Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline Sağlık
5 Kasım 2015 Perşembe

Geçen hafta  yazdığım gibi bu hafta da Abdurrahman Usta´nın bana verdiği tariflerin bir diğerini bugün sizinle paylaşacağım ama asıl Aşure ayında iken ve sonlarına yaklaşırken bir aşure tarifi vermeden olmaz diye düşündüm. Deneyen herkesin ellerine sağlık, şimdiden Allah kabul etsin.

 

TAVUK ELBASAN

MALZEMELER

750 gr. GÜLEÇ PİLİÇ kalça

1 kg yoğurt

2 adet yumurta

2 kaşık un

Tuz

YAPILIŞI

-Kalçalarımızı az suda haşlıyoruz.

-Haşlanan kalçaları fırın tepsimize dizip yoğurt, yumurta, un ve tuzdan oluşan marinemizle yoğuruyoruz. Dilerseniz üzerlerine kaşar peyniri de rendeleyip lezzeti arttıra bilirsiniz.

-Üzerleri kızarana kadar fırınladığımız elbasanlarımızı sıcak olarak servise sunuyoruz.

-Tarifte yazmıyor ancak patates, renkli biberler ve otlarla yemeğinizi hem görsel hem de lezzet anlamında çoğaltabilirsiniz.

  

 AŞURE TARİFİ

MALZEMELER

2 su barda­ğı aşurelik buğ­day

2,5 su barda­ğı toz şeker

1/2 su barda­ğı kuru fasulye

1/2 su barda­ğı nohut

1/2 su barda­ğı kuru üzüm

5-6 adet kuru kayısı

Portakal kabuğu rendesi

Süsleme için

Nar

Badem

Fındık

Kuş üzümü

Ceviz

Susam

Tarçın

YAPILIŞI


Bir gece önceden bu­ğdayı iyice yıkayıp bir taşım kaynatın.

Üstündeki köpü­ğünü alıp, kaynamış suyun içinde bir gece bekletin.

Nohutu ve kuru fasulyeyi de ayrı kaplarda su içinde bekletin.

Kayısı ve kuru üzümleri ayrı kaplar içinde ıslatıp bekletin.

Pişireceğiniz gün nohutu, kuru fasulyeyi ve bu­ğdayı ayrı kaplarda haşlayın.

Kayısı  ve üzümü de ayrı kaplarda bir taşım kaynatarak haşlayın.

Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.

Bu­ğday yumuşayınca nohutu ve kuru fasulyeyi ekleyip, hepsini pişireceğ­iniz büyüklükte bir tencereye alın.

8-10 bardak kaynamış suyu, yaklaşık 3-4 parmak üstünü geçecek kadar bu­ğdayın üstüne ekleyin ve kısık ateşte 30-45 dakika arası pişirin.

Yıkanmış ve haşlanmış kuru meyvelerin suyunu süzüp keserek aşurenin içine atın.

2,5 su barda­ğı toz şekeri karıştırarak iyice yedirin şeker tamamen eriyince ve aşurenin kıvamı koyulaşınca ateşten alın.

Aşureyi ılıyınca kaselere paylaştırın.

Servis etmeden önce aşurelerin üstüne önce tarçın ve ocakta kavurduğunuz susamı serpin, sonra fındık, tuzsuz badem, ceviz, dolmalık fıstık, temizlenen nar taneleri ve kuş üzümünü ekleyin.


SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın