Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline Sağlık
31 Aralık 2015 Perşembe

31 Aralık gününden herkese merhaba! Bir yılın daha sonuna geldiğimiz bu günde herkesin yeni yılı kutlu olsun sağlıklı, mutlu, huzurlu, sevdiklerinizle daima yanyana olduğunuz yıllar olsun... Ülkemizdeki savaşlar bitsin, düşmanlık, öfke dinsin, yerini sevgi kaplasın, çocuklar açlıktan, şiddetten ölmesin, sokakta yaşayan canlar soğuktan, trafik teröründen ölüme gitmesin, şiddete maruz kalmasınlar. O kadar çok dilenecek dilek var ki bu geceye dair hayatlarımızda herşey gönlümüzce olsun... Mutlu yıllar!

 

HİNDİ ROASTER

MALZEMELER

1 adet orta boy GÜLEÇ PİLİÇ hindi
6 diş sarımsak
3 adet soğan
2 adet limon
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet kesme şeker
Tuz ve tane karabiber
Zeytinyağı

İÇ PİLAV MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 tutam yenibahar
1 tutam çam fıstığı
1 tutam kuş üzümü
3 su bardağı kaynar su
5-6 dal dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Yağsız tencereye fıstıkları atıp kavurun, tencerenize tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Yağ eridiğinde pirinçleri ekleyip kavurun.

Pirinç kavrulduktan sonra baharatları ekleyip kavurun, suyunu verin ve çektiğinde dinlendirin.

Diğer yandan  orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

İçine 2 limon suyunu ilave edin salçayı, kekiği, şekeri, tuzu ve tane karabiberi ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Hazırladığınız sosu süzgüden geçirip, hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında bir gece bekletin.

Sosun arta kalanını saklayın ertesi gün fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin  kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin.

 

 

KÜTÜK PASTA

MALZEMELER

3 yumurta

3 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı su

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 tutam tuz

1 paket vanilya

 

KREMA

350 gr sütlü çikolata

1,5 küçük çay bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yumurta

1 yemek kaşığı kakao

2 paket vanilya

YAPILIŞI

Pandispanya  için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın, akların içine bir tutam tuz atıp kar gibi olana kadar çırpın ekeri ekleyip 2 dakika kadar daha çırpın su ve tereyağı bir kapta eritin ayrı bir kapta yumurta sarıları, su, tereyağ , un, nişasta ve vanilyayı çırpın.

Bu karışımı yavaş yavaş çırpılmış yumurta aklarına ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın ve  yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye eşit kalınlıkta yayın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, fırından çıkarıp     rulo şeklinde sarın.

 Çikolata, süt ve tereyağı bir kaba alıp ben mari usulü eritin dikkatli olun çikolatanız yanmasın kakao ve vanilya ekleyip karıştırın.

Karışımı iki ye bölün kalan karışımın içine başka bir kapta çırptığınız yumurtayı yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın sürekli karıştırarak 2 dk. daha ben mari usülü pişirin.

Kremalar ve pandispanya soğuyup dinlendikten sonra rulo halindeki pandispanyayı açıp içine yumurtalı kremayı sürün ve tekrar rulo şeklinde sarın.

Göz kararı pansipanyanın 1/3´lük kısmını kesin bu küçük parçanın bir ucunu verev şeklinde kesip büyük parçanın yan tarafına koyun dolaptan çıkardığınız kremayla her yanını kaplayın.

Sürdüğünüz kremanın tamamını çatalın tersiyle boydan boya çizin üzerine pudra şekeri serpip istediğiniz figürlerle süsleyin.

 

 

İpucu: Dilerseniz pandispanyanızın içerisini istediğiniz meyve veya marmet ile tatlandırabilirsiniz.

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın