Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline sağlık
3 Eylül 2015 Perşembe

ÇIĞIRTMA

MALZEMELER

1 kg patlıcan

5-6 adet iri domates

4-5 adet yeşil biber

3-4 diş sarımsak

Kızartmak için sıvı yağ

 

YAPILIŞI

-Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve verev verev olarak doğranır ki bütün olarak kalabilsin tuzlu suda bir müddet bekletilir ve kara suyu dökülür.

- Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır.

-Domatesler elma dilim şeklinde doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ve o yağ içerisinde konulur.

-Kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir.

-Yanında yoğurt ile servis edilir dilerseniz soğuk olarak da ertesi gün yiyebilirsiniz ve anneannem bunu zeytin yağı ile kızartıyor ancak yağ yandığı zaman çok acıyor siz yarı yarıya kullanırsanız kızartma yağını çok daha lezzetli olacaktır.

 

KIYMALI KOLAY BÖREK

MALZEMELER

4 adet yufka

4-5 adet patates

200 gram GÜLEÇ PİLİÇ kıyma

1 adet soğan

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

MALZEMELER

-Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleştirelim beraberinde kıymaları da ekleyerek soğan ve kıyma pişene dek kavuralım.
-Patatesleri rendeleyerek kavrulan kıymaya ilave edelim tavanın kapağını kapatarak biraz da buharıyla pişmesini sağlayalım.
-Patatesler de yumuşayıp kavrulduğunda tuzunu, baharatını ilave edelim iç harcı hazırlandıktan sonra  yufkayı ortadan ikiye keselim.
-Süt ve yumurtayı çırparak bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim iç harcından bir miktar alarak yufkanın üzerine koyalım.
-Yufkayı rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz bir şekilde isterseniz kol böreği gibi dolayarak yerleştirelim.
-Kalan yufka ve harç ile tüm tepsiyi doldurduktan sonra üzerine artan yumurtalı sütten sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.

 

 SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın