahsettiğim gibi Asarlık´ın imara planı geçmişteki belediyelerin eksik çalışmaları veya göz yummalarıyla bu hali almış. Bu nedenle olmazsa olmazımız Asarlık´ın kesinlikle kentsel dönüşüme girmesi, Asarlık´a mükemmel bir rahatlık sağlar, aynı zamanda Menemen için de. En azından o çarpık kentleşmeden kurtulmuş oluruz. Tek çözüm kentsel dönüşüm.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

M.K: İlişkilerimiz güzel, ama başkanıma, belediye müdürlerine ulaşmada biraz sıkıntı içerisindeyiz. Atıyorum vatandaşın çok ciddi bir sorunu vardır ama alo deyip halledemiyoruz. Telefonla ulaşmada güçlük yaşıyoruz.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

M.K: Bir an önce yollarımıza el atmasını istiyoruz. Bordür taşı olmazsa olmazımız. Altyapının yüzde 85´ini büyükşehire yaptırdım. Daha da çalışmalar devam ediyor. Artık bordür aşamasına geldi. Irmak Mahallesinde diyebilirim ki, 68 sokağım var. Hem nüfus potansiyeli hem de coğrafi dağılım bakımından Asarlık´ın en büyük mahallesiyiz. Tepeciklerden oluşuyoruz. Altyapı büyük bir sorundu. Yüzde 85´ini komple sıfırladım. Altyapı çalışmaları nedeniyle yollarımız harabe. Zaten 20-25 yıllık süreçte derme çatma parke taşları ile döşemişler. Altyapıyı çözdüğümüz için şu an Menemen Belediye Başkanımızdan en büyük talebimiz taş döşeme işini yapması.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi´nden beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

M.K: İzmir Büyükşehir Belediyesine minnet borçluyum. En basiti büyükşehirin süt projesi Asarlık´ta yoktu. Menemen´deki 65 mahalle arasından 12 mahalle süt alıyor. Koyundere, Ulukent, Asarlık. Bu konuda Aziz Başkanımın yanına gittim ve ?Mavişehir´e süt veriyorsunuz ama o sütü de kediye veriyorlar. Asarlık´ta bir anne var bir lirası yok bir litre süt alsın. Bu insanların hayır dualarını alın? dedim. Yaklaşık bir yıldan fazladır Asarlık´ın beş mahallesine de süt geliyor. İstemesini, iş yaptırmasını bilene. Büyükşehir´e her gittiğimde Irmak Mahallesi demiyorum, Menemen ve Asarlık diyorum. Bir diğer isteğimiz de Aziz başkana da ilettim. Metro durağı. Hıdırtepe, Koyundere ve Asarlık´ın ortak isteği. İlk durak Ulukent´te, Menemen´den 3 km. sonra. Bu konuyu Binalı Yıldırım´a da bir kaç sefer ilettim. Denizin altından metro götürülüyor. Asarlık´a metro durağı mı yapılamayacak? En büyük sıkıntımız bu.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

M.K: Mahallenin yüzde 60´ı diyebilirim ki inşaat sektörü. Amelesinden, ustasına, taşeronundan müteahhitine kadar. Yüzde 20 esnaf, yüzde 15 memur kesimi olmak üzere her kalemde insan var. Memleketimizin 81 ilinden çok renkli bir mozaik olarak çok huzurlu bir yaşantımız var.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

M.K: Spor kulübümüz var. Asarlık genelinde gençlik adı altında gençler futbol takımı kurmuş. Karşıyaka ve Altay altyapıyla görüşmelerim sonucu iki tane de hocamız var. Benim halı sahada 0-8 ve 12-13 yaş çocuklara eğitim veriyorlar. Başlangıcı 1-1,5 yıl önceye dayanıyor. Ondan ziyade çok amaçlı spor salonunda İzmir Büyükşehir´in katkılarıyla 45-50 çocuğumuza tekvando lisanslı hoca tarafından kurs veriliyor. Sağ olsun Tedaş yetkilimiz Sabri bey ve şu an büyükşehirde çalışan Celal beyin girişimleriyle bu çalışma başlatıldı.

Sadece tekvando da öğretmiyor. Her alanda bilgi veriyor. Haftada üç gün. Çocuklar da çok mutlu.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

M.K: Var. Tüm Asarlık´ı kapsayan yedi tane aile hekimimiz haftanın beş günü geliyor. Çok memnunuz.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumu var mı?

M.K: Menemen Belediye Dershanemiz var. Parasız eğitim veriyor. Büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Güzel bir hizmet. O konuda da Başkanımıza teşekkür ediyorum. 100. Yıl Okulu da benim mahallemde. 3 bina var. İkisi ortaokula, biri ilkokula ait. Müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz sıkıntıda. Özellikle ilkokula çok büyük ihtiyaç var. Nüfus potansiyelini kaldırmıyor. Uzakta evi olan küçükler ulaşımda zorlanıyorlar. Okullarımız çok bakımsız. Boya konusunda Büyükşehir veya Menemen Belediyesi ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu konuyu Milli Eğitim Müdürümüzle görüştüm. Kendisine de çok kırgınım. Müdürümüz beni hep oyaladı. ?Asarlık´a bir şey yapmak istiyorum, bütçem var, yer gösterin? dedi. Onun üzerine araştırdım Irmak Mahallesi´nde bin 400 m2´lik Milli Emlak´a ait bir yer buldum. ?8 derslik okul yapılabilir? dedim. Bizim bütçe Menemen Lisesi bahçesine gitti. Hayal kırıklığına uğradım. Eğitim hizmeti alamadım.

 

S.D.B: Biraz önce ulaşım ile ilgili sorunlarınızdan bahsettiniz. Biraz daha açar mısınız?

M.K: Eshot otobüsleri ile zaman konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Arka taraftan gelen otobüs en son Irmak Mahallesine ulaşıyor. Araç dolu geliyor. Dershane önünde binen vatandaşlarımız araçta yer olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor. Eshot aracı bize çözüm olamıyor. Ayrıca üç minibüs var. Onda da sıkıntı var. Bu konuyu Kaymakamımız ile de paylaştım. ?Ben kendi şahsım adına bir otobüs alarak emekli, deneyimli bir şoförle bu otobüsü Irmak Mahallesine tahsis ediyorum. Seçilemesem de bir demirbaş olarak Irmak Mahalle Muhtarlığına kalacak. Cüzi bir ücrete hastane mahalle arasında çalışacak bir projem var? dedim. Kaymakam Bey de resmi oluruna baktı, ?köy tüzel kişiliği olsaydı olurdu? dedi. Mahalle olduğu için olmaz dedi. O nedenle Menemen Belediyesi bu konuya el atmalı.

 

S.D.B: Mahallenizin altyapı ve üstyapı talepleri var mı?

M.K: Altyapı konusunda 487 tane aydınlatma direği değiştirdik. Derme çatma direkleri yer altına aldık. Bu konuda Tedaş yetkilisi Sabri beye teşekkür ederim. Yüzde 90 bu sorunu çözdük. Önümüzdeki süreçte Büyük Menderes Caddesini Sevgi Yolu yapmayı hedefliyoruz. Asarlık´ın ilk sevgi yolu olacak. Üst yapı anlamında da Menemen Belediyesini bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahallenizde sosyal etkinlik gerçekleştiriliyor mu?

M.K: Bundan iki hafta önce Menemen Belediyesi organizasyonuyla otobüsle Konya seyahatine çıktı bayanlar. Bayanlar çok mutlu oldu. En son bu sosyal etkinlik yapıldı mahallemde. Bir de benim uyuşturucu konusunda bir projem var. İnşallah o da gerçekleşir.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

M.K: Maaş olarak muhtarlığa bakmıyorum. İki yıla yaklaşıyor daha ben bir vatandaştan para almadım. Zaten alacak durum da yok. Aldığım maaş benim arabamım mazotuma yetmiyor. Hizmet benim için ön planda. Ama sosyal güvence olmaması büyük sıkıntı. Maaştan ziyade sosyal güvence olmalı. Eski yetkiler daha iyiydi. Büyükşehire bağlanması bir anlamda vatandaşı rahatlattı ama muhtar olarak bizim elimizi kolumuzu bağladı. Mesela ulaşım sorununu köy tüzel kişiliği olsaydı kendi imkanlarımla çözecektim. Şimdi yasalar elvermiyor.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

M.K: Çalışmalarınızı beğeniyorum. İnsan ayırt etmeksizin haklı ve haksızlıkları yazarak kamuoyunu bilgilendiriyorsunuz. Gerçekten sizi tebrik ediyorum.

 

S.D.B: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

M.K: 6 aylık bir mücadele sonucu postanemiz faaliyete geçti. Asarlık´ın geneline hitap ediyor. Menemen´deki postaneyi de çok rahatlattı. Ayrıca öneri olarak başlangıcına vesile olduğum Asarlık Gölet çalışmasına emeği geçen tüm yetkili insanlara şükran borçluyum. Hem çevreyi güzelleştirdi hem de şimdiden değer katkı. Menemen, Asarlık için çok güzel olacak.

 

Asarlık´ın ilk sevgi yolunu yapmayı hedefliyoruz

 

 

 

 
Eski Muhtara Veda
 
S. S. Kamyoncular Kooperatifi´nden Yardım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Eski Muhtara Veda
Eski Muhtara Veda
FOÇA´DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ
FOÇA´DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ
Kızılay Foça Şubesi  Suriyeli Mültecilere Yardım Elini Uzattı
Kızılay Foça Şubesi Suriyeli Mültecilere Yardım Elini Uzattı
Bin 80 çift nikah masasında buluştu
Bin 80 çift nikah masasında buluştu
Hayvanseverlere Çağrı!
Hayvanseverlere Çağrı!
Elele Derneği´nde Çifte Sevinç
Elele Derneği´nde Çifte Sevinç
Menemen Belediyesi´nin 2016 Yılı Ataya Saygı Takvimi
Menemen Belediyesi´nin 2016 Yılı Ataya Saygı Takvimi
Toplu Ulaşıma Zam
Toplu Ulaşıma Zam
Yanlış İlaçlamaya Dikkat Çekildi
Yanlış İlaçlamaya Dikkat Çekildi
Çiftçi Eğitim Toplantıları
Çiftçi Eğitim Toplantıları
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın