Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
27 Kasım 2015 Cuma - 08:00

Menemen´de Cumhuriyet Balosu Coşkusu..!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün başlattığı ?Cumhuriyet Balosu´ coşkusu Menemen´de yeniden yaşatıldı.

Menemen´de Cumhuriyet Balosu Coşkusu..!

Menemen´de Cumhuriyet Balosu Coşkusu..!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün başlattığı ?Cumhuriyet Balosu´ coşkusu Menemen´de yeniden yaşatıldı. Menemen Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şubesi işbirliğinde düzenlenen Cumhuriyet Balosu´nda söylenen marşlara davetliler ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Cumhuriyet´in ilk yıllarındaki cumhuriyet coşkusunu yeniden yaşatmak amacıyla düzenlenen, Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümü kutlamaları kapsamında 29 Ekim´de yapılması planlanan ancak; Ankara´da yaşanan Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı nedeniyle ertelenen Cumhuriyet Balosu coşkusu Menemen´de görkemli bir kutlamayla gerçekleşti.

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu´na; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan ev sahipliği yaptı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan geceye katılanlar arasında; ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Sorumlusu Ahmet Tutan, CHP Menemen İlçe Başkanı K.Hürol Taklak, İzmir İl Genel Meclisi eski Başkanı Serdar Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, İzmir´deki ADD Şube Başkanları da yer aldı.

Başkan Şahin;  ?Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız?

Cumhuriyet Balosu´nun ertelenmesine neden olan Ankara´daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren karanlık güçleri nefretle kınadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Osmanlı döneminden gelen ve 1925´de Şeyh Sait isyanı, 1930´da Kubilay Olayı, Sivas ve Kahramanmaraş´ta yaşanan saldırılarla Cumhuriyet tarihimiz boyunca kendisini gösteren gerici ve yobaz düşünceye karşı Atatürkçülerin birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini ifade ederek; ?Birbirimize ?kaşının üzerinde gözün var´ deme hakkımız yok. Birbirimizi sevmek zorundayız. Yoksa yavaş yavaş Atatürkçü düşünceyi bitirmek için ellerinden ne geliyorsa, ne gerekiyorsa hepsini yapıyorlar. Birbirimize sarılacağız, birbirimizi seveceğiz, birbirimizi sayacağız ki; o karanlık güçlere geçit vermeyelim?dedi.

?Atatürkçü düşünceye sahip olmaktan büyük onur duyuyorum?

Atatürkçü düşünceye sahip olmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin; ?Atatürkçü düşüncenin içinde Çanakkale Savaşları, Kurtuluş Savaşımız, bayrağımız, özgürlük, çağdaşlık, aydınlık var. Gerici, yobaz düşünceye geçit yok?dedi. Cumhuriyet Balosu´na Menemenlilerin yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu da ifade eden Başkan Tahir Şahin, ?Demek ki Atatürkçü düşünce ölmedi, hiçbir zaman ölmeyecekte? dedi.

23 Aralık´ta gerçekleştirilecek Devrim Şehitlerimiz Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey´i anma törenlerinde yine yurdun dört bir yanından Atatürkçülerin Menemen´de buluşacağını hatırlatan Başkan Tahir Şahin, ?Birlik ve beraberlik içerisinde yine Devrim şehitlerimizi anacağız. 23 Aralık´ta yine tek vatan, tek devlet, tek millet ve kanla irfanla sulanmış ay yıldızlı bayrağımız tek bayraktır diyeceğiz?şeklinde konuştu.

?Bir Ölür, Bin Geliriz??

?İzmir´i Alacağız? diyen, İzmir Büyükşehir Belediyesi burçlarına AKP bayrağını dikmek isteyenlere seslenen Başkan Tahir Şahin, ?Onların gözü bir İzmir´de, ikinci Menemen´de. Çünkü Kubilay´ın memleketinde, artık laikliğin mabedi haline gelmiş olan bir Menemen´i yönetiyoruz Atatürkçü düşünceyle birlikte. Birlik olduğumuz sürece, beraber olduğumuz sürece, diri olduğumuz sürece, birbirimize yan bakmadığımız sürece ne İzmir´i alabilirler, ne Menemen´deki güzel Belediyemizi alabilirler. Ancak ve ancak avuçlarını yalarlar. Biz, Atatürkçü düşünceyi Menemen Belediyesi burçlarından hiçbir zaman indirtmeyeceğiz. Bunu sizler sayesinde yapacağız. Onlar bizi ne kadar vururlarsa vursunlar, ne kadar şehit ederlerse etsinler, bir ölür bin geliriz ama Menemen Belediyesini, İzmir´i ve Türkiye´yi teslim etmeyiz. Atatürkçü düşünceye sahip olmaktan onur, gurur duyuyorum?dedi.

Orhan: ?Her Birimiz Atatürk Olabiliriz?

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e, ADD Menemen Şubesi´ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunan ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan ise konuşmasında; ?Atatürk´ün bilim ve akılcılığa dayanan yol göstericiliği, içine çekilmek durumunda kaldığımız bataklıktan kurtaracaktır bizi. Atatürk´ün tek mirasının akıl ve bilim olduğu gerçeğini kavradığımız gün, yeni bir kurtarıcı Atatürk beklemekten vazgeçip, her birimizin aslında bir Atatürk olabileceğinin ayrıntısına da varmamız gerekiyor. Tek ihtiyacımız, Atatürk devrim ve ilkelerinin gösterdiği yönü doğru kavramak ve asla yılgınlık göstermemektir? dedi.

Yoğun ilgi gören baloda Atatürk´ün sevdiği şarkılar söylendi. İzmir Müzik Organizasyonu İMO BAND Orkestrasının sunduğu Türk Sanat ve Türk Hafif Müziği eşliğinde yemeklerini yiyen davetliler, gecede sunulan Kuvayi Milliye Destanı´nı da büyük bir beğeniyle izledi. Gecenin sonunda davetliler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak hep birlikte İzmir Marşı ve 10.Yıl Marşımızı büyük bir coşkuyla söyledi.

Haber Merkezi

 
En büyük sıkıntımız: SİVRİSİNEK
 
İZCİLİK ÖLÜYOR MU?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
En büyük sıkıntımız:  SİVRİSİNEK
En büyük sıkıntımız: SİVRİSİNEK
KKTC´nin yeni Konsolosu Emin,  Başkan Kocaoğlu´nu ziyaret etti
KKTC´nin yeni Konsolosu Emin, Başkan Kocaoğlu´nu ziyaret etti
İzmirli bisikletçiler tarihin peşinde
İzmirli bisikletçiler tarihin peşinde
Atilla Sertel´den Teşekkür Ziyareti
Atilla Sertel´den Teşekkür Ziyareti
En Büyük Sıkıntımız:  Üst Geçit ve Sinyalizasyon
En Büyük Sıkıntımız: Üst Geçit ve Sinyalizasyon
Teknolojik Yenilikleri Yerinde Gördüler
Teknolojik Yenilikleri Yerinde Gördüler
Menemen´e Yeni Kebap Evi
Menemen´e Yeni Kebap Evi
Hey Gidi Günler...
Hey Gidi Günler...
Ekmek Zamlandı
Ekmek Zamlandı
İŞKUR İŞ ARAYANLARA ?UMUT? OLDU
İŞKUR İŞ ARAYANLARA ?UMUT? OLDU
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın