Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
İFTAR ÖZEL-1
18 Haziran 2015 Perşembe

 KABAK ÇORBASI

 MALZEMELER

 -2 adet kabak

-3 çorba kaşığı un

-Yarım çay bardağı ayçiçekyağı

-1 çorba kaşığı margarin

-750 ml. süt

-2.5 su bardağı su

-Yarım demet dereotu

 YAPILIŞI

 -Unu ayçiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim.

-Süt, su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım.

-Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim.

-Dereotunu son anda ekleyin.

 

 ETLİ MANTARLI KESE BÖREĞİ

 

 MALZEMELER

 

-3 yufka - 250 gr GÜLEÇ PİLİÇ kuşbaşı kuzu  -7 mantar  -4 soğan  -2 domates  -2 sivribiber  -1 çay kaşığı tarçın  -1.5 çay bardağı sıvıyağ  -1 çay bardağı yoğurt  -Tuz  -Karabiber

 Üzeri için

 -1 yumurta sarısı   -2 çorba kaşığı haşhaş

 YAPILIŞI

 -Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri doğrayın.

 -Yarım çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Süzülmüş mantar, domates ve sivri biberleri ekleyin. Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin.

 -Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün. 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin. Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

 

-Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birin küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

 

-Ilınınca servis yapın.

 PASTIRMALI HİNDİ BUT SARMA

 MALZEMELER

 -1 GÜLEÇ PİLİÇ hindi kemiksiz but

 -7-8 dilim GÜLEÇ PİLİÇ pastırma

 -Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı

 -250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri

 -1 yemek kaşığı tereyağı

 -1 çay bardağı mısır

 -Tuz

 -Karabiber

 

SOSU İÇİN 

 -100 ml krema  -1.5 su bardağı su  -1/3 tablet tavuk bulyon   -2 diş sarımsak   -Yarım yemek kaşığı tereyağı   -Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı   -1 yemek kaşığı un   -1 yemek kaşığı limon suyu

 YAPILIŞI

 -Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin. -Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.

 

 -Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

 -Sosu için, tereyağını, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın. Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin. 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.

 -Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.

 

 VİŞNE KOMPOSTO

 

 MALZEMELER

 

 1 kg vişne 

-2-2,5 su bardağı toz şeker

-6-7 su bardağı su

-2-3 adet karanfil

-1 paket vanilya (isteğe bağlı)   

 

 YAPILIŞI

 -Taze vişne kullanacaksanız, saplarını koparıp yıkadıktan sonra süzün. Vişnelerin pişerken dağılıp parçalanmaması için önce şerbetini hazırlayıp sonra vişneleri pişirmeniz gerekir.

-Su ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyup içine iki adet de karanfil atın. Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.

-Şerbet kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra vişneleri kaynayan şerbetin içine aktarın. ( dondurulmuş vişne kullanacaksanız buzunun çözülmesini beklemeden sıcak şerbetin içine atabilirsiniz) Toz vanilyayı da tencereye ilave edip karıştırın.

-Vişneleri yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra kompostoyu ocaktan alın.

-Tenceredeki kompostonun soğumasını bekleyip kaselere paylaştırın. Buzdolabında bir süre bekletip soğuk halde servise sunun.

-Kompostonun şekerini ağız tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın