Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Selin KONCAGÜL KUPSAR
8 Ocak 2015 Perşembe

Doğum gününü fazla ciddiye alan insanlardan olan ben ‘DOĞUM GÜNÜ HAFTAM’ olması sebebi ile kendi en sevdiğim yemek reçetelerini versem sizinle paylaşıp sizler de bu güzel yemekleri deneyip tatsanız dünyanın en mutlu insanı ben olurum herhalde… Deneyen herkesin ellerine sağlık afiyet olsun.

 

ISPANAKLI KREP

MALZEMELER

-1 bağ ıspanak

-Süt kreması 1 çay bardağı

-Tuz

-Dilim kaşar

-Susam

KREP İÇİN

-1 yumurta

-3 su bardağı süt

-15 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

-Yumurta ve sütü bir kapta karıştırıyoruz ardından içerisine unumuzu da ilave edip içerisinde un parçaları kalmayacak şekilde çırpıyoruz ardından kızgın krep tavamıza alıp tek tek kreplerimizi yapıyoruz.

-Hazır kreplerimizi bir köşede bekletirken derin bir tavada yıkayıp kestiğimiz ıspanaklarımızı kavuruyoruz içerisine süt kremamızı da ekleyip tuzunu atıyoruz.

-Ardından hepsine eşit gelecek şekilde bölüştürüp kreplerimizi kapatıyoruz üzerine kaşarlarımızı, susamımızı da ekip 180 derecelik fırında sadece üstlerindeki kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.

 

AKDENİZ SALATASI

MALZEMELER

-2 Adet salatalık

-2 Adet yeşil biber

-1 Adet kırmızı soğan

-Yarım kalıp süzme peynir

-Yarım kilo domates

-100 gram siyah zeytin

-100 gram yeşil zeytin

-Yarım demet maydanoz

-Yarım demet taze nane

-1 çay bardağı zeytinyağı

-Tuz ve limon

-Nar ekşisi

YAPILIŞI

-Sağlığımız açısından salatada kullanacağınız tüm malzemeleri bol suda yıkıyoruz.

-Malzemeleri kuruladıktan sonra kuşbaşı boyutlarında tüm sebzeleri keserek karıştırma kabına alıyoruz.

-Üzerine küp küp doğranmış süzme peyniri, nane ve diğer baharatları ilave ederek elimiz ile ezmeden karıştırıyoruz.

-Zeytinleri son olarak üzerine ilave edip süslüyoruz.

 

BİSKÜVİLİ TATLI

MALZEMELER

-2 paket kakaolu puding

-7 su bardağı süt

-2 paket petibör bisküvi

-Hindistan cevizi

YAPILIŞI

-7 su bardağı sütümüzü kakaolu pudingimiz ile birlikte ocakta sürekli çırparak pişiriyoruz.

-Ardından petibör bisküvilerimizi tek tek pudingimizin içerisine sokup çıkartıyoruz bu işlemi maşa ile çok daha hızlı ve bisküvileri kırmadan borcamımızın üzerine dizebiliriz.

-Soğumaya bıraktığımız tatlımızı dolapta en az 2 saat beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi ekip servis edebiliriz.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın