Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
9 Aralık 2014 Salı - 09:30

Yeni Belediye Binasıyla ESKİ MENEMEN'E GÜNEŞ DOĞDU”

22 Şubat 2014 tarihinde görkemli bir şekilde temeli atılan Menemen Belediyesi yeni hizmet binası 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 8 Aralık 2014 tarihinde Menemenli vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Yeni belediye binasıyla eski Meneme

Yeni Belediye Binasıyla     ESKİ MENEMEN E GÜNEŞ DOĞDU”

8 Aralık pazartesi günü Menemenlilerin hizmetine açılan yeni belediye hizmet binasını ziyaretimizde makamında gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Menemen, 1876’lı yıllarda Belediye olmuş çok eski bir yerleşke. Osmanlı’dan gelen, ekonomik anlamda tarihte yeri olan, hızla büyüyen, stratejik bir ilçe. İzmir’in en güzel ilçelerinden bir tanesi. Kurulduğu günden bu güne ilk defa sıfırdan bir belediye hizmet binası ilçeye kazandırıldı. Kurulduğunda eski binalarda hizmetlerini devam ettirmiş. Sonra ilave birkaç parça yapılmış. Her şeyden önce emeği geçen sokaktaki vatandaşımdan belediyede çalışan mesai arkadaşlarıma kadar herkese teşekkür etmek istiyorum. Tüm siyasi parti gruplarına, ayrıca benden önce görev yapmış geçmiş dönem belediye başkanları ile meclis üyelerine belediye hizmet binasına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerine başladı.

Menemen’in özellikle 2000’li yıllardan bu tarafa hızla bir değişim gösterdiğini belirten Başkan Şahin, “Son yıllarda en büyük göçü de bu bölge alıyor. Menemen Bakırçay havzası içinde kalan bir yerleşke. Bakırçay havzası ile İzmir metropol alan içerisinde tampon vazifesi gören bir ilçe” diye konuştu.

“İlk gün ki heyecanı yaşıyorum”

Başkan Şahin, “99 yılında 39 yaşında nasıl bir seçilme heyecanı yaşadıysam. Bugün de yeni belediye binasına girerken aynı heyecanı yaşadığımı ve tüm mesai arkadaşlarımın da o heyecanı yaşadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. İnançlarımıza göre açılış değil ama bir giriş yapmak adına kurban kestik. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızı okuduk. Yine bağımsızlığımıza büyük emek veren başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak vira bismillah yaptık” diye ifade etti.

“16 yılda verdiğimiz en doğru karar”

Bu binanın imarının Anıtlar Kurulu tarafından verildiğini belirten Başkan Şahin, “Herkes bina yapar. Çok katlı bina da yapılırdı. Bu binanın eski yerinde kalması bence çok önemliydi. Eski Menemen burada. Şehit Kaymakam Kemal Bey Anıtı burada. Ama ne yazık ki zaman içinde Menemen Çanakkale asfaltına kaymış ve bu bölge ölü nokta haline gelmiş.  16 yıldır zor şartlar altında hizmet ettik, vatandaşlar da zor şartlar altında hizmet aldı. Şimdi bina tamamlanınca kamuoyunun sesi binanın aynı yerinde kalmasıyla son derece doğru bir karar verildiği şeklinde. Binanın burada kalması kararı bu zamana kadar verdiğimiz tüm hizmetlerin üzerindedir. Tarihimize ve insanımıza sahip çıktık. Bundan sonra nasıl burayı yenilediysek eski Menemen’i de nasıl yenileriz diye çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eski Menemen’e güneş doğdu diyebiliriz” ifadesini kullandı.

Yeni bir hizmet “Beyaz Masa”

Yeni belediye hizmet binasının 2,5 katlı bir bina olduğunu söyleyen Başkan Şahin binanın yerleşimini de şöyle anlattı, “En alt katta çalışanlarımızın araçları için 60 araçlık otopark yer alacak. Hafta sonuna kadar açılır diye düşünüyorum. Böylece sokak, belediyeye gelen vatandaşlarımızın araçlarına kalacak. Zemin üstünde girer girmez beyaz masa diye değerlendirdiğimiz dört arkadaşımızın çalışacağı, şikayetlerin alınacağı yeni bir bölüm olacak. Hemen yanında emlak servisi var. Rahat bir ortam yaratıldı. Banko sisteminde vatandaş sırasını alacak ve çağdaş bir şekilde hizmet vereceğiz. Emlak servisi yanında icra tahakkuk servisi, tahsilat servisi yer almakta. Personel giriş ve çıkışı ile vatandaşın Belediyemize girişi farklı kapılardan olacak. Yine zeminde zabıta memurluğu, ilan–reklam servisi, halkla ilişkiler, fen işleri, modern bir bilgi işlem odası, satın alma, muhasebe, evlendirme memurluğu, sosyal hizmetler, insan kaynakları, personel tahakkuk gibi ünitelerin görev aldığı yerler var. Üst katta imar müdürlüğü, başkan yardımcıları odaları, hukuk servisi ve başkanlık makamı ve 120 kişilik meclis toplantı salonumuz var. Meclis toplantı salonunda zaman zaman halk günleri tertiplenebilir. Zaman zaman sivil toplum örgütleri, muhtarlar kendi toplantıları için buradan faydalanabilir”

Tüm birimler bir şemsiye altına alındı

Açıklamanın ardından tüm birimleri ilk kez Menemen’in Sesi Gazetesi’ne gezdiren Başkan Şahin,  personeli de yerinde ziyaret etti. Yeni binada evlendirme memurluğuna ilk başvuruyu Kayhan Kütükçü’nün yaptığı öğrenildi. Daha önceleri dışarda olan evlendirme memurluğu ile zabıta amirliğinin de şemsiye altına alındığı görüldü.

Haber: S. Derya BOSUT-Ali Rıza KEMER

 

 
Menemen evinde rahat etti : 2-0
 
Foça'da Çöp Konteynerleri Değiştirilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Foça'da Sosyal Market Açılıyor
Foça'da Sosyal Market Açılıyor
Menemen Belediyesi'nden  Menemen'e Yakışır Proje
Menemen Belediyesi'nden Menemen'e Yakışır Proje
Belediye Vezneleri Hafta sonu da hizmet veriyor
Belediye Vezneleri Hafta sonu da hizmet veriyor
Menemen Belediyesi'nden Ev kadınlarına gelir imkanı
Menemen Belediyesi'nden Ev kadınlarına gelir imkanı
Foça'da Bozuk Yollara Bakım Yapılıyor
Foça'da Bozuk Yollara Bakım Yapılıyor
Foça'da su drenaj kanalı yapımına başlandı
Foça'da su drenaj kanalı yapımına başlandı
Başkan ŞAHİN, Belediye Ailesiyle Bayramlaştı
Başkan ŞAHİN, Belediye Ailesiyle Bayramlaştı
FOÇA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ  23. EĞİTİM YILINA BAŞLADI
FOÇA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ 23. EĞİTİM YILINA BAŞLADI
  İzmir farkı”nı daha ilk adımda hissettiler
İzmir farkı”nı daha ilk adımda hissettiler
Zabıtaya Başkan desteği
Zabıtaya Başkan desteği
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın