Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Selin KONCAGÜL KUPSAR
18 Aralık 2014 Perşembe

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan kerevizi herkes sevmez en büyük negatifidir o ağır kokusu ancak Portakallı Kereviz bütün o kokusunu aldığı gibi lezzetine lezzet katar yanında da sıcacık Arpa Şehriye Pilavı ve sonrasında Revani tatlısı. Deneyen herkesin ellerine sağlık.

 

PORTAKALLI KEREVİZ

MALZEMELER

-1 kilo kereviz

-2 adet patates

-1-2 adet havuç

-1-2 adet soğan

-1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

- 1-1,5 su bardağı sıcak su

-1 adet kesme şeker

-Tuz

-Zeytinyağı

-Kerevizi bekletmek için limon suyu

 

YAPILIŞI

-Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim. 

-Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım.

-Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım. 1 adet kesme şekeri de ilave edelim, 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.

-Gerekirse ilave olarak 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım.

-Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.

 

 

 

SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER

-2 su bardağı Arpa Şehriye

-1 adet Kabak

-2 adet Havuç

-1 adet Soğan

-1 adet Domates

-1 avuç Çeri Domates

-6-7 yemek kaşığı Sıvı Yağ

-1 yemek kaşığı Salça

-2 diş Sarımsak

-1 çay kaşığı Tuz

-2-3 adet Çarliston Biber

 

HAZIRLANIŞI

- Havuçları ve kabakları rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz, soğanları ve biberleri küçük küpler şeklinde doğruyoruz.

-Pilav tenceresine yağı koyup havuç, soğan, biber ve kabakları koyup kısık ateşte soteliyoruz. Kabaklar, havuçlar yumuşayıp soğan renk değiştirene kadar kavuruyoruz domatesi rendeleyip kavurup sebzelerin üstüne ekliyoruz.

-Çeri domatesleri yıkayıp doğramadan ekliyoruz salçayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Arpa şehriyeleri ekleyin karıştırıyoruz üstüne geçecek kadar su ekleyip tuzu ekleyip karıştırıyoruz.

-Kısık ateşte kapağını kapatıp sık sık karıştırarak pişiriyoruz. Arpa şehriyeler piştiğinde ocağın altını kapatıyoruz. Ocağın altını kapatır kapatmaz ezdiğiniz sarımsakları ekleyin her tarafına gelecek şekilde karıştırıp tencerenin kapağını dinlenmesi için kapatıyoruz. Sıcak servis ediyoruz.

 

 

 

REVANİ TATLISI

 

MALZEMELER

 

-4 adet yumurta

-1 su bardağı şeker

-1/2 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı irmik

-1 su bardağı yoğurt

- 2 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

- Bir miktar rendelenmiş limon veya portakal kabuğu

 

ŞERBETİ İÇİN

-3 su bardağı şeker

- 3 su bardağı su

- 1/2 limon

ŞERBETİN YAPIMI

 -Su ve şeker, kıvamı bir miktar yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır ve limonun suyu ilave edilir.

- Şerbet soğumaya bırakılır.

HAZIRLANIŞI

-Yumurtalar ve şeker, güzelce kabarana kadar çırpılır.

-Yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.

-Daha sonra irmik, kabartma tozu, vanilya, un ve kullanacaksanız limon veya portakal kabuğu da eklenerek bir miktar daha çırpılır.

- Dibi yağlanan tepsiye dökülen hamur önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

- Fırında çıkarılan revani, ılınıncaya kadar beklendikten sonra şerbeti verilir.

- Şerbetini iyi çekene kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın