Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
29 Ekim 2015 Perşembe - 08:00

Sağlıkçılardan Teröre Lanet

Menemen Devlet Hastanesi ve Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´nde dün sabah eş zamanlı olarak yapılan Sağlık Bakanlığı´nın ortak basın açıklamasında sağlık çalışanlarına ve hastanelere yönelik artan terör saldırıları la

Sağlıkçılardan Teröre Lanet

 

Menemen Devlet Hastanesi ve Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´nde dün sabah eş zamanlı olarak yapılan Sağlık Bakanlığı´nın ortak basın açıklamasında sağlık çalışanlarına ve hastanelere yönelik artan terör saldırıları lanetlendi.

Menemen Devlet Hastanesi ve Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bahçesinde toplanan yönetici, personel ve vatandaşlar basın açıklamasına katıldı.

Basın açıklamasına geçilmeden önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Menemen Devlet Hastanesi´nde Sağlık Memuru Ersoy Soysal, Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´nde ise Başhekim Deniz Ertem tarafından basın açıklaması okundu.

Terör değil kardeşlik kazanacak

Ortak basın açıklamasında sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara şöyle seslenildi, ?Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç - yaşlı, çocuk - bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırına devam ediyor.

3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır´da, Sağlık Memurumuz Eyüp Ergen ve Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak´ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi; sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı.

Son olarak Hakkari Şemdinli´deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli´de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü.

Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz.

Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir.

Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir.

Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir.

Hastanelerimizde çalışanlarımızın güvenliği için gereken tedbirler alınıyor, güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz.

Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.

Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil; kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak?

Haber: Zeynep KAVAKLI

 
Menemen Belediyespor´da Altyapı atağı
 
?Cumhuriyetimizin 92. Yılında Söz Veriyoruz?
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
AB Projelerini Menemen´e kazandıracaklar
AB Projelerini Menemen´e kazandıracaklar
Menemen seçime hazır
Menemen seçime hazır
Çarşıda aşure hareketliliği
Çarşıda aşure hareketliliği
Yaz Saatine Seçim Ertelemesi
Yaz Saatine Seçim Ertelemesi
 Askere Gideceklere Uyarı!
Askere Gideceklere Uyarı!
Milletvekili Balbay;  ?1 Kasım´da güneş batıdan doğacak?
Milletvekili Balbay; ?1 Kasım´da güneş batıdan doğacak?
Torbalı´da İZBAN heyecanı
Torbalı´da İZBAN heyecanı
Cumhuriyet Balosu İptal Edildi
Cumhuriyet Balosu İptal Edildi
UTAEM´de Uluslararası Eğitim
UTAEM´de Uluslararası Eğitim
Kocaoğlu Bergama´dan Seslendi:  ?Denizimizi, Toprağımızı, Havamızı Kirlettirmeyiz?
Kocaoğlu Bergama´dan Seslendi: ?Denizimizi, Toprağımızı, Havamızı Kirlettirmeyiz?
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın