Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
HAYAT YOLCUSU
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
S`eline Sağlık
30 Ekim 2014 Perşembe

Yeni insanlar, yeni hayatlar her zaman eşittir yeni lezzetler. İş yerimize yeni işe başlayan  Mersinli arkadaşımız geçen gün kendi yörelerine ait yemekleri yaptı da dayanamadık tabaklarımızı sıyırana kadar yedik ee o yapar da ben tarifleri toplamaz mıyım onca yemek arasında Mersin`e özgü 3 tarif seçtim hem en popülerleri, hem de en lezzetlileri. Deneyip yapan herkese afiyet olsun...

 

BABAGANNUŞ SALATASI

 

MALZEMELER

 

8 köz kırmızı biber

5 köz patlıcan
1 soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 limon
Zeytinyağı
Tuz

 

YAPILIŞI:

-Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz ve doğruyoruz. 

-Soğanı ve sarımsakları ince doğruyoruz. Maydanozu da doğruyoruz. Hepsini karıştırma kabına alıyoruz. 

-Üzerine limonunu sıkıyoruz. Zeytinyağı ve tuz döküyoruz. 

-Karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

 

 

TANTUNİ

 

MALZEMELER

 

1 kg kırmızı kuşbaşı et 
3 adet sivri yeşilbiber
1 bağ maydanoz
3 adet domates
2 çay kasığı tuz
2 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

YAPILIŞI:

-Öncelikle etimizi yıkayalım ve suyunu iyice süzdürelim. Nohut büyüklüğünde doğrayalım.
-Tenceremize yağı koyalım. Yeşil sivribiberi yıkayıp ince kıyalım ve tencereye koyalım.Etimizi ekleyelim kısık ateşte suyu çıkıp çekene kadar kavuralım.
-Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım domatesi de tencereye koyalım.
-Maydanozu yıkayıp yapraklarını çok ince doğrayalım maydanozu da üzerine koyarak iyice kavuralım baharatları ve tuzu ekleyelim.
-Kısık ateşte iyice suyunu çektirelim suyunu çekince sıcak şekilde servis yapalım.
-Dürüm yaparak servise hazırdır.

 

KEREBİÇ TATLISI

 

MALZEMELER

 

2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak su
1 kase ceviz içi
1 kase kaymak
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

 

-Un, zeytinyağı, su, pudra şekeri ve  kabartma tozuyla hamur yoğrulur. 

-Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır ve ortası parmakla oyularak hazırlanan ceviz içi ve tarçınla  kapatılır.

- Üzeri ince desenlerle süslenerek fırın tepsisine koyulur. Pişen kerebiç çevresinde kaymakla servis edilir.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın