Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
26 Şubat 2016 Cuma - 08:00

?Gerçek Sorumlu Siyasal İktidardır?

Atatürk Düşünce Derneği(ADD) Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, terör olayları nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, ?Türkiye´ye yönelik açık ve sinsi saldırılar yıllardır sürerken önce 17 Şubat akşamında Ankara´nın kalbi

?Gerçek Sorumlu Siyasal İktidardır?

?Gerçek Sorumlu Siyasal İktidardır?

Atatürk Düşünce Derneği(ADD) Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, terör olayları nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, ?Türkiye´ye yönelik açık ve sinsi saldırılar yıllardır sürerken önce 17 Şubat akşamında Ankara´nın kalbine yönelik ağır bir saldırı yapıldı, ardından da Diyarbakır´da askerimize yönelik hain bir saldırı gerçekleştirildi.

Ankara´da Meclis, Genelkurmay, Kuvvet Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı gibi stratejik öneme sahip kamu binalarının ortasındaki bu büyük sabotaj, akla ister istemez güçlü terör örgütleri yanında büyük ve karanlık istihbarat örgütlerini de getiriyor.

Türkiye son 13 yılında hem iç güvenlikte, hem de dış politikada o kadar büyük hatalar yaptı ki, bu patlamanın sorumlusu olarak yeryüzündeki bütün istihbarat ve terör örgütleri gösterilebilir. Ancak hemen belirtelim ki bu patlamanın gerçek sorumlusu Türkiye´yi bu derece tehlikelere açık politikalara mahkum eden siyasal iktidardır. Bombanın patlamasını planlayan ve patlatan ele sadece fitili ateşlemek kalmıştır.

Bombanın patladığı saatlerde Türkiye, özellikle Suriye konusunda tam bir çıkmaza girmiş ve tarihinde olmadık ölçüde yalnızlaşmıştır. Esasen ülkemiz, basiretsiz politikacılar eliyle Atatürk´ün ilke ve devrimlerinden hızla uzaklaştırılarak bu sorunların merkezine düşürülmüştür;

Bu patlamayı yaratan dış etkenleri analiz edecek dış politika uzmanları emekli edilmiş, bıktırılmış, kızak görevlere verilmiş, İstihbarat örgütü uzman olmayan ellere geçtiği gibi cemaat çatışmasına kurban edilmiş, polis teşkilatı nerede ise cemaate teslim edilmiş, temizlik adı altında darmaduman edilmiş, Jandarma teşkilatı siyasal iradeye teslim edilmiş, TSK, ?kumpas´ davaları ile en yetenekli uzmanlarını yitirmiş, çok önemli bir kısmı da Güneydoğu bölgemizde şehir savaşında çarpışmakla meşguldür. İran sınırımızdan Akdeniz´e kadar uzanan sınırımız delik deşik olmuştur.

Çevremizde dost olabileceğimiz tüm ülkelerle düşman haline getirildiğimiz için nerede ise tüm komşularımızın adı Türkiye´nin kalbine yapılan bu saldırı ile ilgili olarak geçmekte, TV kanallarında suçlanmakta, ancak gerçek sorumluları konuşmaya neredeyse kimsenin cesareti yetmemektedir.

Bu maceracı ve komşulara düşmanlık politikaları sürdükçe bu oyunları sahneleyenlerin yeni oyunlarını görmeye devam edeceğiz.

Artık Türkiye Cumhuriyetinin varlık-yokluk savaşı gündemdedir. Türkiye gerçek düşmanlarını görüp önlemlerini ona göre almalı, bu günleri hazırlayan maceracıları başından atmalı, yeniden komşularıyla dostluk kurup hem dış, hem de iç güvenliği ile bölgenin istikrar unsuru olmalıdır.

Ayrıca her demokratik(!) ülkede olduğu gibi, başta Hükümet olmak üzere, MİT müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürü gibi tüm sorumlular ya istifa etmeli, ya da görevlerinden alınmalıdır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak teröre, arkasındaki emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı mücadelemiz daha büyük bir kararlılıkla sürecektir. Şehitlerimizin aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun? dedi.

Haber: Deniz GÜL 

 
Egekent2´ye AB Makyajı
 
VALİ TOPRAK MENEMEN´DE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Egekent2´ye AB Makyajı
Egekent2´ye AB Makyajı
TARIM TOPRAĞINI  KORUMALIYIZ!
TARIM TOPRAĞINI KORUMALIYIZ!
Hep Söz Aldım Ama?     Alt Geçidi İZBAN´a  BAĞLATAMADIM
Hep Söz Aldım Ama? Alt Geçidi İZBAN´a BAĞLATAMADIM
Jandarma Eğitim Verdi
Jandarma Eğitim Verdi
Çanakkale Ruhunu Yaşattılar
Çanakkale Ruhunu Yaşattılar
OÇEM´de Çikolata Tadında Bir Gün
OÇEM´de Çikolata Tadında Bir Gün
KIZILAY FOÇA´DA YENİ BAŞKAN MUHARREM YEŞİLKAYA
KIZILAY FOÇA´DA YENİ BAŞKAN MUHARREM YEŞİLKAYA
KOSGEB BELGE TÖRENİ
KOSGEB BELGE TÖRENİ
TIBBİ ATIK YARGIYA TAŞINDI
TIBBİ ATIK YARGIYA TAŞINDI
KAPALI ALANDA  Sigaraya Sıkı Denetim
KAPALI ALANDA Sigaraya Sıkı Denetim
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın