Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
HAYAT YOLCUSU
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
BAYRAM ÖZEL
25 Eylül 2014 Perşembe

      Bayram sabahları özeldir, bütün aile toplanır, hep birlikte kahvaltı edilir hele ki üzerine konu Kurban Bayramı sabahı ise bambaşkadır biraz hüzün, biraz mutluluk birlikteliğin tadı üzerine bir de kavurmalı sabah kahvaltısı huzurun tadıdır. Bayram tatlısı günü daha da heyecanlı kılar sonrasında akşam yemeğindeki etler ise ortamı daha da güzelleştirir. Bu haftaki yazımızda kahvaltı için servis edebileceğimiz iki tuzlu tarifimiz ve bayram tatlısı tarifimiz olacak önümüzdeki hafta ise Kurban etleri ile neler yapabiliriz onları yazacağım. Herkese keyifli günler.

 

HAŞHAŞLI ÇÖREK 

 

   Kütahyalı bir babaannenin torunu olup da bayram sabahları haşhaşlı çörekten mahrum kalınır mı asla!! 

 

MALZEMELER

 

7 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker,

3,5 su bardağı su 

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ezilmiş haşhaş

Yarım su bardağı sıvı yağ

 

ÜZERİ İÇİN

 

1 adet yumurta 

 

YAPILIŞI

 

-Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim. Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.

-Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölüp hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayıyoruz. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirip oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde diziyoruz.

-Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesiyoruz. 20dk kadar tepsi mayasının gelmesini bekletip üzerine yumurta sarısı sürerek 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. 

 

Çİ BÖREK

MALZEMELER
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın