Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 09:52

Menemen'in iki yakası bir araya geldi

İzmir Hafif Raylı Sistemi İZBAN'ın devreye girmesiyle Menemen merkez ile Esatpaşa Mahallesi Gediz Evleri (1211 sokak) ulaşımı sağlayan hemzemin geçit kapatılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen'in iki yakasını birleştirmek i

Menemen in iki yakası bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Esatpaşa Mahallesi'nde yaptığı Köprülü Kavşak törenle hizmete açıldı. Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın adının verildiği kavşak, TCDD'nin şehirlerarası tren yolu hattı ile İZBAN hattının üzerinden aşarak Menemen 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi'ni birbirine bağlayacak. Cumartesi günü, köprülü kavşak ile birlikte bağlantı yolları da hizmet vermeye başlayacak. Bağlantı yolları için 770 metrekarelik köprü, 350 metre uzunluğunda istinat duvarı, 1,2 kilometre yol ve tretuvar yapımı gerçekleştirildi. Kamulaştırma bedeli ile birlikte 7 milyon TL'ye mal olan proje kapsamında yeşil alan ve peyzaj, kaskatlı havuz, çocuk oyun alanı düzenlemesi yapıldı.

Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı'nın açılış törenine, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İzmir Milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu, CHP Menemen İlçe Başkanı K. Hürol Taklak, Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Laikliğin simgesi Kubilay'ın adının verilmesinden dolayı mutluyuz”

İlk olarak söz alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, güzel ve anlamlı bir gün olduğunu ifade ederek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu tarafından verilen söz tutulmuş ve Menemen'in iki yakası bir araya gelmiştir. Köprünün yapımında emeği geçen Başkan Kocaoğlu'na, bürokratlara ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu köprüye laikliğin simgeleşmiş ismi Mustafa Fehmi Kubilay'ın isminin verilmesinden dolayı ayrıca çok mutluyuz ve teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

44 çam ağacını kurtarmak için proje değişti”

Konuşmasına, geçtiğimiz gün babası Ramiz Şahin`i kaybeden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin`e baş sağlığı dileyerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  evlerin çok yakınından geçen bu kavşağın zor bir proje olduğunu ancak açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Kocaoğlu,  44 çam ağacını kurtarmak için projede değişiklik yaptıklarını, kavşak ve bağlantı yollarının 7 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Haşhaşi” benzetmesine sert tepki

Konuşmasında genel seçimlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden yürütülmesini eleştiren Başkan Kocaoğlu,  Türkiye genelinde sadece İzmir`de,  Büyükşehir ve ilçe belediyeler ağırlıklı siyaset yapıldığına değindi ve AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten`in İzmir ile ilgili tweetlerine sert tepki gösterdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Milletvekili İzmir`e gelmiş, Adalet Kalkınma Partisi`ne oy istemiş.  En doğal hakkıdır. Ondan sonra ayrılmış, 20`ye yakın tweet atarak İzmir`i eleştirmiş; İzmir`i hırpalamaya çalışmış ve İzmir`in yaşam biçimine laf etmiş. İzmirli hemşerilerimize `haşhaşi` demiş. İzmir`e Adalet Kalkınma Partisi yönetimi tarafından çok sıfatlar eklenmeye çalışıldı. Onları hepiniz biliyorsunuz. `Faşist İzmir` denildi. `İnancı zayıf İzmir` denildi. `Gavur İzmir` ima edildi. En son bomba;  bizi `haşhaşi` yaptılar! Tüm İzmirli hemşerilerimizi `esrarkeş` yaptılar. Bu ne biçim zihniyettir? Bu İzmir`e nasıl bakıştır? Bu ne biçim değerlendirmedir, ne biçim siyasettir?” dedi. 

Bu sözleri duyduğunda kanının donduğunu söyleyen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Siyaset adam gibi,  efendice,  etik kuralları göz ardı etmeden,  kimsenin işine,  gücüne,  ahlakına,  çoluğuna,  çocuğuna,  yaşam biçimine,  inancına,  ırkına,  dinine,  diline laf atmadan, kendi yapacağın hizmetleri söyleyerek yapılacak bir iştir. Ve eğer adam gibi yapıyorsan;  genel siyasetçi olarak 78 milyon insanını, yerel siyasetçi olarak İzmir`de 4 milyon 150 bin İzmirliyi, Menemen`de 150 bini aşkın kişiyi, köylüsüne, kentlisine aynı nazaran bakıp hizmet ediyorsan, yaptığın ulvi bir görevdir.  Ama siz siyaseti her türlü ticarete,  hizmet dışı işlere alet ederseniz, siyaset kurumu kirlenir.  Siyaset kurumu kirlenince, sağlıklı insanlar siyasetten kaçar. O zaman ülkeyi sağlıksız insanlar yönetir.  Sağlıksız insanlar yönetirse, işte böyle olur. Diyarbakır`dan gelir bir kendini bilmez milletvekili, İzmirli ‘ye `haşhaşi` der.  İzmirlinin yaşam biçimine saldırır”.

Körfez "pis" diyerek "haşhaşi" lafını ört bas edemezler

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Delican`ın İzmir Körfezi ile ilgili twettlerine de değinen Başkan Kocaoğlu, Delican`ın öncelikle İzmirliler`e haşhaşi” diyenden hesap sorması gerektiğini hatırlatarak, Körfez`de iki tane süpürge aracı ile gün ışığından gün batımına kadar temizlik yapıyoruz. Kuytu yerlerde dalgayla birlikte yüzen atıklar,  naylonlar birikebiliyor.  Onu da gezici ekiplerimiz topluyorlar.  İzmir Körfezi`nin kuytu yerlerinde böyle fotoğraflar çekilebilir. AKP İl Başkanı da böyle bir fotoğrafın altına `Hani Körfez`de yüzecektik?` diye yazmış.  Sen o tweeti atacağına, İzmirli`nin il başkanı olarak önce İzmirli`ye `haşhaşi` diyenin peşine düşmelisin! Onun hesabını soracaksın ki, senin İzmir`de yaşadığın,  İzmirli olduğun,  İzmirli yaşam biçimini sindirdiğin, İzmirli`ye saygı duyduğun belli olsun.  Ona göre de gidip oy isteyeceksin.  Gündemi değiştirmek için Körfez`in kıyısında biriken, belki de senin adamlarının attığı çöple,  manipülasyonla;  İzmir`e `haşhaşi` diyen kendini bilmez adamın bu davranışını örtbas edemezsin. Kimse sana bunu ört bas ettirmez.  Uyanık olalım;  uyanık olalım ki, ülke aydınlığa çıksın. Uyanık olalım ki, ülkenin gelir dağılımı düzelsin” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu'na teşekkür

Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Başkan Kocaoğlu`na Menemen vazosu ile ilçede yetişen ürünlerden oluşan bir meyve sepeti armağan etti. Esatpaşa Mahallesi sakinleri de Başkan`a teşekkür ederek çiçek sundular.

Sonrasında protokol üyeleri tarafından sembolik olarak Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Köprülü Kavşağı'nın açılış kurdelesi kesildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve beraberindekiler köprünün bir ucundan diğer ucuna yürüdü.

Tören sonrasında Başkan Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte Menemen Belediyesi tarafından yapımına başlanan Asarlık Gölet Mesire alanında süren çalışmaları yerinde görmek için buraya gitti.

 

 
Esnaflar Odası Kursiyerlerinden müthiş sergi
 
ZEYTİNLER HALAYLARLA DİKİLDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Esnaflar Odası Kursiyerlerinden müthiş sergi
Esnaflar Odası Kursiyerlerinden müthiş sergi
Menemen Devlet Hastanesi Hemşireler Günü'nü kutladı
Menemen Devlet Hastanesi Hemşireler Günü'nü kutladı
Üniversiteli gençlerden örnek davranış
Üniversiteli gençlerden örnek davranış
TAPU 168 YAŞINDA
TAPU 168 YAŞINDA
Başkan Şahin'in acı günü
Başkan Şahin'in acı günü
UÇ BEYLERİMİZLE İLK BULUŞMA
UÇ BEYLERİMİZLE İLK BULUŞMA
Halil Serkan Öz için Futbol Turnuvası
Halil Serkan Öz için Futbol Turnuvası
Menemen Rotary Kulübünde Geçen Zaman
Menemen Rotary Kulübünde Geçen Zaman
Menemen'in Sesi Herkesin Sesi
Menemen'in Sesi Herkesin Sesi
HDP Menemenli Seçmeniyle Buluştu
HDP Menemenli Seçmeniyle Buluştu
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın