Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Arnavut Yemekleri
6 Ağustos 2015 Perşembe

Ve karşınızda Arnavut yemekleri...

PIRASALI ÇARŞAF BÖREĞİ

 

MALZEMELER

 4 kase un

 Ilık su

 Tuz

 Yarım kg pırasa

 250 gr kıyma

 2 tane soğan

 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

 Yarım paket tereyağ

 Yarım çay bardağı su

 1 kase zeytinyağı

 

YAPILIŞI:

 

-4 kase unumuzu alabildiğince su ile ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz ardından nemli bir bezle üzerini örtüp dinlenmeye bir kenara alıyoruz.

 

-Sonra içini hazırlamak için soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ile birlikte kavuruyoruz pırasaları da yıkayıp ince ince kesiyoruz soğanların bulunduğu tencereye ilave edip hepsini kavuruyoruz.

 

-Üzerine toz biber ve tuzunuda ilave edip son bir taşım kavurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı suyuda ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

 

-Hamuru iki parçaya bölüp alt için 12, üst için 10 beze hazırlayıp üzerini örtüyoruz her bezeyi merdane ile yaklaşık küçük yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerini yağlayarak üst üste diziyoruz.

 

-Her bezeyi açıp koyarken elimizle ortasından kenarlarına doğru büyüterek yapıyoruz bu işlemi 12 tane olduğunda tepsiyi yağlıyoruz. Tepsinin büyüklüğüne göre el ile esneterek tepsiye yerleştiriyoruz üst içinde aynı işlemleri yapıyoruz tepside bulunan 12 bezeden açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız iç harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.

 

-Diğer 10 bezeden açtığımız hamuru üzerine kapatıp alttaki hamurun kenarını üste getirerek kapatıyoruz içine akmaması için.

 

-170 derece de 45 dakika pişiriyoruz benim kayınvalidemde sırf bu börek için eski davul fırınlardan var onlarda dereceler değişebiliyor dikkatli olmak gerek.

 

-Sıcak olarak yenmesi herkesin payına düşen kadar yemesi önerilir :)

 

ELBASAN TAVA 

MALZEMELER

750 gr. GÜLEÇ PİLİÇ kuzu eti

2-3 kaşık margarin

2 orta boy soğan

6 su bardağı süzme yoğurt

5 su bardağı su

1/2 su bardağı un

3 yumurta sarısı

Tuz

Karabiber

 

YAPILIŞI:

 

-Margarini derince bir tencereye koyun yağ kızınca etleri ilave edip altı üstü kızarana kadar çevirin soğanları irice doğrayın soğanı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyip 1-1,5 saat kısık ateşte pişirin.

 

-Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız. 2-2.5 bardak süzülmüş et suyunu karışıma yavaşça ilave edin bu hazırladığımız sosumuzu fırın kabına aldığımız etlerin üzerine dökün.

 

-Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin sıcak servis yapın.

 

KAYMAÇİNA

 

MALZEMELER:

 1 kg süt

 7 yumurta

 2 su bardağı toz şeker

 1 paket vanilya

 

YAPILIŞI

 -Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın.

-Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek üzerine en son vanilyayı ekleyin ki aroması kalsın içerisinde.

-Pişirmek için tercihen cam bir borcama yağlı kağıt koyup orta hararetli fırına atın.

-Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar pişirdikten sonra soğutup servis yapın.

 SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

 

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın