Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline Sağlık
17 Eylül 2015 Perşembe

Düğün sezonu bu yaz bolca keyifsiz geçse de, yine de vazgeçilmezlerdendir ´ETLİ KEŞKEK´ ve ´TAVUKLU PİLAV´. Keşkeği çok severim ama etli değil tavuklu pilav ise asla vazgeçilemeyeceklerden. İstedim ki bu iki lezzet buluşsun ki, zaten yıllardır yapan hanımlar varmış, bir deneyin bakalım siz de beğenecek misiniz? Deneyen herkesin ellerine sağlık.

 

TAVUKLU KEŞKEK

 /resimler/2015-9/16/1340102503260.jpg

MALZEMELER

 -500 gr aşurelik buğday

 -2 adet GÜLEÇ PİLİÇ kalçalı tavuk budu

 -Tuz

 -Karabiber

 

 Üzeri için:

 -Kırmızı toz biber 

-Terayağı

 YAPILIŞI

 -Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın.

 -Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.

 -Buğdayları geniş bir tencereye alıp sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.

 -Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.

 -Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca tahta kaşıkla ezerek karıştırın.

 -Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.

 -Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek arada karıştırılarak pişirin.

 -Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.

 

 LİMONLU KEK

 /resimler/2015-9/16/1338380314012.jpg

MALZEMELER

 -3 yumurta

 -1 su bardağı şeker

 -1 su bardağı sıvıyağı

 -1 su bardağı süt

 -3 su bardağı un

 -Kabartma tozu

 -Vanilya

 -1 limon kabuğu rendesi

 -5-6 damla limon suyu

  YAPILIŞI

 -Yumurta ve şekerleri şekerler eriyene kadar çırpıyoruz.

 -Sıvıyağ ve sütü şekerli yumurtalı karışıma ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

 -En son üzerine un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra aromasını iyice bırakması için en son limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip önceden yağladığımız kek kalıbımıza koyuyoruz.

 -180 derece fırında önce alt sonra alt üst olarak 25-30 dakika pişiyoruz.

 

 SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın