Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
11 Mart 2016 Cuma - 08:00

MENEMENLİ OTOBÜSÇÜLER EYLEME BAŞLADI

İzmir´in Menemen İlçesi ile şehirlerarası otobüs termali arasında yolcu taşımacılığı yapan Menemenli otobüsçü esnafı, 67 yıllık hizmet verdikleri hattan çıkarılmalarının 6. gününde basın açıklaması ve oturma eylemi ile bu ka

MENEMENLİ OTOBÜSÇÜLER EYLEME BAŞLADI

MENEMENLİ OTOBÜSÇÜLER EYLEME BAŞLADI

İzmir´in Menemen İlçesi ile şehirlerarası otobüs termali arasında yolcu taşımacılığı yapan Menemenli otobüsçü esnafı, 67 yıllık hizmet verdikleri hattan çıkarılmalarının 6. gününde (geçtiğimiz salı günü)  basın açıklaması ve oturma eylemi ile bu karara tepkide bulundular.

Menemen ile şehirlerarası otobüs terminali arasında 67 yıldır hizmet sunan Menemenli otobüsçülerin Güzergah İzin Belgeleri, Menemenli bazı minibüsçülerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi´ne (UKOME) açtıkları dava nedeni ile iptal edildi. Açılan 6 davadan 4´ünü kazanmalarına rağmen hat mahrumiyetlerini yaşadıklarını iddia eden Menemenli otobüsçüler, UKOME kararıyla 6 gündür hizmet sunamamalarına tepkilerini basın açıklaması ve oturma eylemi ile ortaya koydular.

Araçlarıyla ilçe merkezinde şehir turu yapan Menemenli otobüsçüler, Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklamasından sonra oturma eylemine başladılar. Polis gözetiminde olaysız geçen eylemde, Menemenli otobüsçüler alkışlı protestoda bulundular.

4 mahkeme haklı, 2´si haksız buluyor..!

Menemenli otobüsçülerin ortak düşüncesini yansıtan S.S. 34 Nolu Menemen Yolcu Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Avukatı Cihan Türsen, Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı açıklamada;  ?İzmir 3. İdare Mahkemesi İzin belgelerimizi 2 dosyada hukuka uygun bulduğu halde, heyet değişti, Mahkeme Başkanı´nın olmadığı 2 kararda, İzin Belgelerimizin hukuka uygun olmadığı yönünde 2 karar verildi. Bunu anlamak ve anlamamızı istemek mümkün değil. 4 Mahkeme kararı bize haklısınız diyor, aynı Mahkemede 2 karar haksızsınız diyor. Şimdi o 2 karar ile yolcu taşımacılığımız durdurulmak isteniyor. İzmir Mahkemeleri ve Danıştay´da açtığımız davalarda, konuyu anlattık ve Yürütmenin Durdurulmasını istedik. Bunun aylar alacağı söyleniyor?dedi.

Adalet İstiyoruz..!

Menemenli otobüsçülerin Danıştay kararını saygıyla bekleyeceğini ancak bu sürecin ivedilikle atlatılması gerektiğini ifade eden Türsen açıklamalarına şöyle devam etti; ?Adalet istiyoruz. Danıştay´ın vereceği nihai karara saygılıyız. Ancak bu karar verilmeden taşımacılığımız durdurulursa, bu hem hukuksuz, adaletsiz hem de yüzlerce çalışanımız ve ailemiz çok zor duruma düşecek. Bankalar kredilerimize ve araçlarımız el koyacak, ekmeğimiz, aşımız elimizden alınacak.

Tüm İdarecilerimizin, Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Menemen Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, bu haksızlığa son verilmesi için konuya el koymalarını istiyoruz.

Olmaz böyle şey. Adalet ve Yargıdaki bu boşluğun bedelini Menemen Otobüsçüleri olarak ödeyemeyiz. Bizim konumumuzda on binlerce araç çalışıyor, davalar kazanıyoruz, bize sizin kazandığınızı saymayız diyorlar. İsyan etmemek elde değil. Biz hukuka, devlete, idarecilerimiz güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Seyirci kalamayız. Tek talebimiz, Mahkeme kararları arasındaki farklılık giderilinceye kadar çalışalım. Son karar neyse uyarız. Adalet sisteminin gecikmesi bizim günahımız mı? mahkemelerin farklı kararlar vermesi bizim suçumuz mu ??

Kurtoğlu; ?Danıştay Kararını Bekleyemeyiz?

Menemenli otobüsçülerin, uzun sürmesi beklenen Danıştay kararını bekleyecek maddi gücü olmadığını söyleyen Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ise açıklamasında;?Otobüsçüler Kooperatifine üye esnafımız 6 gündür çalışamıyor. Bu konuda mahkeme kararındaki belirsizlik halen devam ediyor. Danıştay´a yürütmeyi durdurma için müracaatımızı yaptık. Ama bu dava sonuçlanıncaya kadar haklı gerekçelerimizle esnafımızın çalışmasını arzu ediyoruz. Çünkü, çalışmalarında hiçbir engel olmadığı kanaatini taşıyorum ve yüce mahkemeden gelecek karara da saygı duyacaklarına eminim. İlgililerden destek bekliyorum?dedi.

Haber: S. Derya BOSUT

 
Halkın Gündemi Farklı
 
REFLEKTÖR CAN KURTARIR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
S Plaka İhalesi Açıldı
S Plaka İhalesi Açıldı
Altyapıyı Bekliyoruz
Altyapıyı Bekliyoruz
Kaymakam´ın Halk Günü
Kaymakam´ın Halk Günü
Törenle Uğurlandı
Törenle Uğurlandı
İzmirli kadınlar ?festivalde? buluşacak
İzmirli kadınlar ?festivalde? buluşacak
ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI
ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPI
Çamlı Ailesinin Acı Günü
Çamlı Ailesinin Acı Günü
Kasımpaşa´ya Sinyalizasyon Müjdesi
Kasımpaşa´ya Sinyalizasyon Müjdesi
THK 91 YAŞINDA
THK 91 YAŞINDA
YAĞMUR ALTINDA CÜRUF EYLEMİ
YAĞMUR ALTINDA CÜRUF EYLEMİ
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın