Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
UMUT DÜNYASI
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
Seline sağlık
20 Ağustos 2015 Perşembe

 

 

TUZDA BALIK

 

MALZEMELER

 

-1 DENİZ LEVREĞİ

-1 KİLO KAYA TUZU VEYA SALAMURA TUZ

-3 YUMURTA BEYAZI

-2 ADET DEFNE YAPRAĞI

-1 LİMON 

-ZEYTİNYAĞI

 

YAPILIŞI

 

-Levreğimizi alırken biraz büyük ve kalın olmasına dikkat ediyoruz ve çipurada yaptığımız aynı temizleme işlemini levreğimiz üzerinde de yapıyoruz.

 

-3 yumurta akımızı kaya tuzu ile karıştırıp bembeyaz, biraz da sert bir harç olana kadar karıştırıyoruz.

 

-Bu balık için en önemli özellik ise pişmesi için herhangi bir kesik atmamamız, balığımızı zeytinyağı ile iyice yağladıktan sonra midesine defne yaprağı ve yuvarlak limon parçalarımızı koyuyoruz.

 

-Yumurta akı ve tuzlu harcımızın içerine balığımızı koyuyor balığımızın herhangi bir yeri açıkta kalmayacak şekilde kapatıyoruz.

 

-Fırına atıyor tuzlu yumurtalı karışımımız hafif kahverengi oluncaya kadar 180 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz.

 

-Ardından çekiç veya sert bir cisim yardımı ile kırdığımız harcımızın içerisinden balığımızı çıkartıp afiyet ile yiyoruz.

 

İPUCU: Eğer ki kaya tuzu veya salamura tuz bulamazsanız 2 paket sofra tuzu kullanabilirsiniz.

 FIRINDA HELVA

 

MALZEMELER

 

-500 GR SADE HELVA

-2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

-1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU

 

YAPILIŞI

 

-Benim tercihim genellikle sade helvadan yana ancak istenirse fıstıklı veya çikolatalı da alınabilir.

 

-Helvamızı bir kaba döktükten sonra çatal yardımı ile iyice eziyoruz.

 

-Ardından sütümüzü ve limon suyumuzu ekleyip helvamıza yediriyoruz.

 

-İster minik güveçlerde, ister seramik kaplara döktükten sonra üzerine fırında karamalize olması için toz şeker ekliyoruz ki bence esmer şeker mevcutsa elinizde çok daha lezzetli oluyor.

 

-Fırında 180 derecede üzeri hafif altın rengine dönene kadar pişirip servis ediyoruz.

 

Genellikle ağır bir lezzet olduğu için tek porsiyonu 3-4 kişi için yeterli olacaktır istenirse üzerini meyveler ile süsleyip servis edilebilir.

 TAVUKLU MEZE

 

MALZEMELER

 

-4 ADET GÜLEÇ PİLİÇ TAVUK GÖGÜS

-2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

-1 ÇAY BARDAĞI MAYONEZ

- 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

-4 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI

 

-Tavuklarımızı yıkıyor orta boy bir tencerede güzelce haşlıyoruz. Haşlanan tavuklarımızı çok ince olacak şekilde didiklenir. 

 

-Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve biraz tuz ile dövdüğümüz sarımsak karıştırılır. Tavuk ve ceviz içlerimiz de eklenerek ile birlikte karıştırılır. 

 

-Servis tabağına alınarak üzeri süslenerek servis edilir.

 SORU VE GÖRÜŞLERİ İÇİN: [email protected]

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın