Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
TAVUK KALAMAR- FIRIN MAKARNA
20 Kasım 2015 Cuma

Çalışma hayatına geri dönünce tekrar tekrar hatırladıklarım evin temizliği için muhakkak bi yardımcı şart, gece 1 saat geç uyu tüm gün evde sıkılan kedine vakit ayır oyun oyna, gün içinde vakit bulup konuşamadığın aramaları saatler öncesinden cevapsız aramalara düşen sevdiklerini ara onlarla konuş ihmal etme, beslenmene bir şekilde dikkat et dışarda yemek olayını abartma ve kendine vakit ayır! Mantık bu şekilde ilerlerken ben de bunlara bir düzende tutup dikkat etmeye çalışıyorum evde daha pratik yemekler yapmaya çalışıyorum ki dışarda yemek yemek için bahanem ?Ayy o saatte yemek mi yenir?´ ?Zaten çok yorgunum yemek yapmak işkence.´ demek durumunda kalmayayım. O yüzden en pratik yemek tarifleri ile karşınızdayım. Deneyen herkesin ellerine sağlık.

 

TAVUK KALAMAR

MALZEMELER

-3-4 adet GÜLEÇ PİLİÇ tavuk gögüs

-3 su bardağı galeta unu

-2 su bardağı un

-Tuz

-Karabiber

-Sıvıyağı

YAPILIŞI

-Tavuk gögüslerimizi uzun uzun kesiyoruz.

-Galeta unu, un, tuz ve karabiberimizi karıştırıp harmanlıyoruz.

-Uzun uzun kestiğimiz tavuklarımızı sudan geçirip harcımızın içerisine tek tek koyup buluyoruz.

-Ardından kızartma yağında kızartıyoruz.

-Sıcak olarak servis ediyoruz.

İPUCU: Dilerseniz ıslatıp batırmak yerine 1 yumurta da kullanabilirsiniz ama yumurta kokusu  çok sevmeyen birisi olarak ben ıslatıp harç da harmanlamayı tercih ediyorum.

 

 FIRIN MAKARNA

MALZEMELER

 -1 paket fırın makarna

-3 su bardağı süt

 -3 çorba kaşığı un

 -Tuz

 -Tereyağı

-1 su bardağı kaşar peyniri

YAPILIŞI

-1 paket fırın makarnayı haşlarken bir diğer tarafta tereyağını eritip içerisine unumuzu  koyalım.

-Unumuzun rengi ve kokusu hafif değiştikten sonra içerisine soğuk sütü de ilave edip hızlı hızlı çırpıp içerisinde topaklar olmasını önleyelim.

-Haşlanan fırın makarnamızı süzdürdükten sonra beşamel sosumuzla harmanlayalım ve içerisine yarım su bardağı kaşarı da ilave edip borcama alalım.

-Elimizde kalan kaşarları da en üstüne dökelim ve 180 derecede alt üst olarak kaşarlar kızarana kadar pişirelim.

-Sıcak olarak servis yapınız, afiyet olsun!

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın