Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Eylül 2016 Cuma - 08:00

?Gazi, destan yazan kahramanların adıdır?

Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal rütbesiyle Gazi unvanının verildiği gün olan 19 Eylül, her yıl Gaziler Günü olarak ilçemizde ve tüm Türkiye´de kutlanmakta.

?Gazi, destan yazan kahramanların adıdır?

 

?Gazi, destan yazan kahramanların adıdır?

Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal rütbesiyle Gazi unvanının verildiği gün olan 19 Eylül, her yıl Gaziler Günü olarak ilçemizde ve tüm Türkiye´de kutlanmakta.

Gaziler günü kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleşti. Tören çelenk sunuş ile başladı.

Menemen Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Menemen Şubesi tarafından Atatürk Anıtına sunulan çelenk sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Aynı zamanda 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı´nın başlangıç günü olduğu için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de çelenk sundu.

Toprağı vatan, insanı ulus yapan yüce değer

Sonrasında günün anlam ve önemini anlatmak için kürsüye Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi Başkanı emekli eğitimci Murat Gürçayır gelerek, ?Türkiye cumhuriyetinin gazilerine verdiği değerin ifadesi olarak bu kahramanları anma gününde; özellikle, bizlerin bu kutsal vatan toprakları üzerinde ve şanlı bayrağımızın gölgesinde Türkiye Cumhuriyetinin saygın fertleri olarak hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamıza vesile olmamız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, ahirete intikal etmiş gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, vatanımız üzerinde her zaman var olan mukaddes ruhları önünde saygı ile eğilirken, hayatta bulunan gazilerimize sağlık ve mutlulukla dolu yaşam dileklerimi sunuyorum. Tarihimizde şehitlik ve gaziliğin onuru vardır. Türkiye Cumhuriyetinin her satırı binlerce şehidin kanı ile yazılmış, kahraman gazilerin kılıcının kabzesi ile mühürlenmiştir.  Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Yukarıda anılan hususların ışığı altında, dünden olduğundan daha fazla yoğunlaşan terör tehdidi altında olan ülkemiz, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için yapılan sınır ötesi harekatta, verdiğimiz şehitler hepimizi derinden yaralamaktadır.  Terör konusunda devletimiz ve ulusumuz sağduyulu ve duyarlı olduğuna, terörist ve terör işbirlikçilerine asla müsamaha edilmeyeceğine, teröre her alanda karşı çıkılacağına inanıyorum. Bu vesile ile şehit ve gazi dernekleri adına terörü lanetliyorum. Şehitlerimize tanrıdan rahmet dilerken, ailelerine baş sağlığı ve aynı zamanda metanet diliyorum? diye ifade etti ve emekli bir eğitimci olarak 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının hayırlı olmasını diledi.

İlk ziyaret Kaymakam Yiğit´e

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunan Menemenli Muharip Gazilerin ilk durağı Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit oldu. Gazilerin, ülkemiz için önemine değinerek gazilere ne kadar teşekkür edilse ve minnet duyulsa az olacağını belirtti. ?Minnet ve şükranlarımızın ifadesi olması anlamında bir gaziler günümüz var. Ben gösterdiğiniz yararlılıklardan, kahramanlıklardan, üstün gayretlerinizden dolayı tek tek hepinize çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepinizin gaziler gününü kutluyorum? dedi

İkinci ziyaret Başkan Şahin´e

Başkan Tahir Şahin ve birim müdürleri tarafından kapıda karşılanan Menemenli Gazileri temsil eden Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Murat Gürçayır, göreve ilk seçildiği 1999 yılından bugüne Menemenli gazilerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkür ederek; ?Sayın Başkanımız, çok Belediyede görmediğimiz şekilde bize maddi ve manevi yardımlarda bulunuyor. Hiçbir isteğimizi şimdiye kadar geri çevirmedi, bu yönden kendisine her zaman müteşekkiriz. Çok teşekkür ediyoruz. İyi ki; Tahir Başkanımız var. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için, şanlı bayrağımızın gönderde sonsuza kadar dalgalanması için yine şehit olmaya, gazi olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza dek yaşatacağız? dedi.

 ?Eğer onlar olmasaydı, bugün burada olmazdık?

Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde Belediye Başkanlığı görevini yapabildiğinin bilinci içerisinde olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; ?Şehitlerimizin ve gazilerimizin önüne bir kez daha saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Şehitlerimize Allah´tan bir kez daha rahmet diliyoruz. Eğer onlar olmasaydı bugün burada hiçbirimiz olmazdık. Bu vatanın vatan olmasında çok büyük emek ve katkılarınız var? diye konuştu ve günün anısına makamında gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son durak şehitlik ve garnizon

Sonrasında gaziler Kubilay Anıtı´nın içinde bulunan şehitliği de bir ziyarette bulunarak burada ebediyete intikal etmiş şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek ruhlarına dua okudular. Buradaki anı defterine Murat Gürçayır tarafından günün anlam ve önemini açıklayan bir yazı yazıldı. Ayrıca Kubilay Olayı belgeseli izletildi.

Son olarak Garnizon Komutanlığı´na geçildi. Burada Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Murat Tosun ve yüksek rütbeli subaylarca karşılandı. Öncelikle gazinoda soğuk veya sıcak içecek ikramı ile gaziler ağırlandı. Komutan Tosun, tek tek gazilerle sohbet etti ve ?İyi varsınız. Sizlere ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır? ifadesini kullandı. Ayrıca gaziler öğle yemeğinde askerlerle bir araya gelerek sohbet etme imkanı da buldu.  

Komutanlık makamı kapısında çekilen hatıra fotoğrafıyla ziyaret son buldu.

Haber: S. Derya BOSUT

 

Foto5: 1988 yılında ilçemizden Selçuk Gökmen´in Şırnak-Cudi Dağında şehit düştüğü çatışmada terör gazisi olan Erdoğan Çaylak, Kıbrıs Gazisi amcası Mehmet Çaylak´la görülüyor. 

 
?Onur Duydum?
 
MENEMEN LİSESİNDE GEÇMİŞİN İZLERİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
?Onur Duydum?
?Onur Duydum?
HALK OYUNLARI SEÇMELİ DERS OLSUN...
HALK OYUNLARI SEÇMELİ DERS OLSUN...
Kurtuluşun 94. Yılını Kutladık
Kurtuluşun 94. Yılını Kutladık
İKİ VEDA
İKİ VEDA
Bu zaferi kazandıranlara minnettarız
Bu zaferi kazandıranlara minnettarız
Menemen´de Kurban Kesim Yerleri
Menemen´de Kurban Kesim Yerleri
Menemen´den Manisa istikametine giden trenler
Menemen´den Manisa istikametine giden trenler
Usumu Ailesi´nin Mutlu Günü
Usumu Ailesi´nin Mutlu Günü
MENEMEN´İN  TARİH KÖŞESİ...
MENEMEN´İN TARİH KÖŞESİ...
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın