Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
25 Mart 2016 Cuma - 08:00

BİR HİLAL UĞRUNA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 101´inci Onur Yıldönümünde başta Çanakkale olmak üzere yurt genelinde ve ilçemizde gerçekleştirilen törenlerde şehitlerimiz anıldı.

BİR HİLAL UĞRUNA

BİR HİLAL UĞRUNA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 101´inci Onur Yıldönümünde başta Çanakkale olmak üzere yurt genelinde ve ilçemizde gerçekleştirilen törenlerde şehitlerimiz anıldı.

Şehitliğe çelenk bırakıldı

İlk tören; Yıldıztepe´deki Kubilay Anıtı çevresinde bulunan askeri şehitlikte başladı. Şehitlikteki törene; İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Protokolün yerlerine almasıyla şehitlik anıtına sırasıyla İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından çelenler sunuldu.

Saygı duruşu takiben Garnizon Komutanlığında görevli bir manga askerin saygı atışı ardından hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Çanakkale Şehitlerini yaşayarak seslendirdi

Sonrasında Topçu Üsteğmen Salih Can tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Topçu Onbaşı Salih Can´ın okuduğu şiirin ardından

Mehmet Akif Ersoy´un Çanakkale Şehitleri şiirini ezbere ve adeta yaşayarak seslendiren Menemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Elif Özkan büyük takdir topladı.

İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Topçu Albay Özgür Nuhut ve Belediye Başkanı Tahir Şahin şehitlik defterini imzaladı.  Sonrasında şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Şehit aileleri ile birlikte o anlarda duygulu anlar yaşandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü etkinliği için şehitlikteki resmi törenin ardından Menemen Kültür Merkezi´ne geçildi.  Menemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen tören; İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin, Menemen Şubesi Kuva-i Milliye Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Resmi ve Özel Kamu Kuruluşlarının Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrencinin salonda yerlerini almasıyla başladı.

?Dünya Tarihinde Bir Dönüm Noktası?

Menemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi´nde görevli öğretmenin programı arz etmesiyle birlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere okul müdürü Behçet Şimşek kürsüye gelerek: ?Bugün; Türk´ ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi´ nin 101. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü´nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Bu eşsiz destan, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır. Türk Ordusu´nun Çanakkale´ de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlarımız, askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü cihetiyle de dünya savaş tarihinde örneği bulunmayan müstesna bir olaydır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu var gücüyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun? diyerek sözlerini tamamladı.

?Dimdik Vazife Başındayız?

Garnizon Komutanlığında görevli Topçu Yzb. Ömer Ali Ordu ise?Çanakkale Savaşlarında Atatürk? konulu yapmış olduğu konuşmasında: ?Bugün, dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren, bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların, üç kıtayı Türk Yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün, yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt´te, Kosova´da, Niğbolu´da, Yemen´de; Galiçya, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak´ta; yurdumun dört bir yanında, dağ başında, bir köyde, kendini sözde medeni sanan ülkelerde şehit olanların günüdür. Bugün; ölümsüzlük şerbetini içenlerin Tanrı´ya kavuştukları gündür. Bugün, barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Şehitlerimiz, binlerce yıldan beri, Türk´ ün milli varlığını sürdürmek için, vatan için, millet için, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış için canlarını feda ettiler. Onlar; Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederken destanlaştılar.

Türk Vatanının kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Milletinin Bayrağının şanını canından aziz tutan şehitlerimiz, ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz bizlere ulaştırdınız. Evladını vatana adamış aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme! Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz cennet bahçesindedir. Kahraman Şehitlerimizin emaneti olan Bayrak ve Vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz Şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim! Manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız.

Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler, her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, dünyanın en temiz kalpli, en cesur ve en iyi askeri olan Mehmetçik, dirayetli Komutanlarının emir ve komutasında dün olduğu gibi bugün de aynı ruhla, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Cumhuriyeti ve onun mukaddes topraklarını sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa etmek için canını seve seve vermeye hazırdır. Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır, ruhlarınız şad olsun?diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi´nin hazırlamış olduğu bir destanın tanıklığı olan ?Çanakkale Ruhu?  adlı tiyatro oyununda, eşsiz slayt gösterileriyle 14 kız-14 erkek öğrenci ve 2 öğretmen ile yaşanmış insan hikayeleri canlandırıldı. Tiyatro gösterimindeki oyun akışı tüm cephelerin canlı örnekleriyle bezenerek gelecek kuşakların tarihe daha bilinçli sahip çıkması için hazırlandığı dikkatlerden kaçmadı. Çanakkale Zaferi´nin 101´inci yıl dönümünde gerçekleşen etkinliklerde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımız rahmet ile anıldı.

Program, okul öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Türküsü klip gösterimi ile son buldu.

 

Deniz GÜL

 

 
Menemen Belediyesporlu Güreşçiler Madalyaları Topladı?
 
Köylümüz Soruyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Yollarımız Yapılmalı
Yollarımız Yapılmalı
Kuran Kursu 1. Yaşını Kutladı
Kuran Kursu 1. Yaşını Kutladı
40 Yıl Öncesi Menemen Gençlik Fırtınası
40 Yıl Öncesi Menemen Gençlik Fırtınası
Umut fidanları
Umut fidanları
MENEMENLİ OTOBÜSÇÜLER EYLEME BAŞLADI
MENEMENLİ OTOBÜSÇÜLER EYLEME BAŞLADI
S Plaka İhalesi Açıldı
S Plaka İhalesi Açıldı
Altyapıyı Bekliyoruz
Altyapıyı Bekliyoruz
Kaymakam´ın Halk Günü
Kaymakam´ın Halk Günü
Törenle Uğurlandı
Törenle Uğurlandı
İzmirli kadınlar ?festivalde? buluşacak
İzmirli kadınlar ?festivalde? buluşacak
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın