Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
23 Haziran 2015 Salı - 10:03

Nefes varsa umut da vardır

İzmir`de, ALS hastası yakınları, Nefes varsa umut da vardır sloganıyla hastalığa dikkat çekmeye çalışıyor.

Nefes varsa umut da vardır

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, farkındalık oluşturmak amacıyla ALS hastası Vedat Ertürk`ü Bornova Pınarbaşı`ndaki evinde ziyaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü`nün ALS`yi yaşamı tehdit eden bir hastalık olarak tanımladığını ifade eden İzzettinoğlu, bu hastalığa karşı projeler üreterek, hastalara destek vermeyi hedeflediklerini söyledi.

ALS hastalarına daha iyi hizmet vermek için Palyatif İzmir Koordinasyon Merkezi`ni kurduklarını belirten İzzettinoğlu, hasta yakınlarına da 13 moddan oluşan ve içinde ilk yardım, yara bakımı, iletişim ve psikoloji gibi konuların bulunduğu kurslar düzenlediklerine vurgu yaptı.

ALS hastası Vedat Ertürk`ün eşi Armağan Ertürk de hastalıkla mücadelede önemli adımların atıldığını, hastalığa çare bulunacağının umudunu nefes varsa umut da vardır sloganıyla yaşattıklarını söyledi.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle 2009 yılından bu yana yatağa tam bağımlı hale geldiğini, tedavinin yapıldığı ilk günden bu yana hastanın bakımı ve ilk yardım konusunda kendisinin de iyi bir eğitim aldığını anlatan Ertürk, hasta ve yakınları için çok zor bir süreç yaşandığını belirtti.

Ertürk, ALS hastalarının da sokağa çıkmaya, hava almaya başta psikolojik, birçok gerekçeyle ihtiyacı bulunduğunu belirterek, Hastalara şans verilip ayda ya da iki ayda bir, temiz havaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu yapılırsa her şey çok daha güzel olacak diye inanıyorum dedi.

Hastalık nedeniyle 7 yıldır yatağa bağlı olan eşimi bugüne kadar iki kez evden çıkarabildim diyen Armağan Ertürk, şöyle devam etti

Sadece lif denilen özel bir sistem aracılığıyla yerinden kaydırabiliyoruz. Kocamı dört duvar arasından insan içine çıkarabildiğim, doğayı, eşi dostu görme imkanı oluşturduğumuz için çok mutlu oldum ama eve dönerken o dört duvar arasından tekrar ne zaman çıkarabileceğim diye karamsarlığa kapılıyorum. Devletimiz çok büyük, inanıyorum ki bunlara da çare bulacak. Hastaların dışarıya çıkarılabilmesi için ambulanslar var. Düşündüğümüz sağlık ambulansları gibi değil, hastanın çevreyi görebileceği bir sedye sistemi var. Hastanın bir yere naklini aynı zamanda sokağa çıkmasını da sağlıyor. Şu an için bir hayal, ama gerçekleşeceğine inanıyorum. Onlar da dışarıyı, güneşi, böceği ve insanı görsün.

Ertürk, geçen yıl Bir Kova Buz etkinliğiyle ALS hastalığında oluşturulmak istenen farkındalığın devam etmesi gerektiğini, özellikle hastalar ve mücadele eden ailelerinin yanında yer alınarak kampanyanın devam etmesini istediklerini belirtti.

 
Zeytinyağı 20 lirayı geçti
 
Menemen'de Halk Oyunlarının Geçmişi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emel GÜLER 16 Aralık 2020 Çarşamba 21:54

Iyi akşamlar Mehmet bey azı dişlerimde hassasiyet ve sızlama olduğundan dolayi kliniginize yaklasik 1 ay kadar önce başvurdum.Ilk olarak röntgen çekildi ve muayeneye geçtim.Doktor bana sorular sordu ben de 04.08.2020 de covid_19 geçirdiğimi sonrasında negatif olduğumu söyledim.Doktor tedavimin yapılamayacağını pandemiden dolayi hastaneye başvurmam gerektiğini soyledi hakli olarak recete de yazıp bizi gönderdi yani pandemiden dolayı kligibizde

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
   Bağışlanan Organ Filizlenen Candır
Bağışlanan Organ Filizlenen Candır
Menemen'de ‘10. Avrupa Aşı Haftası'
Menemen'de ‘10. Avrupa Aşı Haftası'
Yürüyüş prostat kanseri tedavisine iyi geliyor
Yürüyüş prostat kanseri tedavisine iyi geliyor
`Sabah güneşini hisset depresyondan korun`
`Sabah güneşini hisset depresyondan korun`
Organ Bağışına Gençlerden Yoğun İlgi
Organ Bağışına Gençlerden Yoğun İlgi
Oğlunun fotoğraflarıyla  otizme dikkat çekecek
Oğlunun fotoğraflarıyla otizme dikkat çekecek
Menemen Devlet Hastanesi'nde:  Endoskopi Ünitesi Hizmete Açıldı
Menemen Devlet Hastanesi'nde: Endoskopi Ünitesi Hizmete Açıldı
Sağlık hizmetleri gurbetçinin ayağına gidiyor
Sağlık hizmetleri gurbetçinin ayağına gidiyor
Sağlık Bakanlığı`ndan ``grip`` açıklaması
Sağlık Bakanlığı`ndan ``grip`` açıklaması
Kızılay Kan Bağışlarınızı Bekliyor
Kızılay Kan Bağışlarınızı Bekliyor
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın