Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline sağlık
13 Ağustos 2015 Perşembe

Ege Bölgesinin bize en büyük şanslarından birisi de şüphesiz ki kabaktır. Çeşit çeşit salatalarını, dolmalarını, mücverlerini, zeytinyağlı yahut kıymalı yemeklerini yapabileceğimiz yazın erken saatlerinde dolmalık olarak çiçeğini bulabileceğimiz kışın da kıymalı yemekleri ile bizi mest eden doğal lezzet. Kabakların çeşitleri ile karşınızdayız deneyenlerin ellerine sağlık afiyet olsun.

 

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

MALZEMELER

-24 kabak çiçeği

-1 su bardağı pirinç

-1 orta boy soğan

-1 orta boy domates

-Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

-Dereotu

-Taze nane

-1 çay kaşığı toz şeker

-1 tatlı kaşığı limon suyu

-Tuz

-Karabiber

 

YAPILIŞI

 

-Kabak çiçeklerinin orta kısımlarını zedelemeden çıkarın ve suya batırıp çıkararak yıkayın. Bir tel üzerine alarak suyunu süzdürün.

-Soğanı ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte soğanları kavurun.

-Pirinçleri yıkayın, süzün ve soğanlar pembeleştikten sonra tencereye ekleyin. Limon suyu, şeker, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Domatesi soyup rendeleyin ve tencereye ekleyin. Nane ve dereotunu incecik kıyın, tencereye ekleyip kısık ateşte birkaç kez karıştırarak pişirin.

-Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra her bir kabak çiçeğinin içine, çiçeğin boyuna göre 1-1.5 tatlı kaşığı kadar iç doldurun.

-Çiçeklerin ağız kısımlarını, yaprakları uygun şekilde üst üste getirerek kapatın.

-Tencerenin içerisine ısıya dayanıklı bir tabağı ters çevirip yerleştirin ve hazırladığınız dolmaları tencereye dik olarak dizin.

-Kalan zeytinyağını üzerine gezdirdikten sonra üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.

-Biraz soğuduktan sonra servis yapın.

 

KIYMALI MÜCVER

 

MALZEMELER

 

Hamuru için

-3 adet yumurta

-4 yemek kaşığı sıvı yağ

-5 yemek kaşığı un

-Yarım su bardağı süt

-Tuz ve karabiber

-1 paket kabartma tozu

 

Harcı için

-250 gr GÜLEÇ PİLİÇ kıyma

-3 yemek kaşığı sıvı yağ

-2 adet patates

-1 adet havuç

-4 adet taze soğan

-1 adet paprika biber

 

YAPILIŞI

 

-Taze soğanı ve kırmızı biberi ayıklayıp ince ince kıyıp patatesi, havucu, kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.

 -Tencerede sıvı yağı ekleyip içine kıyma ilave edip, suyunu çekene kadar kavurun. 

-Kıyma suyunu çekince, içine rendelenmiş patatesi, havucu, kabağı ve kıyılmış taze soğanı ve kırmızı biberi ekleyin ve kavurun. 

-Ocaktan almadan önce dilediğiniz bir baharat var ise onun ile harmanlayın. 

-Harcınız soğuduktan sonra bir kasede yumurta, un, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, tuz ve karabiberi karıştırın.

 -Soğumuş olan harcı içine ekleyip, hepsini karıştırın.

-Fırın kabını yağladıktan sonra 180 derece önce alt sonra üstünü pişirerek 25-30 dakika sıcak olarak servis ediniz.

 

 YOĞURTLU KABAK SALATASI

 

MALZEMELER

 

-3 adet kabak

-1 su bardağı süzme yoğurt

-Tuz

-2 diş sarımsak

-2 yemek kaşığı sıvıyağ

-1 avuç dereotu

-1 fincan ceviz

 

YAPILIŞI

 

-Kabakları soyup rendeliyoruz teflon tavada sıvıyağ ile beraber kabaklarımız suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak soteliyoruz.

-Kabaklarımız pişince, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

-Sarımsağı tuz ile havanda dövüp çırpıyoruz.

-Cevizleri çok küçük olacak şekilde havanda sarımsaklar ile beraber dövüyoruz.

-Dereotumuzu ince ince kıyıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu, kabaklarımızı, ince ince kıydığımız dereotumuzu dövdüğümüz cevizimi karıştırıyoruz.

-Dereotu ve ceviz ile süsleyerek soğuk olarak servis ediyoruz.

 SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın