Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
İrem Yorgancı
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
SESSİZ VEDA
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
bari
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Ramazan ayı için püf noktalar
8 Nisan 2022 Cuma

Oruç tutanların genellikle çok yedikleri için hazımsızlık yada sindirim sorunları ile mücadele ettiği yada yanlış besin seçimi ile gün içinde halsizleştiği bir dönemdeyiz. Hatta birçok insanın ayın sonunda fazla kilo sorunu nedeniyle karşılaştığı da oluyor. Bu gibi olumsuz durumlardan kaçınmak için bazı püf noktalar ile Ramazan ayını sorunsuz geçirmemiz mümkün.

Öğün sayınızı arttırın! Normal zamanda gün içinde 5 yada 6 öğün besleniriz fakat Ramazan ayında öğün sayımız 2 yada 3’e düşer. Bunun sonucunda kişilerin beslenme rutinleri, kalori alımları, kan şekeri dengeleri hatta metabolizma hızları da değişmiş olur. Bu sebeple Ramazan ayında da rutin dengemizi koruyabilmek için öğün sayımızı yüksek tutmamız şart. Yani sahur ve iftar dışında da minimum 2 ara öğün yapmamız gerekiyor.

-Mutlaka sahur yapın! Günün daha enerjik geçmesi, kan şekerinin dengede kalması ve açlık hissiyle başa çıkabilmek adına sahur kesinlikle atlanmamalıdır.

-Tokluk hissini uzatan besin gruplarından olan protein ve yağlara mutlaka yer verin! Özellikle sahurda yumurta tüketmeden öğünü bitirmeyin. Süt, kefir, peynir, badem, ceviz, zeytin gibi besinleri de tüketmeye özen gösterin.

-İftarı ikiye bölün! Uzun bir açlığın ardından iftarı yavaş ve bölümler halinde yapmak sindirim problemleri yaşamamak ve besin alımını dengede tutmak adına oldukça önemli.

-Lif tüketimine özen gösterin! Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak bazı durumlarda kabızlık oluşabilir. Bu nedenle yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, hurma, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edebilirsiniz.

-Su tüketimini aksatmayın! İftar ve sahur esnasında 2’şer bardak su için. Aralarda da su tüketmeyi aksatmayarak en az 2 litreye tamamlayın. Unutmayın metabolizmanız ve vücut sağlığınız için su elzemdir.

-Son olarak kilo kaybını desteklemek adına iftar sonrası yapacağınız yürüyüşler sindirim sisteminizi rahatlatırken aynı zamanda iştah kontrolü sağlayacaktır.

Ramazan ayının maneviyatının yanı sıra beslenme konusunda vücudu arındırmada da oldukça önemli olduğunu unutmayalım. Paketli gıdalardan, rafine şekerden, işlenmiş ürünlerden ne kadar çok uzak durursak o kadar faydalı bir ay geçirebiliriz.

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın