Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
15 Şubat 2022 Salı - 19:07

Serkan Orun’la devam

Serkan Orun’la devam

Türk Kızılay´ı Menemen Şube Başkanlığı 2022 yılı, Olağan Genel Kurul Toplantısı Menemen Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurul Toplantısına  Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan,  Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Bornova ve Foça Kızılay şube başkanları, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, meslek odalarının Başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, muhtarlar ve Kızılay üyeleri katıldı..

Yeterli çoğunluğun sağlanması üzerine Şube Başkanı Serkan Orun katılımcıları selamlamasıyla genel kurul toplantısı başlatıldı.

Verilen önerge ile genel kurulu yürütmek üzere Divan Başkanlığına Rahmi Arslan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Şube Başkanı Serkan Orun yaptığı konuşmasında, “Türk Kızılayı 154 yaşında , 1947 yılında kurulan Türk Kızılayı Menemen Şubesi  75 yaşında ! Kuruluşundan bugüne kadar şubemize hizmet eden başta başkanlarımız Dr. Selahattin Özkurt, Cemal Çaltı , Cemal Erdur , Rahmi Aslan’a  ve görev yapmış olan tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, şu an aramızda olanlara uzun ömürler diliyorum.

Menemen Şubemizde 3 yıl önce devraldığımız bayrağı şan ile şeref ile dalgalandırma çabasında tüm yönetimim ile birlikte gece gündüz demeden gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarımızı sürdürdük.

Depremlerin, afetlerin, salgınların içinden geçtiğimiz zorlu bir dönem oldu.

Tüm Dünyayı saran salgın sürecinde Türk Kızılayı Menemen Şubesi olarak ilçemizde üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirdik. Gönüllülerimizle birlikte kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmaya çalıştık.

İzmir depreminde diğer şubelerimizle birlikte koordinasyon halinde çalışarak, vatandaşlarımızın yardımlarını depremzedelere ulaştırdık.

Depremde Gece gündüz aralıksız çalışan, geride tek bir kişiyi bile bırakmamak için canını dişine takan tüm insani yardım çalışanlarına ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz.

Seferberlik ayı olan Ramazan’da gelenekselleşen ramazan yardımlarıyla alan el ile veren el arasında köprü vazifesi görmeye devam ettik. Detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılandı. İhtiyaç sahiplerinin kapısına gıda kolisi ve maddi destek ulaştırdık.

Menemen Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde 2020 yılında 2000 kişiye, 2021 yılında 3500 kişiye iftar yemeği ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık.

Kızılay’ın marka haline gelen ve örnek teşkil eden “Kurbanda Kızılay Modeli” ile her sene yürüttüğümüz kurban kampanyası çalışmaları ile konserve haline getirilmiş olan kavurma ve kıymalarımızı hem ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine hem de açlığın ,  kıtlığın, kuraklığın, savaşın vurmuş olduğu coğrafyalardaki ülkelere ulaştırdık.

Sofralarını şenlendirdiğiniz, umut verdiğiniz, elinden tuttuğunuz bütün insanlar adına bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

05 Nisan 2021 tarihinde ilçemize belediyemizin tahsis ettiği alanda sağlıklı, konforlu, güvenli bir Kan Alma Birimimizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Artık hemşerilerimiz kan bağışlarını daha ferah bir ortamda yapabilmektedirler.

Buradan Ağır kış şartları ve pandemi nedeniyle azalan kan bağışı ve stoku için bütün vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyorum.

Kızılaycı olmak, günü geldiğinde kan vererek, bağış yaparak ya da mesaisini, hayatını bu köklü merhamet çınarına vakfetmek demektir. Kızılaycı olmak vatan borcumuzu ödemenin yollarından biridir. İyilik büyüyor Kızılay bağışlarıyla ,sürdürelebilir kaynak sağlayan gelir getirici faaliyetleriyle büyüyor. İyilik yolculuğumuz da temel düsturumuz bir kişiyi bile geride bırakmamak. Bayrağımızın yanında hür ve güçlü Türkiye için gayretimizi sürdürmek. İyilik büyüyor ve büyümeye devam edecek. Şüphesiz kolay bir yol değil ama “ Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol yapacağız.”

Geçmişten bugüne Kızılay’a gönül vermiş, yücelmesi için maddi manevi gayretlerini seferber etmiş, Kızılaycıları saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Gönüllerimizin bir olduğu, vatan ve insan aşkıyla dolup taştığı günler diliyorum”dedi

Gündem maddelerine göre 2019-2020 ve 2021 yıllarına ait faaliyet raporu ile denetçi raporları Selahattin Gedik tarafından okundu, oylamaya sunularak oyçokluğu ile kabul edildi ve yönetim kurulu ibra edildi.  2022-2023 ve 2024 Şube Eylem Planı da oyçokluğu ile kabul edildi.

Ardından Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan “ Türk Kızılay´ı Menemen Şube Başkanlığının Olağan Genel Kurul Toplantısında sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz. 154 yıldır çalışmalarını gönüllülük esasıyla ırk, din, dil, millet gözetmeksizin sürdüren bu güzide kuruluşumuzu çok önemsiyoruz. Çünkü Kızılay demek zor günlerin zorda olanların gerçek anlamdaki dostu demektir. Yaralara merhem olan anında yetişen bir hızırdır. Şifa dağıtan yardım eden bir kurumdur. Geçtiğimiz yıl Menemen Belediyemiz olarak Kızılay Menemen Şubemizle güzel işbirlikleri yaptık. Menemenimiz için erzem olan Kan Alma Birimi’nin açılışını Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte yaptık. Türk Kızılay İzmir Şube Başkanlığı ve hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla Ramazan ayı boyunca hergün ilçemizde yaşayan 3500 vatandaşımıza iftarlık yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Bence tarihte de bir ilktir bu. Ben buradan kıymetli başkanımıza bu konuda vermiş oldukları destekler için minnettarım. Menemenli hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir ay boyunca 105 bin haneye ulaşmış olduk. Çok ciddi bir rakam. Önümüzde ramazanda bu sayıyı 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için çok ciddi bir çalışma içerisinde olacağız. Yine ramazan ayında toplamda 15 bin ihtiyaç sahibine koli ile erzak yardımında bulunduk. Buda çok ciddi bir rakam. Bunu vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile Kızılayımıza destekte bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. 154 yıldır merhamet, iyilik ve şevkat geleneğini daha da yukarıya taşıyan bu kuruma desteğimiz her zaman devam edecektir. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Buradan yola çıkarak ilçemizin tüm dinamiklerinin de içinde bulunduğu geniş kapsamlı bir kan bağış kampanyası başlatmayı planlıyoruz. Bu kampanyamızı da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Türk Kızılay Menemen Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısının hayırlı olmasını diliyorum. Şube başkanımız Serkan Orun ve değerli yönetimine bugüne kadar yapmış oldukları tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yönetime de şimdiden başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi budan sonrada yeni yönetime de her daim yanında olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış da,“154 yıllık büyük tarihi olan yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca insana hizmet veren insanı yardım hizmeti veren böyle bir kurumun bir paydaşı olmak bir yöneticisi olmak beni hakikaten çok mutlu ediyor. Türkiye’de 550 şubesiyle buradaki insanı yardım hizmeti faaliyetlerini yürüten bütün paydaşlarımıza iyilik güzellikler temenni ediyorum. Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gündemin son maddesinde seçimlere geçildi. Kapalı oylama ile gerçekleşen seçime tek liste ile gidildi.

Buna göre Türk Kızılay´ı Menemen Şubesi Yeni Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Serkan Orun, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Edip Şerefhanoğlu, Yusuf Yakut, Selahattin Gedik ve İlker Beyaz.

Haber: Erhan Özalp

 
Kılıçdaroğlu Buca Metrosu’nun temel atma töreninde konuştu:
 
HAFİZE SARSINCI HANIM ANILDI…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Kılıçdaroğlu Buca Metrosu’nun temel atma töreninde konuştu:
Kılıçdaroğlu Buca Metrosu’nun temel atma töreninde konuştu:
Başkan Soyer’den Menemen Umut Işığı Gönüllüleri Kütüphanesi’ne ziyaret
Başkan Soyer’den Menemen Umut Işığı Gönüllüleri Kütüphanesi’ne ziyaret
Soyer’den Menemen Çukurköy İlkokulu’na ziyaret
Soyer’den Menemen Çukurköy İlkokulu’na ziyaret
ÇUKURKÖY’ÜN YOLLARINA PARKE TAŞI DÖŞENDİ
ÇUKURKÖY’ÜN YOLLARINA PARKE TAŞI DÖŞENDİ
NİCE YILLARA…
NİCE YILLARA…
VELİ AKSOY VEFAT ETTİ
VELİ AKSOY VEFAT ETTİ
Sanatkrlar Odası’nda Yeni Dönem
Sanatkrlar Odası’nda Yeni Dönem
Uğur Mumcu Vefatının 29. Yıl Dönümünde Karanfillerle Anıldı
Uğur Mumcu Vefatının 29. Yıl Dönümünde Karanfillerle Anıldı
Hilmi Kurtoğlu Güven Tazeledi
Hilmi Kurtoğlu Güven Tazeledi
Okuma Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi
Okuma Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın