Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
26 Mayıs 2017 Cuma - 09:49

NİCE 19 MAYISLARA

Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

NİCE 19 MAYISLARA

Türkiye Cumhuriyeti´ni demokratik, laik ve çağdaş bir devlet olarak yaşatmak amacıyla Atatürk´ün Türk gençliğine armağan ettiği Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. 19 Mayıs kutlama programı Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ayrıca, tören sonunda CHP, ADD ve Türk Kadınlar Birliği de çelenklerini sundular. Ali Ulusoy´un verdiği komutla saygı duruşu akabinde Özlem Özsalan Yıldar idaresinde İstiklal Marşımız söylendi.

Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 98. yıldönümü kapsamında Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene; İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Feridun İşler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İncili, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, İlçe Jandarma Komutan Vekili Muafık Bilgiç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş,  Gaziler, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, oda başkanları ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

?19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir?

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş, ?Bugün, Mustafa Kemal´in Samsun´da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu´da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98.yıldönümü. O gün Samsun´un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk´ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum.

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs.

19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti´nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Sizler yeni Türkiye´nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar diyor Atatürk? diye ifade etti.

?Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet?

Karataş konuşmasında gençlere de şöyle seslendi, ?Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Temeli 19 Mayıs´ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ?milli egemenlik´ ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan ?Milli İrade´nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk´ün 19 Mayıs´ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Unutmayınız ki sizler: Atatürk´ün eserlerinin temel taşısınız.

Unutmayınız ki: her 19 Mayıs´ta, Samsun´dan, elden ele Ankara´ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki ?Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır´

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ ü ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor: siz gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum?

Konuşmanın ardından Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Aykurt, ?Atatürk´ün Gençliğe Hitabı´nı okudu. Yine aynı okuldan Merve Yalçın tarafından ?Gençliğin Ata´ya Cevabı´ tüm öğrencilerin katılımıyla seslendirildi. Muhammet Yoldaş ve Mehmet Biçen tarafından 19 Mayıs temalı şiirler okundu. Müzik öğretmeni Özlem Özsalan Yıldar yönetiminde okul korosunca ?Biz Atatürk Gençleriyiz´ ve ?Gençlik Marşı´ seyircilerin de eşliği ile coşku içinde seslendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü´nün hazırlamış olduğu karate gösterisi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Karakaya yönetiminde sunuldu. Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin hazırladığı sportif gösteriler okulun beden eğitimi öğretmeni Fatih Can yönetiminde sergilendi.

Bayraklar ve kırmızı-beyaz balonlar eşliğinde güzel bir final tablosuyla program sona erdi.

Öte yandan Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi resim öğretmeni Onur Sezgin ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu resim sergisi de Cumhuriyet Meydanı´nda sergilendi.

Haber: S. Derya BOSUT

 
Seyrek Rahvan At Yarışları Nefesleri Kesti
 
?1930 ARALIK AYINDA MENEMEN´DE BİRKAÇ OLAY?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Seyrek Rahvan At Yarışları Nefesleri Kesti
Seyrek Rahvan At Yarışları Nefesleri Kesti
Minik Efe Başkan Şahin´e Diz Çöktürdü
Minik Efe Başkan Şahin´e Diz Çöktürdü
Engelleri Aşmak İçin  Gölpark Menemen´de Buluştular
Engelleri Aşmak İçin Gölpark Menemen´de Buluştular
Lokmalı Anma
Lokmalı Anma
EN MUTLU ANLARINIZI GERÇEK DOĞA´DA YAŞAYIN
EN MUTLU ANLARINIZI GERÇEK DOĞA´DA YAŞAYIN
Hediyeler Sahiplerine Gönderildi
Hediyeler Sahiplerine Gönderildi
Şampiyon Garnizon
Şampiyon Garnizon
İZEKO Başkanı Menemen´deydi
İZEKO Başkanı Menemen´deydi
Ege Ailesinin Mutlu Günü
Ege Ailesinin Mutlu Günü
Bir Anne Tüm Dünyayı Değiştirebilir
Bir Anne Tüm Dünyayı Değiştirebilir
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın