Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
HAYAT YOLCUSU
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
BAYRAM SOFRASI
16 Temmuz 2015 Perşembe

ANANEDEN Çİ BÖREK

MALZEMELER

-3 bardak un
-1 yemek kaşığı sirke
-Tuz
-Aldığı kadar su
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

İÇ HARÇ
-250 gr. GÜLEÇ PİLİÇ az yağlı kıyma
-Soğan
-Tuz – karabiber
4-5 yemek kaşığı su

KIZARTMAK İÇİN
Sıvıyağ

YAPILIŞI

-Geniş bir kapta unu, tuzu, sirkeyi, kullanıyorsanız sıvı yağı su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun. Sonra 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın.

-Kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyerek veya çok ince kıyarak içine ilave edin. Suyla yumuşak bir kıvam elde edin.

-Dinlenen hamurdan bezeler yapın bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın.

-Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun, yayın hamurları yarım ay şeklinde kapatın.

-Kenarını iyice kapatın ki iç harç dışarı taşmasın.

-Börekleri çok bekletmeden kızartırsanız daha iyi sonuç alırsınız iç harç böreklerinizi sulandırmadığı için.

-Kızartma tencerenizde bol sıvıyağı kızdırın iyice kızınca börekleri sıcak olarak servis edin.


BABAANNEDEN HAŞHAŞLI ÇÖREK

MALZEMELER

-1 tatlı kaşığı yaş maya

-Yarım çay bardağı sıvı yağı

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-4 su bardağı un

-Aldığı kadar ılık su


İÇ HARÇ

-450 gr çekilmiş haşhaş

-2 su bardağı sıvı yağı

ÜZERİ İÇİN

-2 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

-Bir kaba yaş mayayı ve şekeri koyalım, üzerine ılık suyu koyalım, ılık suda mayayı eritelim maya şeker ve su yardımı ile kabardıktan sonra içine tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.

-Unu ilave edelim ve üzerine yavaş yavaş ılık suyu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

-Hamurun üzerini nemli temiz bir bezle kenara alıp en az 30 dakika dinlendirelim.

-Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayıralım bezeleri oklava ile ortaca büyüklükte açalım.

-İçi için; bir kaba çekilmiş haşhaşı, sıvı yağı koyalım ve karıştıralım açtığımız hamurların üzerine haşhaşlı karışımdan sürelim ve üst üste yerleştirelim ve kare şeklinde keselim.

-Sonra kare kestiğimiz hamurları 2 parmak kalınlığında, şerit şeklinde keselim şeritlerin her iki ucu ters tarafa çevrilerek burulur ve tepsiye dizelim.

-Hamurların üzerine yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dakika pişirelim.

-Dinlenen çöreklerimizi biraz soğuyunca servis edelim.

 

ANNEDEN REVANİ TATLISI

MALZEMELER

-4 adet yumurta

-1 su bardağı şeker

-1/2 su bardağı sıvı yağ

-1 su bardağı irmik

-1 su bardağı yoğurt

-2 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-Bir miktar rendelenmiş limon

 

ŞERBETİ İÇİN

-3 su bardağı şeker

-3 su bardağı su

-1/2 limon

YAPILIŞI

-İlk olarak şerbeti yapalım ki revani olurken o bir yandan soğusun, su ve şeker, kıvamı bir miktar yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır ve limonun suyu ilave edilir ve şerbet soğumaya bırakılır.

-Yumurtalar ve şeker, güzelce kabarana kadar çırpılır yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir sonra irmik, kabartma tozu, vanilya, un ve limon kabuğu da eklenerek bir miktar daha çırpılır.

 


-Dibi yağlanan tepsiye dökülen hamur önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir fırında çıkarılan revani, ılınıncaya kadar beklendikten sonra şerbeti verilir.

-Şerbetini iyi çekene kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Ve son olarak ailecek herkese iyi bayramlar dileriz! 

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın