Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline Sağlık
29 Ekim 2015 Perşembe

Yıllarca Karşıyaka´da oturmuş, Menemen´i yazlığa giderken yol üzerinde enfes mandıraları, çömlekleri olan bir yer dışında pek bilmiyordum ki, yavaş yavaş öğrenmem gereken bilmem görmem gereken yerler olduğunu düşünene kadar. Duydum ki harika börekler yapan bir usta varmış, birkaç tarifini benimle paylaşmak istemiş, nasıl sevindim anlatamam. Gider gitmez gel mutfağı gezdireyim dedi. Bu nasıl büyük bir inceliktir anlatamam. Un kokusu dışında bir koku olmaz mı hiç, o düzen, temizlik harikaydı doğrusu.  Bu hafta Abdurrahman Usta´dan Tavuk İncik tarifi var. Önümüzdeki hafta da bir başka tarifini paylaşacağım. Deneyen herkesin ellerine sağlık! Ümit Pastanesi´nden Abdurrahman Ustamıza da buradan teşekkürlerimizi sunalım.

 

TAVUK İNCİK

MALZEMELER

500 gr GÜLEÇ PİLİÇ piliç kök kanat

1 adet soğan

1 adet biber

2 adet domates

Kimyon

Kekik

Pulbiber

Tuz

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Sıvıyağımızı koyduğum tavamıza ilk öncelikle iri iri doğranmış soğanlarımızı koyuyoruz.

Rengi dönen soğanlarımızın üzerine tavuklarımı ilave ediyoruz.

Hafif kavurduktan sonra üzerine küçük küçük doğranmış biber ve rendelenmiş domatesimizi de ilave ediyoruz.

Ocaktan almaya yakın tüm baharat ve tuzunu da ilave edip servis ediyoruz.

Tarif de ekli değildi ancak dilerseniz 1 patates ve 1 havuç da ekleyip yemeğinizi çoğaltıp lezzetlendirebilirsiniz.

 

 

MANTAR KURABİYE

MALZEMELER

5 kaşık margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket muzlu toz puding
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Kakao

YAPILIŞI

Öncelikle yumurtayı kırıp içerisine 2 çeşit yağımızı ilave edelim.

Un ve kakao hariç geri kalan toz malzemelerimizi de harcımıza ilave edelim.

Ardından unu yavaş yavaş harcımıza ekleyelim çok katı değil, çok yumuşakta olmayan tam kulak memesi kıvamında olan harcımızı top top yuvarlayalım.

Bir çay tabağının içerisine 2 yemek kaşığı kakaomuzu ilave edelim ve küçük pet şişelerin kapağı ile en son tüm kurabiyelerimize dokunduralım.

180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın