Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
2 Eylül 2015 Çarşamba - 08:00

HALKA SEÇİMİ SORDUK?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 1 Kasım olarak ilan edilen Erken Seçim sürecinde yaşananları Menemen sokaklarındaki vatandaşlara sorduk.

HALKA SEÇİMİ SORDUK?

Esat Karadağ- Emekli (56) : Erken seçime karşıyım ben. Neden diye soracak olursanız olan hep fakire oluyor. Bütün sıkıntı fakir fukaradan çıkıyor. Hükümet milyonlarca lira harcayacak. Ve o çalışandan, emeklisinden, çiftçisinden çıkacak. Geri kalana bir şey olmayacak.

Halil İbrahim Açık- Seyyar Satıcı (63) : Valla devlet hazinesine güveniyorsa erken seçime gidilsin. Yine halktan çıkacak ya o para. Mecbur kalacak onu yapmaya. Çünkü paramparça oldular, kimse kimsenin şartını kabul etmiyor. En güzeli halk versin seçimini, ne olursa olsun. Halkın dediği olur. Kimisi kımıldamam diyor, kimi muhalefette kalacağım diyor. Bence erken seçim olsun.

Oktay Sunay ?Emekli  (60) : Cumhurbaşkanının zorla millete dayatması bu bence. Hatta ikinci partiye bile görev vermedi, istediği gibi oynuyor sayın Cumhurbaşkanı yargıyla, orduyla, insanlarla. Erken seçim olacak muhakkak. Karar alındı çünkü. Ama sonuçlarda pek bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. 1 veya 2 puan en fazla değişir. MHP düşmüş olabilir, HDP de düşmüş olabilir, AK Parti yerinde kalır. CHP de yükseliş olur bana göre..

Ahmet Aşıkoğlu ?SSK Emeklisi (65 ): Bana göre bu baskın bir seçim. İktidar umduğunu bulamayacak. Yine koalisyon kurulacak. Hükümetin yapmış olduğu icraatlar belli. Kimse doğru düzgün memnun değil. Çıkarları için kimseyi düşündükleri yok, hele emeklileri hiç düşünmüyorlar. O yüzden bu baskın bir seçim , halkın iradesine bırakılmıyor. Burada tek başına bir iktidar var, hala da bu iktidarı sürdürmek istiyorlar. Eski Osmanlı imparatorluğunun bir dönüşümü olan icraatlarını uygulamak istiyorlar.

Meryem Caymaz- Esnaf (42) : Pek partilerle alakam yok ama her şey belli aynı şeyler devam edecek. Değişen pek bir şey olmayacak.

Gaye Demir ? Mağaza Sorumlusu (30) : Şu an insanlar zorlanıyor ama aynı sonucu alacağımızı düşünüyorum.  Bu seçimde pek bir şey değişmeyecek.  Yine belki oylarımızı kullanacaklar. Seçim yerlerinde yine oyunlar olacak ve yine aynı sonuçlara ulaşacağız.

Ömer Demir- Emekli (65) : Erken seçim bana göre bir dayatmadır. Farklı bir sonucun çıkacağını zannetmiyorum. Buna yakın rakamlar olabilir..1 puan kimseye bir şey kazandırmayacak. Sonuçta yine koalisyona kalacaksak, nasıl olacak onu ben de merak ediyorum. Sonucu bence değiştirmeyecek.

Melike Ürer Çabuk- Serbest Meslek (33):   Bu seçim millete bir şekilde dayatma oldu. Çünkü biz kararımızı verip oyumuzu vermiştik. Fakat bütün parti başkanlarının koalisyon kuramaması neticesinde halka tekrar bir dayatma ile seçim yapılıyor.  Bana göre bu seçim sonucu değiştirecek. Çünkü halk gördü,  biz evet böyle bir karar vermiştik. Ama bu verdiğimiz karar doğrultusunda bir hükümet kurulamadı. O zaman radikallerin çökmesi lazım ki güçlü partiler, ana partiler tek başlarına bireysel olarak ya da iki parti olarak koalisyon kurabilsinler.

Derya Taşcan ? Kuaför (30) : Erken seçimde baskı olacağını düşünüyorum.  Çünkü tek başına iktidar olma düşüncesi var. İnşallah da hayırlısı olur bu seçim ama sonuç yine aynı olur değişmez.

Gizem Oğur- Ev Hanımı (31) : Erken seçimde milletimiz için tekrar AK Parti iktidara gelmezse çok iyi olur. Baskı olacağını düşünüyorum halk için; çünkü ortam çok karışık. Fakat bence tek başına bu sefer iktidar olamayacak. Sonucu değiştirir.

Haber : Zeynep Kavaklı

 
93 yıl sonra bugün yine?
 
Sardalya İle Sezon Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Şanlı Tarihimizi Kutladık  ?BU ZAFER HEPİMİZİN?
Şanlı Tarihimizi Kutladık ?BU ZAFER HEPİMİZİN?
Adliye´de Hizmet Ödülü
Adliye´de Hizmet Ödülü
Foça´da Mesaj Savaşları
Foça´da Mesaj Savaşları
ALT GEÇİT İYİ OLDU AMA...
ALT GEÇİT İYİ OLDU AMA...
Mevsimlik Tarım İşçilerine İyileştirme
Mevsimlik Tarım İşçilerine İyileştirme
İZMİR´İN KALBİ MENEMEN´DE ATACAK
İZMİR´İN KALBİ MENEMEN´DE ATACAK
Uyan Türkiye
Uyan Türkiye
?Vatan size minnettar?
?Vatan size minnettar?
?Kirli oyun´ bozulacak
?Kirli oyun´ bozulacak
93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek?
93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın