Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Temmuz 2015 Perşembe - 08:00

SICAKLAR CAN YAKIYOR

Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemiz de dünden itibaren Afrika sıcaklarının etkisi altına girdi. Kavurucu sıcaklardan olumsuz etkilenmemek için 10.00-16.00 saatleri arası özellikle çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların dışarıy

SICAKLAR CAN YAKIYOR

Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemiz de dünden itibaren Afrika sıcaklarının etkisi altına girdi. Kavurucu sıcaklardan olumsuz etkilenmemek için 10.00-16.00 saatleri arası özellikle çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkmamaya özen göstermesi gerektiği belirtildi.

10.00-16.00 saatleri arasına dikkat!

Vatandaşı uyarmak amacıyla uzman görüşüne başvurduğumuz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra İper, 10.00-16.00 saatleri arası dışarı çıkmamaya özen göstereceğiz. Dışarı çıkarken bol, açık renk ve pamuklu giysiler giyeceğiz. Başımıza mutlaka şapka takacağız veya bayanlar şemsiye kullanabilir. Gözümüzde gözlük olacak. Vücudumuzun açıkta kalan yerlerine güneş koruyucu sürüp güneşin zararlı etkilerinden korunarak dışarı çıkacağız” diye ifade etti.

Yaşlıların genelde ölüm nedeni susuzluk

Aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenen risk gruplarını belirten İper, 4 yaş altı, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan tüm gruplar ki buna şeker, tansiyon, kalp hastaları ile şişmanlar giriyor. Bunlar özellikle daha dikkat edecekler. Bunların riski çok daha fazla oluyor. Mesela tansiyon hastalığı olanlar tansiyonu düşürmek için idrar söktürücü ilaç kullanıyor. İdrar söktürücü ilaçla birlikte vücut sıvısını korumaları zor oluyor. Çocukların ve yaşlıların termoforu bozuk diye bir tabir kullanırız. Bunlar sıcağı hissederek o oranda terlemeyi ayarlayamazlar. Vücut ısılarını dengeleyemezler. Dengeleyemedikleri için de fazla sıvı kaybolur. Bir de yaşlılarda susama hissi de çok azalmıştır. Susama hissi azaldığı için kaybedilen sıvıyı yerine koyamazlar. Su içemiyorum derler. Genelde yaşlıların ölüm nedeni susuzluktan olur. Çocuklar da aynı şekilde. Bunlara önerimiz, susama hissi olmasa dahi bol bol 2.5 litre kadar sıvı içmek. Çay ve kafeinli içecekler de idrar söktürücü yönü ile sizin daha sıvı kaybetmenizi sağlar. Onun yerine süt, ayran, taze meyve suları ve bitki çayları olabilir” şeklinde açıklama getirdi.

Ramazan'da sıvı kaybına dikkat!

Oruç tutanların sıcaklarda dikkat etmesi gereken hususlara da değinen İper Ramazan nedeniyle oruç tutanlarda bütün gün sıvı kaybı olduğu için kısa sürede bu sıvıyı yerine koymalılar. Sebzenin ve meyvenin bol olduğu bir çevrede yaşıyoruz. Bol miktarda sebze meyve tüketeceğiz. Hafif yiyecekler bizim vücut yükümüzü hafifletmeye yardımcı olur. Bu nedenle kızartma ve kavurmalardan uzak duracağız. Haşlama ve kendi suyunda pişmiş,  bitkisel yağla pişmiş yiyecekleri tercih edeceğiz” dedi.

Haber: Hulusi Yılmaz

 

 

 

 

 

 

 
İftar Yemeği Buluşturdu
 
İzmir`de iş yeri yangını
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Burgazlı 10 Mart 2021 Çarşamba 21:53

Meyve veren ağaç her zaman taşlanır sen Allah havale edin Allah yolunu açık etsin iyi çalışmalar diliyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İftar Yemeği Buluşturdu
İftar Yemeği Buluşturdu
Menemenlilere Buluşturan Cenaze
Menemenlilere Buluşturan Cenaze
KIRATLI AİLESİ YASTA
KIRATLI AİLESİ YASTA
   ÜZÜM 3.500 TL  YAPRAĞI 5.000 TL  YAPRAK MEYVEYİ GEÇTİ
ÜZÜM 3.500 TL YAPRAĞI 5.000 TL YAPRAK MEYVEYİ GEÇTİ
Ticaret odası iftar yemeğine kaç kişi gitti?
Ticaret odası iftar yemeğine kaç kişi gitti?
Canlar Foça'da Anıldı
Canlar Foça'da Anıldı
Yanıkköy'de iftar vakti
Yanıkköy'de iftar vakti
Denizde Doyumsuz Seyir
Denizde Doyumsuz Seyir
İzmir`de tır şarampole devrildi 1 ölü
İzmir`de tır şarampole devrildi 1 ölü
NEYDİ O GÜNLER
NEYDİ O GÜNLER
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın