Havaların soğuması ile birlikte bizim Türk hanımlarının altın günü, para günü, kahve günleri de başlamış bulunmakta işin iyi yanı bir araya gelip keyifli vakit geçirip yaptığımız lezzetleri paylaşmak...
BALLI CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
-125 gr margarin
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 yumurta sarısı
- 2 çay bardağı süt
-1 fincan bal
- 1 paket kabartma tozu
-Alabildiğince un
ÜSTÜ İÇİN
-2 yumurta beyazı
-Dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
- ilk olarak pudra şekeri ve margarini yoğuruyoruz ardından yumurta sarılarını ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
-Bal ve sütü de ekliyoruz harcımızın içerisine en son yavaş yavaş kulak memesi kıvamına gelene kadar unumuzu da ekleyip üzerine kabartma tozumuzu ekleyip hamurumuzu oluşturuyoruz.
-Top haline getirdiğimiz kurabiyelerimizi en son yumurta aklarını sürüp üzerine dövülmüş cevizlerimizle buluyoruz bu işlemi her kurabiye için uyguluyoruz.
- 180 derece de önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişiriyoruz.
MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
-300 gr kadayıf
-6 yemek kaşığı toz şeker
-5 yemek kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı fındık kırığı
MUHALLEBİSİ İÇİN
-1 kg süt
-4 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-2 kahve fincanı toz şeker
-1 yumurta
-1 vanilya
-1 paket süt kreması
(süper marketlerde satılan)
YAPILIŞI
-Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda bekletelim dondurucuya koyduğumuz kadayıfları kırarak tencereye koyalım tereyağını ve toz şekeri ilave edip, orta ateşte karıştırarak kavuralım kadayıflar pembeleşmeye başlayınca fındık kırıklarını ilave edip, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
-Muhallebisi için; krema hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım soğuduktan sonra içine kremayı ilave edelim ve blender ile karıştıralım.
-Büyük bir dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp, yayalım kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp yayalım ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serelim.
-Tatlımızı 2 – 3 saat buzdolabında bekletip soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.
TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK
MALZEMELER
-6 yufka
-Taze soğan
İÇ HARÇ
- 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
-1 kavanoz garnitür
-Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Yarım su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
-1 yumurta sarısı
-1 çay bardağı zeytin yağı
YAPILIŞI
-Bütün iç malzemeleri küçük küçük küp halinde yağ içerisinde tava da soteliyoruz en son baharatları da ekleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
-1 yufkayı düz bir zeminde su ve yağlar ile ıslatıyoruz ardından 2. yufkayı da ekleyip yemek tabağın çevresinde kesiyoruz.
-Kestiğimiz çerçevenin tam ortasına iç harcımızı ekleyip bohça haline getiriyoruz ve taze soğan sapları ile bağlıyoruz.
-Yufkalarımızın zeytin yağı ve yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
soru ve görüşleriniz için: [email protected]
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |