Yaz ayını geride bıraktığımız şu günlerde yazlık sebze ve meyvelere güle güle demeden önce doya doya tadını çıkartabilmek için bol sebzeli, meyveli bir mönü oluşturup değişik tatları ortaya koyalım istiyorum onun içinde gelsin kavunlar, hazırlansın kabaklar ve serinletici limonlar...
KABAK PİZZASI
MALZEMELER
2 YEŞİL KABAK
1 UFAK KURU SOĞAN
1 YEŞİL BİBER
1 KIRMIZI BİBER
DEREOTU
RENDELENMİŞ PEYNİR
AYÇİÇEK YAĞI
DOMATES SOSU
2 DOMATES
2-3 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER
KEKİK
-Öncelikle domatesleri rendeleyip 2-3 diş sarımsağı da dövüp baharatlarını ekleyip pişmeye bırakalım. İsteğe bağlı renk vermesi için az miktar da salça da kullanabiliriz.
-Sosumuz ocakta pişerken kabakları uzunlamasına ince ince dilimleyip yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
-Soğan ve biberlerimizi ince ince dilelim.
-Kabak dilimlerinin üzerine pişmiş olan domates sosumuzu dökelim ve üzerine dilimlediğimiz soğan ve biberleri eşit miktarda pay ederek dizelim.
-En üzerine de evimizde olan kırık peynir parçalarını döküp dereotu ile süsleyelim.
İnanılmaz derece de hafif ve orjinal kabak pizzamızı kuru kuru yiyemeyeceğimiz için yanına kocaman bir sürahi limonata yapalım istiyorum. Amaç yazı güzel uğurlamaksa yazın kafe ve pastanelerde içtiğimiz o güzelim limonataları evde kendi malzemelerimizle yapmak olsun...
LİMONATA
MALZEMELER
- 5 LİMON
- 20 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-1,5-2 LT SU
-Limonlarımızın beyaz kısmına gelmeyecek şekilde sadece sarı kabuklarını rendeliyoruz.
-Limon kabuklarını bir tülbente alıp üzerine şekerimizi ekleyip iyice tülbent içerisinde yoğuruyoruz ve öylece 1 saat tülbent içerisinde bekletiyoruz ki suyunu salsın şeker iyice sarıya dönsün.
-1 saat sonunda suyumuzu yavaş yavaş tülbent üzerinden döküyoruz böylelikle şekerler eriyip kabımızın içerisine süzülüyor rendelediğimiz limon kabuklarından kalan limonları da limonatamızın içerisine ekledikten sonra gerekirse ekşiliğini veya tatlılığını açmak için su ekliyoruz.
-Taze nane ve yeşil elma ile servis ettiğimiz limonatamız kabak pizzamızın yanına çok yakışacak.
KAVUN SÜTLAÇ
Çeşit çeşit sütlaç gördük de bu da ne böyle demeyin enfes tadı olan bu güzel ve yaz için ideal sütlaç hem hafif hem de çok tatlı.
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 YEMEK KAŞIĞI SALEP
5 SU BARDAĞI SÜT
1 KAVUN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-Pirinci ocağa alıp su ile birlikte yumuşayana kadar haşlıyoruz.
-5 su bardağı sütü de suyunu çekmiş ve yumuşamış pirinçlerimize ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Diğer taraftan salep ve toz şekeri ekleyelim.
-Blender yahut bıçak yardımı ile püre haline getirdiğimiz kavunları da ekleyip 2 tur döndürdükten sonra minik kupalarımıza dolduralım.
-Süslemek için minik minik kavunları kullanabiliriz.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |