Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
19 Şubat 2016 Cuma - 08:00

KOSGEB BELGE TÖRENİ

Menemen Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, uygulama girişimcilik eğitimine katılan 75 kursiyer belgelerine kavuştu. Bugüne kadar açılan 18 kursu başarıyla tamamlayan 400 kadar kursiyerden 180´inin kendi işyerini açtıklarına dikkat ç

KOSGEB BELGE TÖRENİ

KOSGEB BELGE TÖRENİ

Menemen Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, uygulama girişimcilik eğitimine katılan 75 kursiyer belgelerine kavuştu. Bugüne kadar açılan 18 kursu başarıyla tamamlayan 400 kadar kursiyerden 180´inin kendi işyerini açtıklarına dikkat çekildi.

Menemen Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İşkur Noktası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen iş yeri açma eğitimine 16.11.2015 - 26.11.2015 tarihleri arasında devam eden kursiyerler için Menemen Belediye Tepe Sosyal Tesisleri´nde sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Sertifika dağıtım törenine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmetler Müdürü Dr. Özgür Armaner, Belediye Meclis Üyeleri, Eğitim Uzmanları, İşkur Hizmet Noktası Personeli ve kursiyerler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı´ mızın okunmasının ardından ilk sözü kursiyerler adına Kursiyer Melek Balseven aldı.

Un Var Şeker Var

Şimdi Sıra Helva Yapmada

Balseven sözlerini; ?Bugün burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu paylaşmak istiyorum. Küresel dünya, değişen maddi koşullar sonucu ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde. Bu da artık eski düşüncelerle kurulmuş işletmelerin ayakta kalmasının ne kadar güç olduğunu özetliyor. Bu kadar zorlaşan piyasa koşullarında işletmelerin ayakta durması gerçekten güç, iyi bir işletmenizin olması, bu konuda kendinizi yetenekli hissetmeniz, çok sağlam bir girişimci ruha sahip olmanız aslında burada pekte yeterli olmuyor, çünkü bir desteğe ihtiyaç var. Kısaca KOSGEB diye bahsettiğimiz girişimcilik programı tam da burada devreye giriyor ancak bu da yetmiyor. Sayın Belediye Başkanımızın yaptığı gibi bu devlet kurumlarını, girişimci ruhları bir araya getirmek gerekiyor. Oluşan sinerji sonucunda bir miktar öz sermaye ve girişimci ruhunuz varsa değişen piyasa koşullarına göre yine de eğitim almamız gerekiyorsa ve devlet destekleriyle de başarılı ve sürdürülebilir bir noktaya getirmemiz gerekiyorsa bu programların önemini daha iyi anlamış oluyoruz. Benim tüm temennim bu eğitimleri almış olan arkadaşlarımızın başarılı olması. Bu programda emeği geçen öncelikle bizlere bu imkanı sağlayan KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürümüz Özgür Bey´e, Belediye Başkanımız Tahir Şahin´ e ve ekibimize, aynı şekilde değerli hocamız Nilgün Çalık Hanımefendinin tüm bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlarıma da diyorum ki un var şeker var yağ var haydi şimdi helva yapma zamanı? diyerek tamamladı.

?İş planında hata yapmaktan korkmayınız?

Daha sonra KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaner´i yapmış olduğu açıklamasında; ?İdari başkanlığımız, başarılı işletmeler kurulmasını temin etmek, sizler gibi girişimci adaylarımıza şevk vermek amacıyla çalışıyor. Ancak bu çalışmaları tek başına yapması çokta mümkün değil iş birliği yapması gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları bir arada olmamız gerekiyor. Bu anlamda bize en büyük fırsat belediyemiz sayesinde verilmiş oldu. Bizler belediyemizin sağladığı alt yapısını onaylayan bir kurum olarak sadece bugün buradayız, ikinci aşamada ise şu anda sertifikalarınızı alıyorsunuz. İşletmelerinizin kurulma aşamasında biz devreye gireceğiz. Bu imkanları bizlere verdiği için belediyemize, girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmak amacıyla KOSGEB kurumuna ve de eğitmenimize teşekkür ediyorum.? Sertifikalarını almaya hak kazanan girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz 30 ay geri ödemeli kredi imkanı sağlanacağını da açıklayan Armaneri; ?Artık bundan sonra işletmelerinizi açmanızı ve KOSGEB´e başvuru yapmanızı bekliyoruz. Sizleri KOSGEB veri tabanına kaydedip bir kurul toplantısı vasıtasıyla sizleri desteklemek arzusundayız. Kurullarımıza gelirken, iş planı hazırlarken hiçbir şekilde korku yaşamayınız. İş planında hata yapmaktan korkmayınız. Bizler kamu görevlileri olarak zaten görevimiz, sizlerin yapabileceği hataları düzeltmek ve sizleri doğru yola teşvik etmek?  şeklindeki sözlerini tamamlayarak konuşmasını Başkan Şahin´ e devretti.

?400 kursiyerden 180´i kendi işyerini açtı?

2011 yılından bugüne KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, sosyal belediyecilik anlayışları gereği bugüne kadar ücretsiz  olarak 18 ayrı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı düzenlendiğini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; yol, su, ulaşım gibi hizmetleri sunarken sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini ifade ederek; sosyal belediyeciliğin içerisinde ne kadar sosyalleşme varsa hepsi olmalı. Bunlardan bir tanesi de KOSGEB ile yapılan bu güzel birliktelikten başka bir şey değildir. 2011´den bu tarafa KOSGEB ile birlikte 18 kurs düzenledik. 400´e yakın girişimci arkadaşımız sertifikalarını aldı. 180´den fazla arkadaşımız da kendi işini kurdu. 180 kişi yanında en az 1-2 insanımızı istihdam etti. Alın size 500 kişi.  500 aile aslında 3 ile çarpsanız 1500 kişi yapacaktır. Önemli bir iş yapıyoruz hep birlikte. Emeğimizin boşa gitmediğini görmek beni mutlu ediyor. Böyle güzel şeyler olduktan sonra bu ülkenin kalkınmaması, bireylerin kalkınmaması için hiçbir sebep yok. Ulaşım dediğimiz hadise içtiğimiz su kadar önemlidir. 1 saat içerisinde Çeşme, Ayvalık, Kuşadası ya da Ödemiş´e gidilebiliyor. Günübirlik turizm yapılabiliyor. Mutfak, toprak zengini bir ilçe olduğumuz için ucuz. Ev ve dükkan kiraları ucuz. Herkes Menemen´i tercih etmeye başladı. Menemen ilçemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor? dedi.

?İyi ki varsın KOSGEB?

Konuşmaların ardından ise belge dağıtım töreni gerçekleştirildi. Eğitime katılan 75 kursiyere sertifikalarını Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri  ve Belediye Meclis Üyeleri takdim etti. Kursiyerler ?İyi ki varsın KOSGEB? diyerek mutluklarını ortaya koyarken çekilen hatıra fotoğraflarıyla da bu anı ölümsüzleştirdiler.

 

Deniz GÜL

 

 

 

 

 
TIBBİ ATIK YARGIYA TAŞINDI
 
KIZILAY FOÇA´DA YENİ BAŞKAN MUHARREM YEŞİLKAYA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
TIBBİ ATIK YARGIYA TAŞINDI
TIBBİ ATIK YARGIYA TAŞINDI
KAPALI ALANDA  Sigaraya Sıkı Denetim
KAPALI ALANDA Sigaraya Sıkı Denetim
SON TARİH  25 Mayıs 2016
SON TARİH 25 Mayıs 2016
Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor
Menemen´in kalbi Mermerli´de atıyor
En kısa zaman,  NE ZAMAN?
En kısa zaman, NE ZAMAN?
İlk Cemre YARIN düşüyor
İlk Cemre YARIN düşüyor
GUİNNES´E ADAYLAR
GUİNNES´E ADAYLAR
?Sosyal Proje´de buluştular
?Sosyal Proje´de buluştular
Kararlar Oybirliğiyle
Kararlar Oybirliğiyle
Şehitlerimiz için?
Şehitlerimiz için?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın