Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
HAYAT YOLCUSU
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
seline sağlık
25 Haziran 2015 Perşembe

EZOGELİN ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı bulgur

Yarım çay bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

2-3 yemek tereyağı

7 su bardağı su

Tuz

MEYANESİ İÇİN

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı su

YAPILIŞI

-Soğan ve sarımsağı  küçük küçük yemeklik doğrayın tereyağını tencereye alıp kızdırın soğan ve sarımsağı ekleyerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.

-Pembeleşen soğanlara mercimek, bulgur ve pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurun.

-Tuz ve 7 su bardağı su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.

-Daha büyük bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.

-Baharatları ekleyerek karıştırın ve 2 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek topak kalmaması için  karıştırmaya devam edin.

-Pişip yumuşayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın.

-1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre kavrulmuş yağ ve pul biber ile servis yapın.

 

 

DOMATESLİ PİLAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

Üzerine kaynamış su

3 orta boy domates (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 dolu çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI

-Pirinçlerin üzerine sıcak su koyarak 15-20 dakika bekletin.

-Domatesleri rendeleyin. Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında, domatesleri şeker ile bir taşım pişirin.

-Diğer bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını koyun ve eritin. Suyu süzülmüş ve tuzu ekleyin. Pirinçlerin ortası şeffaf olana kadar kavurun. Üstüne karabiber ve domates rendesini ekleyin. En son 1,5 bardak sıcak suyu da ilave edip karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

-Pirinçlerin göz göz olması gerekiyor. Altını kapatıp, üstüne havlu kağıt koyarak ağzı kapalı şekilde 5 dakika dinlendirin.

 

 

 

TAVUKLU SULTAN KEBABI

MALZEMELER

2 adet yufka

400g GÜLEÇ PİLİÇ  tavuk göğsü

400g GÜLEÇ PİLİÇ tavuk pirzola

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye

1 adet patlıcan

Pul biber

Kekik

Karabiber

Tuz

Beşamel sos için:

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

-Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.

-Tavukları kuşbaşı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.

-Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ekleyelim kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.

-Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

-Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.

-Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin, sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.

 

 

 

KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU

MALZEMELER

1 kase vişne

2 tane şeftali

1 kase çekirdeksiz üzüm

2 tane kırmızı erik

2 tane armut

10 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 tane çubuk tarçın

1 tane limon

YAPILIŞI

-Tencereye su alınarak kaynamaya bırakılır.

-Meyveler doğranır ve kaynayan suya tarçın ile birlikte eklenir.

-Bir taşım kaynatıldıktan sonra şekeri eklenir ve meyveler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kadar pişirilir.  

-Ocağın altı kapatıldıktan sonra limon kabuğu ile birlikte dilimlenerek içerisine eklenir.

-Soğuk olarak içerisinden tarçın çubuğu ve limon çıkarılarak servis edilir. Afiyet olsun…

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın